Protest la combinatul siderurgic gălăţean. Negocierea contractului colectiv de muncă pe 2018 a intrat în impas. Angajaţii, reprezentaţi de sindicate, ar dori o majorare a salariilor cu 20%, în timp ce conducerea oferă o majorare cu 50 de lei. Protestul a avut loc în faţa clădirii administrative, la Turn. Iniţial, au fost câteva sute de oameni care la un moment dat, în îmbulzeală, au spart şi un geam. Oamenii au strigat "Hoţii" şi au huiduit. "Ne dă 50 de lei la an şi ăsta nu este un salariu, 5 lei mărire. S-au adunat oamenii la turn şi încă mai sunt. Mai sunt, încă de acum ies toate. După 27 de ani, dacă va spun, 1.350 lei câştig, atât. Aşa nu se mai poate", spunea unul dintre siderurgişti. Oamenii se plâng că traiul lor este greu şi că nu pot să se descurce cu bani aşa de puţini. "Traiul este greu, banii nu ajung. Ce mărire să vrem, cel puţin 500 de lei. Avem salarii de 1.300, 1.400 de lei, aşa nu se poate", spunea şi un alt protestatar. Conducerea combinatului a reacţionat sec. "ArcelorMittal Galaţi îţi exprimă hotărârea de a continua dialogul cu partenerii sociali, în cadrul stabilit de lege, pentru a se asigura deopotrivă sustenabilitatea Combinatului, dar şi viitorul slujbelor, în noua realitate economică", a precizat Dorian Dumitrescu, Country Communicator, ArcelorMittal Romania. Reprezentanţii Combinatului susţin că protestul nu a afectat activitatea combinatului. Sindicaliştii afirmă că protestul a fost cu totul spontan, dar că se va ajunge probabil la deschiderea conflictului colectiv de muncă.   ”Au fost în jur de 600 de salariaţi, interesant este că aceşti 600 au fost din toate sectoarele de activitate, asta arată că este o nemulţumire constantă pe întreg perimetrul combinatului. Nimeni din conducerea combinatului nu a binevoit să vină în mijlocul protestatarilor şi pentru a asculta nemulţumirile oamenilor legate de salarii pe 2018, lucru foarte important, lucru care a făcut să se amplifice acest comportament al protestatarilor. Dacă membrii comisiei de negociere din partea administraţiei nu îşi modifică oferta, noi, în calitate de sindicat reprezentativ şi cu drept de a semna contracul colectiv de muncă pe anul 2018, suntem nevoiţi să folosim toate mijloacele de luptă legale începând cu declanşarea conflictului de muncă“, a precizat Vasile Crişan, secretar general Sindicatul Siderurgistul din Arcelor Mittal Galaţi.

Poliţia Locală Galaţi şi-a prezentat bilanţul de activitate din anul 2017, într-o conferinţă ce a avut loc la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi. La conferinţă a participat şi primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Poliţiştii locali s-au lăudat că au dat peste 21.000 de contravenţii, în sumă de 3.782.634 lei. Principalele constatări de natură infracţională, în 2017, au fost: consum/posesie substanţe interzise (119), furturi (34), contrabandă (34), port armă albă (20), etc. În 2017, ca şi planuri de măsuri pe termen lung, la Poliţia Locală Galaţi s-au derulat un număr de patru asemenea mari acţiuni (Parcarea – 2017, Estival – 2017, Siguranţă – 2017 şi Hibernal – decembrie 2017/martie 2018).
"În anul 2017 am avut ca principal obiectiv, reorganizarea Poliţiei Locale Galaţi pe principii operative în concordanţă cu nevoile cetăţenilor şi solicitările structurilor din cadrul Primăriei Galaţi, creşterea încrederii comunităţii în Poliţia Locală, scăderea timpilor de reacţie la sesizări şi evenimente, respectiv acordarea de sprijin Poliţiei Naţionale la toate evenimentele din Galaţi şi pentru prevenirea criminalităţii. Precizez că, tot ceea ce am stabilit împreună cu echipa de conducere la începutul anului 2017 am îndeplinit, raportul de bilanţ reflectând acest lucru în detaliu, practic s-au dublat activităţile şi acţiunile specifice precum şi numărul sancţiunilor aplicate şi a cuantumului amenzilor stabilite. Pentru anul 2018 am întocmit şi a fost aprobat deja de domnul primar, Programul de activităţi al Poliţiei Locale Galaţi. Multe din iniţiativele şi priorităţile din anul 2017 vor fi continuate şi în acest an şi anume: Parcarea, Estival, Siguranţa, Hibernal, Câinii comunitari, etc”, a declarat Petrică Hahui, director general Poliţia Locală Galaţi.

Peste 50 de utilaje de la societatea edilitară Ecosal au acţionat marţi, 16 ianuarie 2018, pe străzile municipiului Galaţi, pentru deszăpezirea oraşului afectat de ninsoarea care a căzut în cursul nopţii, se arată într-o informare transmisă de biroul de presă al administraţiei locale. Potrivit sursei citate, echipele responsabile cu întreţinerea arterelor principale pe timp de iarnă au intervenit încă din noaptea de luni spre marţi şi vor continua să lucreze pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi trotuare, în aşa fel încât atât circulaţia maşinilor, cât şi a pietonilor să se desfăşoare în condiţii normale. "Utilajele Ecosal au intervenit pe străzile oraşului pentru prima deszăpezire din acest an. Au fost angrenate un număr de peste 50 de utilaje şi împrăştiate 161 de tone de material antiderapant. Acţiunea de deszăpezire va continua până la aducerea la 'negru' a străzilor principale, urmând a se interveni apoi şi pe interioarele de cartier", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Maşini în şanţuri

Prima ninsoare a adus cum era de aşteptat şi probleme în trafic. Numai marţi dimineaţă au avut loc două accidente de circulaţie, soldate cu trei victime şi alte două evenimente fără victime, finalizate însă cu autovehicule ajunse în şanţuri din aceeaşi cauză, a neadaptării vitezei la condiţiile din trafic. Aşa se face că marţi dimineaţă, atât la Cuza Vodă cât şi la Smârdan, un autoturism, respectiv o autoutilitară, au intrat în şanţurile de pe marginea drumului. Nu au fost victime. La Smârdan s-a intervenit cu un buldo-escavator pentru a scoate autoutilitara din şanţ. În schimb pe DN 26 şi pe Centură, în Galaţi, au fost înregistrate coliziuni cu victime. "Un şofer în vârstă de 22 de ani din Scânteieşti, care circula pe DN 26, între localităţile Vânători şi Tuluceşti, nu a adaptat viteza la condiţiile din trafic, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens apoi în coliziune cu un copac ornamental de pe marginea drumului. În urma coliziunii au fost răniţi şoferul şi o pasageră în vârstă de 22 de ani. Pe Drumul de Centură un autoturism la volanul căruia se afla un şofer de 35 de ani a pierdiut controlul volanului din cauza neadaptării vitezei la condiţiile meteo dintrafuc, a intrat pe contrasens şi a lovit o altă maşină condusă de un şofder de 25 de ani. În urma impactului a fost rănită o pasageră de 25 de ani din cea de a doua maşină ", a precizat ag. pp. Crina Dragu, IPJ Galaţi. În ambele cazuri s-au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.
Sursa foto: Facebook - GDSG

Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi au depistat, la data de 14 ianuarie a.c., într-un local de deservire publică de pe strada Siderurgiştilor, o femeie de 44 ani care, în calitate de barman, oferea spre vânzare ţigarete diferite mărci, fără timbru de acciză. Poliţiştii au ridicat cele 520 ţigarete, în vederea confiscării, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
În aceeaşi zi, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie Galaţi a depistat pe strada Iasomiei din cartierul Micro 17, un bărbat de 70 ani, din Galaţi, care avea asupra lui 20 pachete ţigări netimbrate. Şi în acest caz, poliţiştii au ridicat ţigaretele în vederea confiscării, întocmind dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

O patrulă de poliţie din cardul Secţiei 6 Rurală Tecuci a depistat pe raza comunei Brăhăşeşti, la data de 12 ianuarie a.c., un bărbat de 26 ani, din localitate, pe numele căruia Tribunalul Galaţi emisese un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de 2 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor. Bărbatul a fost condus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, în vederea executării pedepsei.

Marți, 16 Ianuarie 2018 15:53

Protest spontan la ArcelorMittal Galaţi

Scris de

Câteva sute de salariaţi ai ArcelorMittal Galaţi s-au adunat în faţa sediului administrativ al combinatului siderurgic gălăţean pentru a protesta, nemulţumiţi de cum decurg negocierile salariale pentru noul contract colectiv de muncă. Muncitorii agitaţi au încercat să intre în sediul administrativ şi se pare ca au fost sparte geamuri. Sutele de muncitori au venit cu vuvuzele, se fluieră, se huiduie şi se scandează „Hoţii! Hoţii!”.

UPDATE: http://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/update-peste-500-de-siderurgisti-au-protestat-la-arcelormittal-galati.html

Sursa foto: Facebook

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în cazul şoferului de autobuz care a nu a acordat prioritate de trecere unui bărbat de 83 ani. În urma unei anchete, se pare că bătrânul a traversat pe trecerea de pietoni, la culoarea verde a semaforului electric. Reamintim că, pietonul a suferit un traumatism cranian sever.

Au fost identificaţi bărbaţii care apar pe imaginile postate pe un site de socializare că batjocoresc cai, la Smârdan. IPJ Galaţi a anunţat că poliţiştii Secţiei 2 Rurală au demarat efectuarea de verificări, în urma vizionării unor imagini în care se observă cum mai multe persoane necunoscute au legat între ele două ateleje hipo, forţând caii să tragă în direcţii opuse. "Au fost identificate persoanele care au avut un comportament brutal faţă de cabaline, fiind vorba de trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 37 ani, din comuna Smârdan", a precizat ag.pp. Crina Dragu, IPJ Galaţi. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor.

După o vacanţă binemeritată, liderul primei serii din Liga a 2-a de fotbal feminin, AFC Universitatea îşi va relua pregătirea. În prima parte antrenamentele vor avea loc în sală sub îndrumarea unui profesionist, doamna profesor Lector Universitar Doctor Liliana Nanu, urmând ca din februarie în funcţie şi de starea vremii să se iasă şi afară. „Reunirea lotului va fi în 17 ianuarie (n.r.astăzi), când vom susţine şi primul antrenament pe anul acesta, la sala „Horia Dulgheru" (S2) a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Antrenamentele le va susţine doamna profesor Lect. Univ. Dr. Liliana Nanu (medaliată cu aur la gimnastică - la sol la Olimpiada/Universiada din 1983), cu care am făcut pregătirea şi iarna trecută, dar şi astă vară şi care între timp şi-a obţinut şi licenţa UEFA C la fotbal. Vor fi două antrenamente pe săptămână, miercurea şi vinerea în luna ianuarie, urmând ca din februarie, pe lângă cele două antrenamente din sală să mai facem unul la Stadionul Siderugistul sau la un teren acoperit în funcţie de vreme. Iar din martie vom ieşi afară, pe Siderurgistul unde jucăm meciurile oficiale de pe teren propriu”, ne-a declarat antrenorul şi vicepreşedintele Alexandru Caracaş. „Panterele negre” au un obiectiv clar pentru acest sezon, promovarea în Liga 1 şi din acest motiv lotul a fost întărit în această iarnă cu două internaţionale din Moldova: Olga Cuşinova - 32 ani şi Irina Topal - 19 ani. Golgetera echipei gălăţene şi a Ligii a 2-a, Carmen Marcu este convocată din nou la naţionala Under 17. În perioada 31 ianuarie-9 februarie, tricolorele mici se vor reuni pentru un cantonament de pregătire şi două meciuri amicale în Turcia(Antalya). Primul joc oficial va fi pe 28 martie la Galaţi cu AFC Fair-Play Bucureşti, locul 4 în Liga 1, în optimile de finală ale Cupei României iar primul joc din retur va fi pe 31 martie, tot acasă cu Atletic Onix Rm. Sărat.

Marți, 16 Ianuarie 2018 13:14

„Jucăm pentru Gabi” cu HC Zalău

Scris de

 

Primul joc oficial de handbal programat la Galaţi în 2018 va avea o încărcătură specială. CSU Danubius va primi vizita celor de la HC Zalău, una din reprezentantele României în grupele EHF, partida fiind programată miercuri, de la ora 16.30 în sala Polivalentă Dunărea. Mai mult ca niciodată ne dorim ca tribuna să fie luată cu asalt de 2000 de gălăţeni pentru că „Jucăm pentru Gabi”, iar aceştia să doneze bani după posibilităţi în urna pe care organizatorii o vor amplasa cel mai probabil la intrarea spectatorilor. Gloria handbalului gălăţean şi românesc, Gabriela Artene, jucătoare cu un CV impresionat ca jucătoare, a evoluat 15 sezoane la Oţelul şi câte unul la Oltchim, Remin Deva şi Poli Timişoara, cu 26 de selecţii la Naţionala României, în prezent antrenoare şi inima familiei Handbal Art, traversează o perioadă de cumpănă, fiind diagnosticată cu o tumoare în zona urechii care necesită intervenţii chirurgicale la Piacenza, pe care suntem convinşi că o va depăşi cu bine cu sprijinul nostru al tuturor. "Ne aşteaptă un meci foarte dificil, întâlnim o echipă în mare formă care şi-a arătat valoarea inclusiv în cupele europene, şi aici profit să felicit echipa din Zalău pentru rezultatele obţinute. Noi venim după un meci mai puţin bun la Cluj şi sperăm să fim la un nivel înalt care să facă acest meci unul care să merite să fie urmărit de suporterii noştrii şi nu numai. Din păcate avem ceva probleme de efectiv, dar eu sper ca cele ce vor intra în teren să dea maxim din ceea ce pot şi atunci sigur vom pleca mulţumiţi de la sală. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri la meci, mai ales că vom juca sub sloganul: „Jucăm pentru Gabi". Sper ca toată lumea să fie unită pentru ea în aceste momente, şi dacă mulţi vorbesc despre câte a făcut „Găboasa” pentru handbalul gălăţean, acesta este un bun prilej să fie răsplatită!" , ne-a declarat Daciana Balaban, jucătoare la CSU Danubius. După 12 etape scurse din Liga Florilor, echipa gălăţeană se menţine pe locul 10 cu 12 puncte.

Pagina 1 din 3503