După o vacanţă binemeritată, liderul primei serii din Liga a 2-a de fotbal feminin, AFC Universitatea îşi va relua pregătirea. În prima parte antrenamentele vor avea loc în sală sub îndrumarea unui profesionist, doamna profesor Lector Universitar Doctor Liliana Nanu, urmând ca din februarie în funcţie şi de starea vremii să se iasă şi afară. „Reunirea lotului va fi în 17 ianuarie (n.r.astăzi), când vom susţine şi primul antrenament pe anul acesta, la sala „Horia Dulgheru" (S2) a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Antrenamentele le va susţine doamna profesor Lect. Univ. Dr. Liliana Nanu (medaliată cu aur la gimnastică - la sol la Olimpiada/Universiada din 1983), cu care am făcut pregătirea şi iarna trecută, dar şi astă vară şi care între timp şi-a obţinut şi licenţa UEFA C la fotbal. Vor fi două antrenamente pe săptămână, miercurea şi vinerea în luna ianuarie, urmând ca din februarie, pe lângă cele două antrenamente din sală să mai facem unul la Stadionul Siderugistul sau la un teren acoperit în funcţie de vreme. Iar din martie vom ieşi afară, pe Siderurgistul unde jucăm meciurile oficiale de pe teren propriu”, ne-a declarat antrenorul şi vicepreşedintele Alexandru Caracaş. „Panterele negre” au un obiectiv clar pentru acest sezon, promovarea în Liga 1 şi din acest motiv lotul a fost întărit în această iarnă cu două internaţionale din Moldova: Olga Cuşinova - 32 ani şi Irina Topal - 19 ani. Golgetera echipei gălăţene şi a Ligii a 2-a, Carmen Marcu este convocată din nou la naţionala Under 17. În perioada 31 ianuarie-9 februarie, tricolorele mici se vor reuni pentru un cantonament de pregătire şi două meciuri amicale în Turcia(Antalya). Primul joc oficial va fi pe 28 martie la Galaţi cu AFC Fair-Play Bucureşti, locul 4 în Liga 1, în optimile de finală ale Cupei României iar primul joc din retur va fi pe 31 martie, tot acasă cu Atletic Onix Rm. Sărat.

Marți, 16 Ianuarie 2018 13:14

„Jucăm pentru Gabi” cu HC Zalău

Scris de

 

Primul joc oficial de handbal programat la Galaţi în 2018 va avea o încărcătură specială. CSU Danubius va primi vizita celor de la HC Zalău, una din reprezentantele României în grupele EHF, partida fiind programată miercuri, de la ora 16.30 în sala Polivalentă Dunărea. Mai mult ca niciodată ne dorim ca tribuna să fie luată cu asalt de 2000 de gălăţeni pentru că „Jucăm pentru Gabi”, iar aceştia să doneze bani după posibilităţi în urna pe care organizatorii o vor amplasa cel mai probabil la intrarea spectatorilor. Gloria handbalului gălăţean şi românesc, Gabriela Artene, jucătoare cu un CV impresionat ca jucătoare, a evoluat 15 sezoane la Oţelul şi câte unul la Oltchim, Remin Deva şi Poli Timişoara, cu 26 de selecţii la Naţionala României, în prezent antrenoare şi inima familiei Handbal Art, traversează o perioadă de cumpănă, fiind diagnosticată cu o tumoare în zona urechii care necesită intervenţii chirurgicale la Piacenza, pe care suntem convinşi că o va depăşi cu bine cu sprijinul nostru al tuturor. "Ne aşteaptă un meci foarte dificil, întâlnim o echipă în mare formă care şi-a arătat valoarea inclusiv în cupele europene, şi aici profit să felicit echipa din Zalău pentru rezultatele obţinute. Noi venim după un meci mai puţin bun la Cluj şi sperăm să fim la un nivel înalt care să facă acest meci unul care să merite să fie urmărit de suporterii noştrii şi nu numai. Din păcate avem ceva probleme de efectiv, dar eu sper ca cele ce vor intra în teren să dea maxim din ceea ce pot şi atunci sigur vom pleca mulţumiţi de la sală. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri la meci, mai ales că vom juca sub sloganul: „Jucăm pentru Gabi". Sper ca toată lumea să fie unită pentru ea în aceste momente, şi dacă mulţi vorbesc despre câte a făcut „Găboasa” pentru handbalul gălăţean, acesta este un bun prilej să fie răsplatită!" , ne-a declarat Daciana Balaban, jucătoare la CSU Danubius. După 12 etape scurse din Liga Florilor, echipa gălăţeană se menţine pe locul 10 cu 12 puncte.

 

Absolvenţii care, la data solicitării şomajului, au fost admişi sau urmează cursurile urnei forme de învăţământ nu vor beneficia de indemnizaţie de şomaj, după intrarea în vigoare a unor modificări la Legea şomajului, potrivit Mediafax.
"Printre modificările aduse de OUG nr. 95/6 decembrie 2017 se numără faptul că nu vor beneficia de indemnizaţie de şomaj absolvenţii care, la data solicitării dreptului, au fost admişi sau urmează cursurile unei forme de învăţământ, organizate şi/sau acreditate, după caz, în condiţiile legii", se arată în comunicat.
Totodată, Legea şomajului prevedea, la articolul 731, că absolvenţii în vârstă de minim 16 ani, înregistraţi la AJOFM, care se încadrează cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare egală cu valoarea indicatorului social de referinţă. De asemenea, absolvenţii cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj şi se angajează în perioada de acordare a indemnizaţiei, cu normă întreagă, pe perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.

Potrivit noilor modificări, de stimulentele amintite mai sus nu mai beneficiază următoarele categorii:

- absolvenţii care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani, cu excepţia situaţiei în care, pentru persoanele respective, aceşti angajatori au încheiat contracte individuale de muncă pe perioada vacanţelor, în condiţiile Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor, cu modificările ulterioare, indiferent dacă au beneficiat sau nu de stimulent financiar;
- absolvenţii care în perioada cuprinsă între data absolvirii şi data solicitării dreptului au fost admişi în unul dintre nivelurile de învăţământ, conform prevederilor legale.

La acelaşi articol 731, alineatul (6) s-a modificat astfel: persoanele care beneficiază de primă au dreptul la menţinerea primei acordate şi în situaţia în care, în perioada de 12 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la angajatorul la care s-au încadrat în muncă şi se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în aceleaşi condiţii, respectiv cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni.
O altă modificare adusă de OUG nr. 95/ 2017 constă în faptul că şomerii înregistraţi la A.J.O.F.M. , de cel puţin 30 de zile, care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 3 luni, ulterior datei înregistrării, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 de lei, neimpozabilă.
Printre persoanele care nu pot beneficia de primă de mobilitate, potrivit noilor reglementări, se numără: persoanele care deţin în proprietate sau coproprietate o locuinţă în localitatea în care se încadrează în muncă sau în localităţile învecinate acesteia, precum şi persoanele al căror soţ, a căror soţie, ai căror copii aflaţi în întreţinere sau orice altă persoană care împreună cu acestea constituie o familie în sensul art. 2 din Legea nr. 416/ 2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, după caz, deţin în proprietate sau coproprietate o locuinţă în localitatea în care se încadrează în muncă sau în localităţile învecinate acesteia; persoanele cărora angajatorul sau autorităţile administraţiei publice locale sau centrale le asigură transportul sau le suportă cheltuielile aferente acestuia, în cazul primei de încadrare; persoanele cărora angajatorul sau autorităţile administraţiei publice locale sau centrale le asigură locuinţă de serviciu sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, în cazul primei de instalare.
Totodată, 'angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni'.
De această facilitate nu beneficiază, potrivit noilor modificări, 'angajatorii la care calitatea de administrator/ asociat este deţinută de una sau mai multe persoane fizice sau juridice care au calitatea de administrator/ asociat la alţi angajatori care au beneficiat de cel puţin una dintre facilităţile prevăzute, pentru persoanele în situaţia cărora raporturile de muncă cu angajatorul care a beneficiat de facilităţi au încetat prin demisie sau ca urmare a acordului părţilor, conform prevederilor legale, în ultimii 2 ani'.
De subvenţia de 900 de lei acordată din bugetul asigurărilor de şomaj, în anumite condiţii, la angajarea anumitor categorii de şomeri, 'angajatorii la care calitatea de administrator/ asociat este deţinută de una sau mai multe persoane fizice care sunt rude sau afini până la gradul IV inclusiv cu persoanele care au calitatea de administrator/ asociat la alţi angajatori care au beneficiat de cel puţin una dintre facilităţile prevăzute pentru persoanele în situaţia cărora raporturile de muncă cu angajatorul care a beneficiat de facilităţi au încetat prin demisie sau ca urmare a acordului părţilor, conform prevederilor legale, în ultimii 2 ani'.
Nu în ultimul rând, articolul 113 al Legii şomajului este completat cu o nouă prevedere, astfel: 'Neeliberarea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare de către angajator persoanelor care doresc să beneficieze sau beneficiază de drepturi băneşti care se acordă conform prevederilor prezentei legi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei'.

 

Proiectul Podului de la Brăila are o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro, este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din ultimii 27 de ani lansate în România şi va fi construit de o asociere de firme din Europa şi din Asia, ceea ce oferă un plus de simbolistică importanţei acestui proiect, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, într-o conferinţă de presă.
"Semnăm astăzi contractul pentru unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din ultimii 27 de ani lansate în România. Este un proiect de aproximativ 500 de milioane de euro, ce va fi construit de o asociere de firme din Europa şi din Asia, ceea ce oferă un plus de simbolistică importanţei acestui proiect. După ce va fi realizat, Podul de la Brăila va fi al treilea proiect de acest fel din Europa", a spus Stroe.
La rândul său, directorul general interimar al CNAIR, Ştefan Ioniţă, a subliniat că implementarea acestui proiect va duce la o dublare a PIB-ului în regiune.
"Mă bucur pentru semnarea acestui contract. Este unul dintre primele proiecte pe care le-am promovat în calitate de director general al CNAIR. Totul a debutat în aprilie 2017. Vreau să vă spun că m-am ocupat şi în faza de realizare a proiectului, a documentaţiei. Este unul dintre cele mai complexe proiecte pe care România le-a realizat după Revoluţie. Este un obiectiv care, odată cu implementarea lui, va aduce un plus economic în zonă, estimez o creştere a PIB - se va dubla - consider eu din analizele cost - beneficiu pe care le-a realizat proiectantul. Deschiderea centrală a acestui obiectiv se face printr-o singură trecere peste Dunăre, undeva la 1120 de metri, cu 2 viaducte, plus infrastructura de racordare la căile de comunicaţii. Bineînţeles că s-a avut în vedere şi racordarea la drumurile de mare viteză Focşani - Galaţi-Brăila şi Brăila - Tulcea, astfel încât acest pod să fie pus în valoare", a precizat acesta.

Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni, din care 12 luni proiectare şi 36 de luni execuţia

"Acest obiectiv are în vedere legăturile cu aceste provincii istorice şi creează o dezvoltare economică foarte bună pentru această regiune. Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni - 12 luni este proiectarea şi 36 de luni execuţia. Valoarea contractului este de 430 de milioane de euro, fără TVA, iar acest obiectiv se va implementa într-un mod mult mai sănătos, astfel încât vom avea două ordine de începere - unul pentru proiectare şi unul pentru execuţie. De ce? Pentru că antreprenorul va realiza toate elementele necesare, astfel încât să obţină autorizaţie de construcţie într-un timp rezonabil, să nu mai stea în acele blocaje legate de exproprieri, de posibile relocări de utilităţi pe care nu le facem aşa cum se cuvine", a explicat Ioniţă.
El a adăugat că în cazul acest proiect de investiţii termenul de garanţie este de 10 ani.
Valoarea contractului pentru execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila este de 430 de milioane de euro, fără TVA, iar antreprenorul este Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co.Ltd (Japonia).
Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila-Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).
Podul suspendat va avea o lungime totală de 1.974,30 metri, din care 489,65 metri reprezintă deschiderea laterală, pe malul dinspre Brăila şi 364,65 metri cea de pe malul dinspre Tulcea. De o parte şi de alta vor fi construite două viaducte de acces, în lungime de câte 110 metri, care se vor adăuga lungimii podului suspendat.
Proiectul care ca scop crearea unei căi de comunicaţie modernă cu implicaţii în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului între localităţile Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, creşterii siguranţei utilizatorilor, micşorarea timpilor de parcurs, scăderea poluării la toate nivelele în prezent tranzitate.

La Galaţi a căzut prima zapadă însemnată cantitativ din această perioadă şi autorităţile locale s-au mobilizat. "Activitatea de deszăpezire şi combatere a poleiului în municipiul Galaţi se desfăşoară în conformitate cu “Procedura pentru asigurarea desfăşurării activităţii la nivelul municipiului Galaţi în cazul poluărilor accidentale sau fenomenelor meteorologice periculoase: caniculă, furtună, ploaie abundentă, polei şi ninsoare abundenta, în perioada 15 noiembrie 2017 - 15 noiembrie 2018”, reglementată de D.G.S.C.U.P. din cadrul Primăriei municipiului Galaţi", potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi.
Astfel, primăria anunţă că Serviciul Public Ecosal Galaţi intervine pe bulevardele şi străzile din Galaţi pentru deszăpezire şi combaterea fenomenului de polei cu următoarele: 177 persoane (mecanici, conducatori auto, lucrători şi coordonatori), 161,70 tone sare, 32 de utilaje şi 6 autoturisme de coordonare.
Intervenţia este iniţiată conform prognozei meteorologice pe 24 ore specifică municipiului Galaţi, pe perioada 15 ianuarie 2018, ora 20:00 până la 17 ianuarie 2018, ora 20:00, care este prevăzută cu temperaturi scăzute şi ninsori, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Pe Drumul de Centură, în apropierea Talciocului, un bărbat de 47 de ani s-a grăbit să traverseze strada. Nu mai conta că era seară şi că nu traversa pe unde trebuia. Nu s-a asigurat şi asta l-a costat. Din fericire, nu viaţa. "Un bărbat în vârstă de 47 de ani s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure şi a fost acroşat de un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 51 de ani. Pietonul a suferit o fractură de membru inferior. Şoferul nu consumase alcool", a precizat ag. pp. Crina Dragu, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi. Se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Cel de al doilea pieton este un bătrân de 83 de ani. Acesta a fost lovit de un autobuz în zona Isharo. Bătrânul a suferit un traumatism cranian sever. Şoferul autobuzului nu era băut. Poliţiştii fac cercetări pentru a se stabili dacă, aşa cum se pare, pietonul a fost acroşat pe trecerea de pietoni, dacă în zonă semafoarele erau pe culoarea roşie sau pe cea verde.
Sursa foto: Facebook - GDSG

”Având în vedere că apa din reţeaua publică de apă potabilă conţine sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenţi şi microorganisme, Primăria municipiului Galaţi doreşte să achiziţioneze servicii de închiriere şi mentenanţă a aparatelor de purificare a apei de toate elementele improprii menţionate anterior, care păstrează sporurile minerale necesare organismului, asigurându-se astfel protecţia sănătăţii salariaţilor”. Aşa se arată într-un caiet de sarcini întocmit de Primăria municipiului Galaţi în vederea achiziţionării unor servicii de închiriere şi mentenanţă a 16 aparate de purificare a apei care vor fi instalate la sediile municipalităţii gălăţene. Caietul de sarcini a fost publicat pe site-ul primăriei pe data de 05 ianuarie 2018, are o valoare estimată de 26.666,75 lei (fără TVA), iar data limită de depunere a ofertelor a fost 10.01.2018.
Prestarea serviciului achiziţionat constă în închirierea şi montarea a 16 aparate de purificare a apei de la reţeaua potabilă, precum şi asigurarea serviciilor de mentenanţă necesare. ”Purificatoarele trebuie să purifice apa din reţeaua publică de apă potabilă, reţinând sedimentele, clorul residual, eventualele pesticide, detergenţi şi microorganisme, păstrând sărurile minerale necesare organismului, asigurând un consum de apă fără restricţii. Aparatele purificatoarele trebuie să aibă un sistem propriu de răcire a apei (4 – 12 grade), cât şi de încălzire a acesteia (70 – 90 grade), precum şi o capacitate a rezervorului de min. 3 l la apă rece şi de min. 2 l la apă caldă. Purificatoarele trebuie să fie dotate cu suport pentru pahare. Aparatele se vor conecta la reţeaua urbană de apă potabilă printr-un furtun de alimentare legat la sursa de apă. Acestea trebuie să conţină un sistem de 4 filtre succesive, care elimină toate elementele ce se pot adăuga apei, pe parcursul reţelei de distribuţie” se arată în caietul de sarcini în care se mai precizează că necesarul pentru Primăria municipiului Galaţi este de 16 aparate de purificare a apei, care vor fi instalate la următoarele locaţii: Str. Domnească nr. 54, 4 buc; Str. Traian nr. 93, bl. A4, 4 buc; Str. Fraternităţii nr. 1, bloc Şoim, 1 buc; Str. Basarabiei bl. A16, 1 buc; Micro 39, bloc J5, 1 buc; Micro 19 bloc E4, 1 buc; Str. Domnească nr. 13, bl. L parter, 1 buc; Str. Domnească nr. 102, 1 buc şi Str. Traian nr. 242, 2 buc.

Informaţie confidenţială sau doar un motiv pentru o achiziţie nu tocmai necesară

Având în vedere că sănătatea populaţiei este un subiect de maximă importanţă, iar factorii de decizie ţin să fie siguri de sănătatea propriilor angajaţi făcând această achiziţie, nu putem să concluzionăm decât că municipalitatea deţine informaţii certe că apa potabilă furnizată în reţeaua publică are reale probleme, mai ales că Primăria municipiului Galaţi este unul dintre acţionarii societatăţii Apă Canal SA Galaţi, singurul operator regional care asigură servicii publice de alimentare cu apă şi de canalizare, atât pentru municipiul Galaţi, cât şi pentru alte 19 localităţi din judeţ.
La solicitarea redacţiei noastre, societatea Apă Canal SA ne-a transmis că analizele pentru determinarea concentraţiilor indicatorilor fizico-chimici şi bacteriologici ai apei sunt efectuate de către Laboratorul de Apă Potabilă din cadrul Serviciului Laboratoare Calitate al societăţii, dar calitatea apei potabile furnizată de societate este monitorizată şi de Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi, cu competenţă în controlul respectării condiţiilor igienico-sanitare prevăzute de reglementările legale în domeniul sănătăţii publice. ”Din analizele efectuate pănă în prezent nu s-au identificat în reţeaua publică de distribuţie apă elementele menţionate în caietul de sarcini la care faceţi referire. Apa potabilă furnizată respectă parametrii fizico-chimici şi bacteriologici de calitate. Societatea Apă Canal SA Galaţi este absolut transparentă din acest punct de vedere. Din anul 2013, rezultatele zilnice ale analizelor de apă sunt publicate pe site-ul Apa Canal: http://www.apa-canal.ro/calitateapa/probelist.php. Prin urmare, avem convingerea că numai dintr-o eroare s-a putut face afirmaţia că «apa din reţeaua publică de apă potabilă conţine sedimente, clor rezidual, eventuale pesticide, detergenţi ţi microorganisme». Aducem asigurări că nu există buletine de analiză care să facă dovada acestor afirmaţii”, se arată în răspunsul reprezentanţilor companiei Apă Canal SA.
Având la bază aceste informaţii, confirmate de Direcţia Judeţeană de Sănatate Publică înseamnă că Primăria municipiului Galaţi nu vrea decât să mai facă nişte achiziţii bazate nu pe necesitatea reală, ci pe alte criterii decât cele arătate în caietul de sarcini.

Luni, 15 Ianuarie 2018 15:36

Bătăuş cu "istoric", arestat la Tîrgu Bujor

Scris de

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Tîrgu Bujor au reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 ore, un bărbat de 38 ani din comuna Băneasa, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de ultraj, ameninţare şi lovire sau alte violenţe. "Din cercetări a reieşit că pe 16 decembrie bărbatul ar fi ameninţat cu acte de violenţă o femeie de 40 ani, în ziua de 3 ianuarie 2018 ar fi lovit în zona feţei un pădurar care îi aplicase o sancţiune la regimul silvic, iar în data de 10 ianuarie ar fi agresat un bărbat de 51 ani într-un bar din oraşul Tîrgu Bujor", a precizat ag. pp Crina Dragu, IPJ Galaţi. Bărbatul a fost prezentat magistraţilor în vederea luării unei măsuri preventive, aceştia dispunând măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile.

Imagini cu animale chinuite, care trag la două căruţe, se pare într-un soi de concurs ilegal menit a amuza stăpânii şi a decide care are animale mai puternice, au devenit virale pe internet. În imaginile filmate, pe un câmp din zona Smârdan, două atelaje, legate între ele la spate, şi la care sunt înhămaţi unul, respectiv doi cai, sunt puse să tragă unul într-o parte şi altul în cealaltă, în răcnetele deţinătorilor şi spre amuzamentul celor din jur. Se pare că întrecerea ar trebui să continue până când se rupe legătura dintre căruţe, dar cum asta nu se întâmplă, întrecerea continuă chiar dacă unul dintre deţinătorii cailor, urcat în căruţă pe post de vizitiu, cade. "Poliţiştii s-a autosesizat în urma apariţiei imaginilor în spaţiul public şi se fac cercetări pentru a se identifica persoanele implicate", a precizat ag. pp. Crina Dragu, IPJ Galaţi. Cel sau cei găsiţi vinovaţi pot fi acuzaţi pentru că supun animalele la rele tratamente.
Sursă video: Facebook

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au întocmit dosar penal pentru braconaj piscicol unui bărbat care transporta aproximativ 50 kilograme de peşte fără a deţine documente legale. "Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, au oprit în trafic pentru control, în localitatea de frontieră Vlădeşti, un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Republica Moldova, condus de Constantin P., în vârstă de 54 ani, cu cetăţenie română şi Republica Moldova. La controlul efectuat asupra maşinii, în portbagaj, a fost descoperită cantitatea de 49 kilograme peşte, diferite specii, pentru care bărbatul nu avea documente de provenienţă", se arată în comunicatu ITPF Iaşi. Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea predării către o unitate de profil, iar poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinut din pescuit şi a produselor din peşte.

Pagina 1 din 3502