M.C.M.

M.C.M.

Primăria Galaţi anunţă că, oferta declarată câştigătoare pentru contractul de achiziţie publică având ca obiect ”Construire parcare multietajată zona Mazepa I, aferent bloc R5, str. Roşiori” (proiectare şi execuţie) a fost cea depusă de Asocierea S.C. Lemacons S.R.L. – S.C. S&M Expert Project S.R.L. Preţul total al ofertei este 7.944.000 lei fără T.V.A, atât pentru proiectare cât şi pentru execuţie.

Termenul de realizare a investiţiei este de 20 de luni calendaristice din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

Alegerile Preşedintelui Federaţiei Ruse vor avea loc duminică, 18 martie 2018. Pentru desfăşurarea votului, pentru cetăţenii ruşi aflaţi în Galaţi, Brăila, Tulcea sau Constanţa este înfiinţată o secţie de votare la Constanţa, la Consulatul General al Rusiei.

În conformitate cu legislaţia rusă în vigoare, cetăţenii care locuiesc permanent în afara Federaţiei Ruse sau care se află în judeţele menţionate, pe baza invitaţiilor private, în călătorii de serviciu, de business şi turistice, sunt incluşi pe lista alegătorilor pe baza cererii orale în ziua alegerilor. Votul va avea loc între orele 8:00 şi 20:00.

Pentru obţinerea buletinului de vot şi participarea la alegeri este necesar să fie prezentat paşaportul valabil al cetăţeanului Federaţiei Ruse care să confirme identitatea cetăţeanului Federaţiei Ruse sau un document care îl înlocuieşte.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat doi cetăţeni din R. Moldova care transportau cu un autoturism aproximativ 240 kilograme de peşte fără a deţine documente legale.

"În data de 15 martie a.c., la ora 15.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi - I.T.P.F. Iaşi, aflaţi într-o misiune specifică, au oprit în trafic pentru control, în zona Port Bazin Nou, un autoturism marca Nissan Almera, înmatriculat în Republica Moldova, condus de cetăţeanul moldovean Vasile C., în vârstă de 49 de ani. Bărbatul era însoţit de soţia sa, Elena C., în vârstă de 49 de ani. La controlul efectuat asupra maşinii, lucrătorii noştri au observat în habitaclul acestuia două sacoşe din material plastic în care era peşte. Ocupanţii autoturismului, fiind întrebaţi de către poliţiştii de frontieră dacă deţin documente de provenienţă, au declarat că în sacoşele descoperite sunt 40 kilograme de peşte, achiziţionate pentru consum propriu. În vederea efectuării unui control amănunţit, mijlocul de transport şi persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, ocazie cu care au mai fost descoperite în portbagaj, în locul roţii de rezervă, mai multe sacoşe cu peşte. În urma cântării peştelui a rezultat cantitatea totală de 237 kilograme, speciile şalău, caras şi ştiucă. La cercetări, Elena C. a declarat că peştele îi aparţine şi l-a achiziţionat de la mai multe persoane, cu intenţia de a-l comercializa la un preţ mai mare într-o piaţă din municipiul Galaţi", se arată în comunicatul I.T.P.F. Iaşi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit şi a produselor din peşte, iar întreaga cantitate de peşte a fost ridicată şi predată către o unitate de profil.

Vineri, 16 Martie 2018 17:02

Arme de foc, introduse ilegal în ţară

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe periculoase au efectuat, la data de 15 martie a.c., o percheziţie domiciliară autorizată, la locuinţa unui bărbat de 63 ani, din comuna Gohor, bănuit de comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Cu ocazia percheziţiei, poliţiştii au găsit o armă de vânătoare cu două ţevi lise, calibrul 12 mm, un pistol cu glonţ, calibrul 5,6 mm, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm şi 99 cartuşe cu glonţ calibrul 5,6 mm. Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, arma de vânătoare şi pistolul cu glonţ aparţin soţiei celui percheziţionat, o femeie de 52 ani, cetăţean elveţian rezident în România. Aceasta ar fi introdus armele în ţară, ilegal, în anul 2009.

Totodată, s-a stabilit că arma de tir sportiv cu aer comprimat aparţine bărbatului, care ar fi achiziţionat-o din Elveţia şi ar fi introdus-o ilegal în ţară, în anul 2008. Cele trei arme şi cartuşele, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta autorizaţie de port, folosire şi deţinere, au fost ridicate de poliţişti, care continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea (lider de proiect), Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi (partener) şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (partener) au lansat proiectul „Antreprenoriat - Soluţie durabilă pentru ocupare“.
Proiectul, a cărui valoare este de 13.132.649 de lei, este cofinanţat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, fiind implementat de un consorţiu cameral format din Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în perioada 16 ianuarie 2018 - 15 ianuarie 2021.

Prin intermediula cestui proiect se doreşte dezvoltarea antreprenoriatului prin îmbunătăţirea competenţelor şi abilităţilor antreprenoriale şi sprijinirea înfiinţării şi dezvoltării de noi firme, prin îmbunătăţirea competenţelor şi abilităţilor antreprenoriale pentru 360 de persoane. La acestea se adaugă sprijinul acordat pentru înfiinţarea a 60 de firme şi angajarea a 120 de persoane.

Potrivit informaţiilor prezentate în cadrul unui eveniment care a fost găzduit de CCINA Constanţa, 120 de persoane urmează şi vor finaliza un curs de formare antreprenorială, cu certificate de absolvire. Alte 100 de persoane participă la concursul de planuri de afacere. La acestea se adaugă: 20 de subvenţii în valoare de 30.000 de euro fiecare (pentru cele 20 de planuri de afacere selectate); două ateliere de lucru privind implementarea planurilor de afacere pentru cele 20 de persoane ale căror planuri au fost selectate + cinci persoane ale căror planuri de afacere se află pe lista de rezervă; 20 de persoane + cinci persoane care se află pe lista de rezervă care vor participa la stagii de formare/mentorat în firme selectate.

Guvernul a aprobat un Memorandum prin care se adoptă un model de acord-cadru de parteneriat între unităţile administrativ-teritoriale (UAT) care doresc să efectueze investiţii pe terenurile aflate în albiile râurilor, solicitante de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR), şi instituţii publice (entităţile cu personalitate juridică ale Administraţiei Naţionale „Apele Române” şi ale Administraţiei Naţionale de Imbunătăţiri Funciare), pe perioada de valabilitate a contractelor de finanţare.

Este vorba despre acele terenuri aflate în albiile râurilor, care sunt incluse în domeniul public al statului şi date în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române”. În aceste condiţii, UAT (judeţe/municipii/oraşe/comune) care pot beneficia de fonduri europene prin POR nu pot demonstra că pot asigura caracterul durabil al investiţiei în ceea ce priveşte intervenţiile pentru consolidarea structurilor care intră în alcătuirea drumurilor reabilitate. În cazul unei investiţii în infrastructură sau producţie, trebuie respectat caracterul durabil al investiţiei timp de 5 ani de la data plăţii finale, inclusiv prin menţinerea proprietăţii asupra elementelor de infrastructură.

Conform prevederilor legislaţiei în vigoare, la emiterea actelor ce permit efectuarea lucrărilor în albiile apelor, administraţiile bazinale din subordinea Administraţiei Naţionale „Apele Române” impun UAT-urilor anumite condiţii, care conduc la prelungirea duratei de întocmire a documentaţiilor necesare pentru depunerea cererilor de finanţare prin POR sau chiar la respingerea lor.

Aceste condiţii sunt legate fie de dovada deţinerii terenurilor aflate în albiile minore, fie de dovada procedurii de concesionare a suprafeţelor de teren, fie de transferarea dreptului de administrare a suprafeţelor proprietate publică a statului, din albia minoră a cursurilor de apă din administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române” în administrarea titularului avizului de gospodărire a apelor.

Astfel, prin crearea unor parteneriate între UAT-uri şi administratorii terenurilor aferente unor investiţii propuse spre finanţare din POR, fiecare parte îşi va putea exercita toate prerogativele care decurg din dreptul de administrare asupra imobilului deţinut. Practic, de exemplu, pentru Administraţia Naţională „Apele Române”, singura obligaţie pe perioada derulării proiectului, precum şi în perioada de durabilitate, va fi reprezentată de menţinerea dreptului de administrare asupra terenului, parte a proiectului propus spre finanţare din POR.
Memorandumul a fost aprobat în contextul implementării POR 2014-2020 şi al realizării gradului de absorbţie stabilit prin Programul de Guvernare, pentru a evita dezangajarea de fonduri puse la dispoziţia României de către Uniunea Europeană.

În acest context, având în vedere alocarea financiară, la nivelul POR, de 8,13 miliarde de euro (6,6 miliarde de euro FEDR + 1,53 miliarde euro de la bugetul de stat) şi pentru evitarea aprecierii ca fiind neeligibile a unor proiecte în care devin incidente prevederi referitoare la dovedirea calităţii de proprietar/administrator al unor suprafeţe de teren ce aparţin domeniului public al statului (respectiv domeniului public al UAT-urilor), este necesară soluţionarea condiţionalităţilor aferente emiterii avizului de gospodărire a apelor, ca urmare a intervenţiei la edificiile existente în albiile râurilor.

Inspectorii din cadrul Administraţiei Judeţeane a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi – Activitatea de Inspecţie Fiscală au stabilit suplimentar în cursul lunii februarie 2018 suma de 6,38 milioane lei, urmare inspecţiilor fiscale la 29 societăţi comerciale şi 15 la persoane fizice, fiind realizate şi 39 controale inopinate.

“Principalele nereguli constatate au reprezentat modul de declarare a T.V.A. cu 2,85 milioane lei stabilite suplimentar şi 1,76 milioane lei reprezentând impozit pe profit / venit”, a declarat Cristian Mirică, şeful AJFP Galaţi.

De asemenea au mai fost stabilite suplimentar 1,22 milioane lei reprezentând contribuţii salariale şi 0,55 milioane lei reprezentând alte impozite. Pentru neregulile constatate au fost aplicate un număr de 5 amenzi în cuantum de 4.000 lei.

Primăvară ne îndeamnă să petrecem timpul în aer liber. Una dintre cele mai îndrăgite activităţi în aer liber, de care se bucură atât adulţii cât şi cei mici, este mersul pe bicicletă, un mijloc de transport benefic pentru fiecare dintre noi.
Acest trend a început să prindă tot mai mult contur şi în România, nu doar în sens de agrement, ci în sensul unui mijloc folosit pentru deplasarea la muncă sau înspre alte locaţii în detrimentul maşinii, comportament care ne duce tot mai aproape de ţările Occidentale. În acest context, BeKid.ro a realizat o analiză cu privire la piaţa autohtonă de biciclete, care a ajuns, în 2017, la o cifră de vânzări de-a dreptul impresionantă: 60 milioane de euro.
“După ce am analizat comenzile de biciclete de copii şi de adulţi din ultimii ani de pe magazinul online pe care îl deţin, am observat că în România se cheltuieşte în medie pentru o bicicletă de copii, în jur de 500 de lei (preţ cu TVA inclus), iar pentru o bicicletă pentru adulţi 800 lei. Aceste valori ne poziţionează pe antepenultimul loc din Europa; prin comparaţie, un neamţ cheltuieşte de 5-6 ori mai mult pentru biciclete”, declară Iulian Ghişoiu, general manager al magazinului online specializat în vânzarea de produse şi biciclete pentru copii.

România, pe locul 6 în Europa privind producţia de biciclete

În acelaşi timp, specialistul în e-commerce afirmă că, în Europa, se vând anual 20 de milioane de biciclete dintre care 13 milioane sunt produse în Europa. În acelaşi timp, în România se produc anual 900.000 de biciclete, situându-ne pe locul 6 pe continent la producţia de biciclete, conform unui studiu realizat de Confederaţia Europeană a Industriei de Biciclete. Referitor la producţia de accesorii pentru biciclete, România este clasată pe locul 2 în Europa, cu un country share de 17%. Dacă la capitolul producţie România se află printre fruntaşii Europei, în materie de vânzari anuale în ţara noastră se vând de 10 ori mai puţine biciclete decât în Germania, respectiv 400.000 de biciclete, cifră care reprezintă doar 2% din totalul de biciclete vândute la nivel european.
“Bicicleta este cea mai ieftină modalitate de transport, pentru care nu plătim taxe, nu există costuri de parcare, nu avem nevoie de permis pentru a o conduce, iar taxele de service sunt foarte reduse. Mersul cu bicicletă este cea mai sănătoasă, relaxantă şi accesibilă metodă de deplasare. Bicicletă este foarte simplu de manevrat, este rapidă, silenţioasă, economa şi nu în ultimul rând, este un mijloc de transport eco. Autorităţile ar putea ajuta la creşterea gradului de sănătate în rândul populaţiei prin investiţiile în piste pentru biciclete. Vânzările de biciclete ar creşte foarte mult, însă din păcate din cauza infrastructurii precare sunt descurajate persoanele care ar fi dornice să adopte acest stil de viaţă sănătos”, explică Iulian Ghisoiu.

Cel mai adesea, vacanţa de Paşte reprezintă primul concediu al anului, câteva zile în care ieşim din rutină pentru a fi alături de familie şi de prieteni. Motorul de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat datele cu privire la weekendurile pascale din ultimii trei ani şi a aflat cum călătoresc românii în vacanţa de Paşte: cât cheltuiesc, când călătoresc, către ce destinaţii şi care sunt noile oraşe care se bucură de un interes crescut din partea românilor.

În 2018, românii vor economisi cu până la 16% pentru călătoriile către destinaţiile lor preferate de Paşte

Românii se vor putea bucura anul acesta de sărbătorirea Paştelui în oraşele lor preferate, plătind pe zboruri cu 16% mai puţin decât anul trecut şi cu 20% mai puţin decât în 2016.
În 2018, pentru al treilea an consecutiv, Roma şi Londra rămân primele două destinaţii de interes pentru românii care vor să călătorească de Paşte în străinătate. Pe lângă acestea Paris, Barcelona şi Milano sunt capitalele europene cu o prezenţă constantă în topul preferinţelor românilor pentru această perioadă, în ultimii trei ani. Datele arată că biletele către capitala londoneză, de exemplu, sunt mai ieftine cu 13% anul acesta comparativ cu 2017.
Căutările de zboruri pe care românii le fac pe motorul de căutare momondo.ro arată că preferinţele acestora nu s-au schimbat foarte mult în ultimii trei ani, marile oraşe europene rămânând cele mai atractive destinaţii pentru petrecerea sărbătorilor pascale. Surprinde, însă, interesul crescut al românilor faţă de oraşul Istanbul. Aflat pentru prima dată între primele 10 destinaţii preferate pentru vacanţa de Paşte, oraşul ocupă în 2018 locul cinci.

Noi destinaţii câştigă popularitate în 2018 şi intră în planurile de călătorie ale românilor

Moscova este, anul acesta, oraşul cheie în topul tendinţelor românilor care vor să petreacă Paştele în străinătate. O schimbare interesantă faţă de anii trecuţi este scăderea indicelui de popularitate a capitalelor precum Praga, Madrid şi Veneţia, care fac loc oraşelor mai însorite, aflate la malul mării: Bari şi Malta. Această tendinţă actuală a românilor de a se îndrepta spre litoralul mediteranean în detrimentul clasicelor oraşe europene este dovedită de creşterea rapidă a căutărilor de zboruri către Valencia, precum şi către Napoli şi Larnaca.
De asemenea, românii tind să călătorească mai mult în străinătate anul acesta, comparativ cu anul trecut. În 2017, Cluj a fost destinaţia cea mai populară pentru români, în vreme ce Bucureştiul a ocupat locul şase; în 2018, niciunul din aceste oraşe româneşti nu a mai intrat în primele 10 oraşe aflate în trend.

Cât timp petrec românii departe de casa în vacanţa de Paşte

În 2018, Paştele corespunde zilei de duminică, 8 aprilie, iar acest lucru explică de ce majoritatea călătorilor români pleacă în vacanţă în ziua de 6 aprilie, profitând de weekendul pascal şi întorcându-se în Lunea Mare, în ziua de 9. Dar cât cheltuiesc românii pentru a ajunge în destinaţiile favorite în acest weekend prelungit pe care, datele momondo.ro spun, îl organizează cu trei luni înainte?
În 2018, un român cheltuieşte, în medie, 904 de lei pe biletul de avion pentru vacanţa de Paşte. Scăderea preţurilor la zboruri în ultimii doi ani este motivul pentru care suma medie cheltuită în 2018 este mai scăzută cu 16% faţă de anul precedent şi cu 20% faţă de 2017.
Această sumă medie diferă, totuşi, în funcţie de aeroportul de plecare. De exemplu, călătorii care pleacă din Iaşi vor plăti cu 44% mai mult pentru a ajunge în destinaţiile lor preferate, comparativ cu cei care pleacă din Bucureşti. De pe aeroportul din Timişoara se înregistrează cele mai ieftine zboruri, cu 12% mai ieftine decât din Bucureşti şi cu 28% mai ieftine decât din Cluj.
„Paştele este o perioadă importantă pentru mulţi, probabil prima ocazie din an pentru a ne bucura de un weekend prelungit şi a petrece timp cu familia şi cu prietenii. Datele noastre arată că în ultimii trei ani mulţi români s-au bucurat de city break-uri de Paşte, dar observăm interesul crescut de anul acesta pentru destinaţiile turceşti. Pentru călătorii care nu şi-au rezervat încă vacanţa de Paşte, momondo pune la dispoziţie o serie de instrumente şi recomandări pentru a-i ajuta să găsească destinaţia ideală, în funcţie de preferinţele, bugetul, vremea şi interesele pe care le au”, declară Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România.

Un studiu realizat de AirHelp, la nivelul Uniunii Europene, arată că 85% dintre cetăţenii ţărilor membre nu ştiu ce drepturi au ca pasageri ai companiilor aeriene, 66% din pasagerii care s-au confruntat cu zboruri întrerupte susţin că operatorii aerieni nu le oferă informaţii suficiente despre drepturile lor, iar 13 milioane de pasageri pierd anual 5 miliarde de euro, pentru că nu aplică pentru despăgubiri pentru zboruri întârziate, anulate sau suprarezervate.
AirHelp, lider mondial în obţinerea de compensaţii pentru pasagerii companiilor aeriene, dezvăluie, în urma unui studiu încheiat recent, că 85% dintre cetăţenii Uniunii Europeane nu îşi cunosc drepturile ca pasageri. Prin urmare, aceştia pierd peste 5 miliarde de euro în fiecare an, pentru că nu cer despăbugiri pentru zborurile întârziate, anulate sau suprarezervate.
Realizat în februarie 2018, pe un eşantion de peste 7.000 de pasageri cu vârsta de peste 18 ani, din Uniunea Europeană, studiul AirHelp este una dintre cele mai complexe analize despre cunoaşterea drepturilor pasagerilor. De la înfiinţare până acum, AirHelp a ajutat 5 milioane de pasageri să primească despăgubiri în valoare de 300 de milioane de euro.
Totodată, potrivit acestui studiu, 53% dintre pasagerii care au probleme cu zborurile lor consideră că au dreptul să primească o compensaţie de până la 600 euro, iar 44% dintre pasagerii afectaţi de zborurile întârziate sau anulate nu depun o plângere. În acelaşi timp, 66% dintre pasagerii afectaţi de întârzierea, anulare sau suprarezervarea unui zbor susţin că transportatorii aerieni nu îi informează despre drepturile lor.
“Legislaţia UE 261 care protejează drepturile călătorilor este foarte valoroasă. Cu toate acestea, pasagerii încă se simt neputincioşi în relaţia cu companiile aeriene şi mulţi dintre aceştia pierd compensaţiile la care au dreptul, pentru că nu depun cerere. În fiecare an, aproape 13 milioane de pasageri lasă peste 5 miliarde de euro în mâinile companiilor aeriene, care le datorează despăgubiri după întreruperile neplăcute ale zborurilor. Suntem foarte încântaţi să facem publice rezultatele acestui studiu despre pasageri, factori de decizie politică şi companii aeriene, care, pentru prima dată, arată dovada incontestabilă a nevoii reale de a creşte gradul de conştientizare şi de a înţelege drepturile pasagerilor. Acesta este şi motivul pentru care am creat AirHelp în urmă cu cinci ani şi vom continua să lucrăm fără încetare pentru a ajuta călătorii să obţină despăgubirile la care au dreptul şi pentru a-i sprijini pe parcursul întreruperilor de zbor”, potrivit lui Henrik Zillmer, CEO AirHelp.

42.000 de pasageri români eligibili pentru despăgubiri

Mai mult, în ciuda legii EC 261, existente de 14 ani, care reglementează dreptul pasagerilor la despăgubiri, aceştia nu aplică pentru compensaţii din următoarele motive: nu ştiu că au acest drept (42%), nu cred că sunt eligibili pentru despăgubire (36%) şi nu ştiu cum să depună o reclamaţie (24%).
"Perturbările recente ale zborurilor au indicat faptul că pasagerii companiilor aeriene nu îşi cunosc drepturile. Există atât de puţină cunoaştere în UE privind drepturile pasagerilor, deşi UE a stabilit una dintre cele mai protecţioniste legislaţii în domeniu. Asta se întâmplă în special în contextul neîncrederii în instituţiile noastre şi în proiectul european în ansamblul său. Urgent trebuie să abordăm această problemă şi să regândim modul în care comunicăm despre legislaţia UE care are un impact direct şi pozitiv asupra cetăţenilor", spune Pavel Telička, Vicepreşedinte al Parlamentului European şi membru al Comitetului pentru Transporturi.
În ce priveşte România, AirHelp a identificat în 2017 peste 42.000 de pasageri români eligibili pentru despăgubiri. Dacă le-ar solicita, valoarea lor ar fi de 12 milioane de euro.
“Nivelul compensaţiilor pentru zboruri întârziate sau anulate este încă la început în România. De aceea, noi, la AirHelp, ne-am luat angajamentul să participăm la educarea şi creşterea pieţei prin promovarea drepturilor pasagerilor români. De asemenea, pentru a veni în ajutorul pasagerilor afectaţi, am creat aplicaţia gratuită AirHelp în care pot verifica în doar câteva minute eligibilitatea pentru despăgubiri. Pasagerii trebuie doar să trimită detaliile cazului lor, iar de partea grea - procesarea cererii şi obţinerea compensaţiei - ne ocupă noi. Drepturile pasagerilor primează întotdeaună”, declară Ştefan Radu, country manager AirHelp România.
Pentru zborurile întârziate sau anulate şi în cazuri de refuz la îmbarcare, pasagerii au dreptul la o compensaţie financiară de până la 600 de euro de persoană în anumite circumstanţe. Condiţiile pentru aceasta prevăd ca aeroportul de plecare să se afle în interiorul UE sau ca transportatorul aerian să aibă sediul în UE şi să debarce în UE. În plus, motivul întârzierii zborului trebuie ţină de compania aeriană. Compensaţia poate fi solicitată în termen de trei ani de la zborul întârziat, anulat sau suprarezervat.
În situaţiile considerate "circumstanţe extraordinare", cum ar fi greve neautorizate, furtuni sau situaţii de urgenţă medicale, companiile aeriene sunt scutite de obligaţia de compensare a pasagerilor. Cu alte cuvinte, "circumstanţele extraordinare" nu se califică pentru compensarea zborului.

Pagina 1 din 192