M.C.M.

M.C.M.

Lucrările de pe tronsonul str. Venus – str. Al. Măcelaru au fost finalizate, deşi data anunţată în contract a fost 31 decembrie. S-a ajuns la etapa de trasare a marcajelor rutiere, iar traficul a fost reluat pe tronsonul care a fost închis pe perioada executării lucrărilor de refacere a suprastructurii carosabilului. Valoarea acestui proiect este de 1.216.147 de lei. Aceste lucrări fac parte din proiectul amplu de modernizare al străzii Traian, iar fondurile vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fonduri Europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Constructorul care a executat lucrările: Asocierea S.C. Dreams Riviera S.R.L. şi S.C. Romsit Construct S.R.L, informează Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Autorităţile române vor să încheie anul viitor contracte de finanţare pentru oferirea de servicii sociale în comunitate copiilor care în momentul de faţă beneficiază de sprijin în 50 de centre de plasament, a declarat joi preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Coman.
"S-a lansat un prim call pe Programul Operaţional Regional. Termenul de depunere a proiectelor este la începutul lunii ianuarie. Pe acest call vor aplica autorităţile pentru 50 de instituţii. Încercăm să identificăm alte surse de finanţare ca să continuăm acest proces, astfel încât să reuşim să atingem ce ne-am propus în strategie — închiderea centrelor clasice şi mari până în anul 2020. Măcar să fie contractată închiderea lor, dacă nu va fi finalizată", a afirmat Coman.
Pe lângă proiectele de închidere a celor 50 de centre de plasament din România, autorităţile mai pregătesc alte 20 de proiecte similare care le vor înlocui pe cele care vor fi refuzate la evaluare. Toate proiectele, potrivit sursei, au la bază o metodologie unitară de închidere a centrelor, astfel încât procesul de dezinstituţionalizare să fie o soluţie pentru fiecare copil din aceste centre.
"Este un proces construit împreună cu autorităţile judeţene. Sunt locuri în care procesul merge mai uşor, locuri în care merge mai greu. Dar gândiţi-vă că acest proces va afecta nişte resurse umane. Opinia noastră este că evaluarea de personal pe care o facem acum nu e decât în ajutorul autorităţilor care sunt angajatorii personalului din domeniu", a mai spus preşedinta ANPDCA.
Planul de prioritizare a instituţiilor care vor fi închise a fost întocmit în cadrul unui proiect prin care s-au evaluat 168 de centre de plasament din România.
Procesul de dezinstituţionalizare a copiilor dezavantajaţi a început, potrivit Gabrielei Coman, în perioada 1999-2000, atunci când 300 de centre de plasament din România au fost închise în urma derulării unor proiecte finanţate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Banca Europeană pentru Investiţii şi de organizaţii neguvernamentale.
Preşedinta ANPDCA participă zilele acestea la Tulcea la reuniunea Corpului Profesional al Specialiştilor în Servicii Sociale (CPSSS) din cadrul Asociaţiei Municipiilor din România.

Informarea partenerilor sociali implicaţi în coordonarea strategică a fondurilor europene structurale şi de investiţii alocate României a fost obiectivul celei de-a treia reuniuni a Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de Parteneriat (CCMAP), desfăşurată sub coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).
”Atragerea fondurilor europene 2014-2020 continuă să fie o prioritate a Guvernului şi a structurilor implicate în coordonarea şi gestionarea lor. Până în acest moment, am finalizat desemnarea autorităţilor implicate şi nu mai avem niciun impediment pentru transmiterea declaraţiilor de cheltuieli la Comisia Europeană. Acum ne concentrăm pe accelerarea lansării de apeluri de proiecte şi pe sprijinirea beneficiarilor să le concretizeze pe cele deja aprobate. Ne bazăm si noi foarte mult pe sprijinul beneficiarilor, pentru că ritmul în care ei implementează proiectele are ca rezultat direct atragerea fondurilor”, a subliniat secretarul de stat în MDRAPFE, Mihaela Toader.
Pe parcursul întâlnirii, reprezentanţii MDRAPFE au prezentat stadiul implementării Acordului de Parteneriat şi o informare asupra poziţiei României privind Politica de Coeziune post-2020.
De asemenea, cu sprijinul reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Externe, au fost analizate implicaţiile la nivel naţional şi european ale Brexit asupra României, subiect de mare actualitate în contextul noilor evoluţii globale.
La reuniune au luat parte membrii CCMAP, precum şi alte organizaţii din mediul economic, social şi din societatea civilă, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi conducătorii Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale 2014-2020.

La solicitarea Poliţiei Rutiere şi în urma avizului eliberat de către această instituţie, începând cu data de 19.10.2017, staţia de autobuz „Minion” pentru traseele 9, 104 şi 28 s-a mutat cu aproximativ 50 de metri înapoi, spre Cimitirul Sf. Lazăr, înainte de intersecţia străzii Oltului cu Prelungirea Brăilei. Din acest motiv în noua locaţie a staţiei vor opri numai traseele 9 şi 104. Pentru traseul 28 această staţie se va suspenda din motive de siguranţă a circulaţiei, informează Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

O echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie a dezvăluit, marţi, că a descoperit motivul pentru care una din zece persoane se confruntă cu răni care se vindecă greu şi care au potenţial fatal, informează Xinhua.
Noua cercetare desfăşurată la Universitatea din Manchester a identificat o bacterie, prezentă în mod normal pe piele, ce poate îngreuna vindecarea rănilor.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că în cazul deteriorării unui receptor ce permite corpului să recunoască bacteria Pseudomonas aeruginosa rezultatul este o disfuncţie şi un dezechilibru. Conform dr. Sheena Cruickshank, acest dezechilibru are un impact deosebit de important asupra abilităţii de vindecare a unei răni.
Bacteria, care trăieşte în mod natural pe oameni, a fost asociată anterior cu infecţia rănilor, o complicaţie majoră a leziunilor pielii care întârzie să se vindece.
Cercetarea, condusă de Cruickshank şi dr. Matthew Hardman de la Universitatea din Hull, a fost publicată în ''Journal of Investigative Dermatology'' şi a fost finanţată de Consiliul pentru Cercetare Medicală. Aceasta prezintă noi dovezi ce explică motivul pentru care 10% dintre persoane se vor confrunta cu o rană infectată care nu se va vindeca în mod corespunzător.
''Este impetuos necesar să înţelegem comunităţile de bacterii prezente pe pielea noastră şi motivul pentru care mulţi dintre noi se vor confrunta cu răni care nu se vindecă'', a declarat dr. Cruickshank. ''Rănile pot fi cauzate de o multitudine de factori, de la traume la escare, însă infecţia este o complicaţie ce poate duce uneori la probleme medicale letale'', a completat ea.
''Multe persoane se luptă cu răni care se vindecă greu, însă această nouă cercetare sugerează că tipurile de bacterii prezente (pe piele — n.r.) pot fi responsabile de imposibilitatea noastră de a ne vindeca, ceea ce este important de luat în calcul pentru gestionarea tratamentului leziunii'', a precizat Cruickshank.

Joi, 19 Octombrie 2017 13:28

Atenţie şoferi, circulaţie oprită!

Circulaţia va fi oprită pe ambele sensuri de mers pe str. Prelungirea Traian, între str. Roşiori şi b-dul Marea Unire, începând de mâine, 20 octombrie 2017 şi până pe data de 30 octombrie 2017. Măsura a fost luată pentru lucrări de realizare a unei rigole carosabile la intersecţia str. Prelungirea Traian cu b-dul Marea Unire, aceasta fiind cea de a doua etapă a lucrărilor de execuţie pentru accidentul de teren de pe Faleza Superioară, informează Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, la începutul acestei săptămâni au fost înregistrate aproape 28.922, la nivel naţional prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). În judeţul Galaţi, sunt disponibile 684 de locuri de muncă vacante care aşteaptă sa fie ocupate. Situaţia locurilor de muncă vacante, în fiecare judeţ stă astfel: Bucureşti- 5.422, Prahova- 2.999, Sibiu- 1.666, Arad- 1.664, Timiş- 1.373, Iaşi- 1.129, Satu Mare- 977, Ilfov- 886, Hunedoara- 722, Alba– 718, Galaţi- 684, Cluj- 671, Harghita- 661, Neamţ- 562, Braşov- 542, Bacău- 512, Olt- 508, Mureş- 475, Gorj- 442, Argeş- 439, Teleorman- 428, Vâlcea- 422, Dâmboviţa- 411, Maramureş- 406, Dolj- 394, Bistriţa-Năsăud- 388, Brăila- 353, Tulcea- 348, Constanţa- 319, Buzău- 305, Ialomiţa- 264, Botoşani- 260, Călăraşi- 238, Sălaj- 238, Vaslui- 236, Bihor- 208, Covasna- 163, Caraş-Severin- 157, Vrancea- 144, Giurgiu- 81, Suceava- 57, Mehedinţi- 50. La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.784), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.667), agent de securitate (1.364), manipulant mărfuri (1.209), lucrător comercial (1.173), confecţioner-asamblor articole din textile (943), vânzator (834), montator subansamble (780), operator confecţioner industrial îmbrăcăminte (686), muncitor necalificat la demolarea clădirilor (658).

Un număr de 75 de migranţi irakieni care au ajuns ilegal în Constanţa cer azil politic în România. Migranţii erau găzduiţi temporar într-un hotel din Satul de Vacanţă, dar în urma solicitării de azil, aceştia au fost transferaţi către centrul de refugiaţi din Galaţi, urmând să fie realizate formalităţile necesare. În ultima perioadă, poliţiştii de frontieră constănţeni au interceptat cinci ambarcaţiuni pe Marea Neagră, la bordul cărora se aflau migranţi care încercau să ajungă în statele vestice ale Europei.

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi în colaborare cu Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" Tecuci şi Asociaţia "Tradiţia Militară" organizează joi, 19 octombrie 2017, ora 12:00 vernisajul expoziţiei "Pe aici nu se trece! Marele război în documente şi obiecte de patrimoniu". Expoziţia este organizată de muzeograf Mariana-Delia Pohrib şi relevă prin intermediul fotografiilor, brevetelor militare, medaliilor, costumelor militare, armelor albe şi de foc, crâmpeie din Primul Război Mondial. Evenimentul se va desfăşura la Muzeul "Casa Cuza Vodă".

Cafeaua şi sucurile vor fi interzise în şcoli, precum şi produsele de tip fast food în urma deciziei Ministerului Educaţiei la cererea Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar. Deşi o lege încerca încă de acum 9 ani să rezolve problema produselor, conform Asociaţiilor de Părinţi, toxice, magazinele din incinta şcolilor au continuat să facă un profit bun de pe urma "alimentelor interzise" şcolarilor ignorând legea. În unele instituţii de învăţământ din Galaţi există automate şi magazine care vând astfel de produse, iar clienţii sunt numeroşi, preţul fiind unul accesibil. Directorul Liceului de Arte din Galaţi susţine ca este necesar ca elevii să se energizeze cu astfel de produse deoarece în şcoală se fac ore până târziu.

Pagina 1 din 124