M.A.S.

M.A.S.

Gălăţenii sunt invitaţi pe 5 martie 2018 la „O afacere rusească”, pusă la cale de Anca Sigartău şi Marius Bodochi. E vorba de o comedie de dragoste, spectacol creat de Anca Sigartău, care se va juca pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi de la ora 19:00. Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Dramatic.

Ştefan Hruşcă revine în ţară în această primavară pentru un concert deosebit. Cele mai îndrăgite melodii folk din repertoriul cantautorului maramureşean se vor auzi live în spectacolul eveniment ce va avea loc pe 8 martie la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati. Dacă vă e dor de "Fostele iubiri" sau "Un copac cu flori", dar şi de răscolitoarea "Rugă pentru părinţii", nu pierdeţi un concert în care veţi regăsi fiorul serilor de altădată şi farmecul refrenelor fără vârstă. Despre întâlnirea cu publicul din Galaţi, Ştefan Hruşcă a spus: "Mă copleşeşte, ca de fiecare dată, emoţia revederii. Vă aştept în miez de primăvară să ne încălzim cu cântece foarte dragi sufletului meu". Artistul va fi acompaniat de formatia "Mario Band" (Mario Florescu – tobe, Radu Rotaru – keyboard, Alex Florescu – percuţie). Preţul unui bilet este 60 lei.

Marți, 06 Februarie 2018 16:44

Oprire de apă la DAMEN şi în zona portului

Tancrad va executa lucrări de cuplare a branşamentului de apă ce va deservi sediul Eekels Romania la reţeaua publică de apă potabila Dn 200 mm din str. Magaziilor – Valea Oraşului, în data de 7 februarie 2018.
Pentru execuţia acestor lucrări, în intervalul orar 08:00-14:00, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă în zonă, fiind afectaţi consumatorii casnici din str. Magaziilor şi str. Cetăţuiei, precum şi agenţii economici Damen Galaţi, SC Deen Brejen, Preţ Fix, SC Reev River.
Societatea Apa Canal SA Galaţi asigură numai asistenţa tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire/umplere reţea, închidere şi deschidere vane, precum şi spălarea reţelei de distribuţie la finalizarea lucrărilor de cuplare executate de către constructor.
Echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.

Actorul George Ivaşcu, recent învestit în fucţia de ministru al Culturii, a decis să se îndepărteze temporar de luminiile rampei, pentru a se putea dedica pe deplin misiunii de mare răspundere pe care a primit-o. În această lumină, spectacolul “Podu’” programat pentru data de 6 februarie la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi nu mai poate avea loc. Acesta va fi înlocuit de nu mai puţin cunoscutul şi apreciatul spectacol “Cafeneaua”. Alături de Horaţiu Mălăele vor fi prezente pe scenă două mari actriţe ale scenei româneşti: Dana Dogaru şi Emilia Popescu. Biletele deja achiziţionate pentru spectacolul “Podu’” rămân valabile pentru “Cafeneaua”. Spectacolul se va juca în data de 27 februarie 2018, la ora 18:00.

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi vă puteţi întâlni cu Ştefan Bănică, pe 14 februarie, la ora 19.00, înconjurat de femei, în comedia “Jake şi femeile lui”, de Neil Simon. Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuţie fac parte: Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminiţa Erga, Ada Galeş, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache, acestea sunt femeile care populează lumea reală şi imaginară a lui Jake, interpretat de Ştefan Bănică. Piesa lui Neil Simon “Jake şi femeile lui” s-a jucat prima data pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentaţii pe Broadway. Credeţi că aveţi probleme? Mergeţi la teatru să vedeţi câte probleme are Jake! Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 80 şi 100 lei de la Casa de Cultură Galaţi.

 

În cadrul lucrărilor executate de AEG Tehnology, lucrări care fac parte din obiectivul de investiţii APA CANAL S.A. Galaţi “Reabilitare reţele de distribuţie apă potabilă pozate în tunel tehnic circulabil, cu amplasament în mun.Galaţi, Cartier Micro 14, Siderurgistilor Vest, Mazepa I şi II”, în data de 1 februarie 2018 se va executa cuplarea tronsonului 6 de conductă nouă: Siderurgistilor Vest, bloc 11C, 11E – str. Fagului la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă. Astfel, în data de 1 februarie 2018, între orele 08:00 - 18:00, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor din blocurile: 11D, 11C, 11E, 11B – str. Fagului.
Societatea Apa Canal SA Galaţi asigură numai asistenţa tehnică pe parcursul lucrărilor, execută manevrele specifice de golire/umplere reţea, închidere şi deschidere vane, precum şi spălarea reţelei de distribuţie la finalizarea lucrărilor de cuplare executate de către constructor. Echipele care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile într-un interval cât mai scurt de timp.

Patru preoţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos, au fost hirotesiţi duhovnici, de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian. După ce, în după-amiaza zilei de 25 ianuarie 2017, la Centrul Eparhial, patru preoţi au susţinut şi promovat examenul de duhovnicie, în dimineaţa zilei de 26 ianuarie 2017, slujitorii respectivi au oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi. În continuarea programului liturgic de la Catedrală, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu. La final, Chiriarhul Dunării de Jos a hirotesit întru duhovnici patru preoţi, numiţi la parohii din cele două judeţe ale eparhiei. Noii duhovnici au primit din partea Părintelui Arhiepiscop, Certificatul de hirotesie în duhovnic, o cruce de binecuvântare, un Molitfelnic şi o geantă ce conţine trusa de împărtăşanie cu cele necesare în activitatea de păstori de suflete. În cuvântul de învăţătură, adresat noilor duhovnici, Ierarhul Dunării de Jos a subliniat importanţa misiunii pe care preoţii duhovnici o au pentru mântuirea sufletelor credincioşilor încredinţaţi.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi invită gălăţenii, în data de 12 februarie, ora 19:00, să vizioneze comedia „Central Park” de Woody Allen. Distribuţia piesei este formată din cuplul Andreea Grămoşteanu şi Florin Busuioc, la care se adaugă Adelaida Zamfira, Bogdan Talaşman şi tânăra Ioana Mărcoiu. Datorită talentului actoricesc, situaţiile amuzante şi momentele emoţionante alternează pe tot parcursul spectacolului şi îl fac incitant. Regia este semnată de Dragoş Câmpan. Biletele costă 60 lei şi se pot achiziţiona de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi.

Spectacolul „Podu’”, adaptat după „Podul sinucigaşilor” de Paul Ioachim şi regizat de Horaţiu Mălăele, ajunge pe scena Casei de Cultură Galaţi. Reprezentaţia, ce îi va aduce împreună pe Horaţiu Mălăele, George Ivaşcu şi Meda Victor, va avea loc pe 6 februarie de la ora 19.00. Spectatorii vor urmări, timp de o oră şi jumătate, un spectacol plin de savoare şi umor, în care un intelectual neînţeles, interpretat de Horaţiu Mălăele, un îndrăgostit, jucat de George Ivaşcu, şi o artistă – Meda Victor „stau la coadă în faţa morţii”. Personajele se întâlnesc pe „podul sinucigaşilor”, unde aşteaptă un tren care să le pună capăt zilelor şi fac haz de propria lor neputinţă. Biletele costă 80 şi 100 lei şi se găsesc la casa de bilete a Casei de Cultură.

Miercuri, 17 Ianuarie 2018 15:27

Slujbă şi daruri la Penitenciarul Galaţi

Arhiepiscopia Dunării de Jos este mereu preocupată de identificarea unor noi modalităţi misionare care să vină în sprijinul catehizării şi ajutorării persoanelor private temporar de libertate. Între acestea, se numără şi cooperarea dintre diferite comunităţi parohiale şi preoţii din slujirea socială, în vederea organizării unor programe comune, atât educaţionale, cât şi social-filantropice.
Nu puţine sunt cazurile când preoţii de parohii vizitează deţinuţii proveniţi chiar din comunităţile parohiale pe care le păstoresc. În acest context, la sărbătoarea închinată cinstirii lanţului Sf. Apostol Petru, un sobor de preoţi a săvârşit slujba Sfintei Liturghii şi Acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta Penitenciarului de maximă siguranţă din municipiul Galaţi. În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat o slujbă de mulţumire şi rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori.
În cuvântul adresat celor întemniţaţi, Chiriarhul Dunării de Jos a subliniat importanţa conştientizării stării de păcat în care ne aflăm, pentru a putea pune început bun pocăinţei şi a începe o nouă viaţă, luând drept modele demne de urmat pe sfinţii lui Dumnezeu.
La momentul liturgic şi catehetic au participat persoane private temporar de libertate, lucrători din cadrul penitenciarului, precum şi tineri teologi voluntari.
Anul acesta, parohiile „Sf. Mina“, ”Sf. Ecaterina” şi ”Costache Negri” din judeţul Galaţi, prin implicarea membrilor Consiliilor şi Comitetelor parohiale, a oferite deţinuţilor prezenţi la slujbă pachete cu alimente neperisabile, obiecte igienico-sanitare de primă necesitate, cărţi de rugăciune şi iconiţe.
La final, ierarhul i-a binecuvântat şi i-a întărit în credinţă pe toţi cei prezenţi.

Pr. Rareş Bucur
Foto: Costiuc Petrică

Pagina 1 din 1173