Nicoleta Rogojina

Nicoleta Rogojina

Se răreşte PNL Galaţi într-un ritm alert de când George Stângă s-a văzut şef de trib şi caută nod în papură oricui ridică un pic capul. Oamenii de valoare şi profesionalism recunoscut de întreaga comunitate se retrag unul câte unul din structurile de conducere ale partidului şi nu numai. Cea mai recentă demisie din funcţiile de conducere deţinute în partid este cea a medicului cardiolog Mihai Bucatanschi, care a ales să rămână doar simplu membru PNL. Acesta era singurul medic din Galaţi rămas în structurile de conducere ale partidului, după ce medicii Sorin Ungurianu, Dumitru Istfan, Paul ichim şi Elena Vrabie şi-au dat demisiile din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului şi au rămas şi ei doar simpli membri.
Contactat telefonic, dr. Mihai Bucatanschi a încercat să îndulcească situaţia şi nu a dorit să dea frâu liber supărărilor acumulate pe actuala conducere a partidului. ”Nu vreau să comentez.Ce am avut de spus, am spus colegilor de partid. Nu vreau să mai slăbesc opoziţia în plus, care şi aşa e vai mama ei. Eu mai sper că vor fi mai activi în viitor şi că vor reuşi să unească opoziţia pentru că aşa nu se mai poate, adică 3-4 partide în opoziţie, unul încolo, unul încolo, nu iese. Trebuie să renunţe la orgolii şi să găsească un numitor comun. Eu am rămas un simplu membru de partid”, ne-a declarat medicul.
Din surse aproapiate partidului am aflat că supărările au pornit în momentul în care şase membri de partid au fost chemaţi ”la raport” pentru a fi muştruluiţi şi sancţionaţi, fără a exista motive pertinente, ci mai mult li s-a căutat nod în papură. Este vorba despre Claudiu Iacob, Paul Găvănescu, Ion Teodorescu, Ciprian Boran, Marian Lupaşcu şi doctorul Mihai Bucatanschi. Unora dintre aceştia li s-a reproşat că, potrivit unei decizii din vara trecută, aceştia aveau obligaţia să găsească 5 membri pentru a forma o secţie de cartier, iar cei 5 să fie neapărat din acel cartier. Paul Găvănescu a reuşit să adune doar 4 membri, deci s-a luat decizia sancţionării acestuia.
”Eu nu-mi doresc să lovesc pe cineva. Din punctul meu de vedere e o mare greşeală ce fac ei, e a doua oară când fac greşeala asta. Ei nu înţeleg că din treaba asta nu are nimeni de câştigat, doar partidul pierde. Găvănescu astăzi este şi mâine nu mai este, cum şi Stângă astăzi este şi mâine nu mai este E vorba despre un principiu pe care nu mai reuşim să-l respectăm şi capacitatea să-l înţelegem”, ne-a spus Paul Găvănescu. Trebuie menţionat că Găvănescu este la a doua sancţiune de tip ”avertisment” după ce anul trecut a primit sancţiune pentru că a distribuit pe facebook o postare a primarului Ionuţ Pucheanu.
Cum frământările continuă în partid, este clar că PNL-ul gălăţean nu reuşeşte să-şi rezolve disensiunile din partid. Atât timp cât acestea se accentuează pe zi ce trece, cu atât mai puţin partidul va avea capacitatea de a face opoziţie pe scena politică gălăţeană, mai ales că se zvoneşte ”mazilirea” a doi consilieri locali, Găvănescu şi Claudiu Iacob, se apropie cu paşi repezi pentru ca locul să le fie luat de supleanţii care urmează pe listă şi care sunt apropiaţi (fini) ai lui George Stângă.

La Galaţi, sărbătorile de iarnă încep de pe 29 noiembrie, odată cu sărbătorirea Zilelor Galaţiului, iar distracţia continuă fără întrerupere până la Revelion. Sumele alocate de la bugetul local pentru distracţia gălăţenilor sunt semnificative, dar cel mai important aspect este dacă raportul calitate - preţ este respectat. Ca la orice sărbătoare, oraşul trebuie să fie gătit cum se cuvine. Aşadar, iluminatul festiv de anul acesta a costat 1.701.705 lei (fără TVA), dar cum TVA-ul aferent acestei valori este şi el plătit tot din bugetul local, îl adăgăm sumei, transformăm în euro şi ajungem la circa 450.000 de euro. Anul în care Galaţiul a fost unul dintre cele mai frumos luminate oraşe din ţară a fost 2014, când Primăria păstorită pe atunci de Marius Stan a dat pe luminiţe 1,67 milioane lei fără TVA. Deci tot cam atât, dar iluminatul festiv de atunci a rămas în memoria colectivă ca cel mai frumos pe care l-a avut Galaţiul vreodată, chiar dacă la vremea respectivă gălăţenii au criticat aspru suma alocată de primărie pentru luminiţe. Dar putem compara şi cu ce este la Brăila anul acesta, unde s-a plătit de 4 ori mai puţin (circa 400.000 de lei, adică aproape 100.000 de euro), iar fotografiile care compară iluminatul sărăcăcios din Galaţi cu ploaia de lumini din Brăila au umplut internetul (foto 1). 

Următoarea cheltuială importantă a fost făcută de Primăria municipiului Galaţi cu atribuirea contractului pentru organizarea Zilelor Galaţiului 2017 care a scos de la bugetul local 625.233,53 lei fără TVA. La fel ca şi în cazul iluminatului, adăugăm TVA-ul, transformăm în euro şi ajungem la o cheltuială de peste 160.000 euro pentru patru zile de distracţie. Dacă este să ne comparăm tot cu oraşul vecin, pe 15 august, brăilenii au chelutuit pentru zilele oraşului lor, jumătate din cât au cheltuit gălăţenii, adică 356.248 lei (aproximativ 80.000 euro). La ei au concertat cam aceeaşi artişti ca şi la noi. Brăila i-a avut pe Delia, Andra, Lidia Buble şi Mariei Cârneci. La Galaţi au cântat Delia, Elisabeta Turcu, Lidia Buble şi Carla’S Dreams. Bineînţeles, şi la ei, şi la noi au mai urcat pe scenă şi alţi artişti cunoscuţi, dar mai slab cotaţi. ”Toate contractele pentru Zilele Brăilei au fost încheiate de Casa de Cultură Brăila direct cu impresarii artiştilor respectivi (...) cu cei care deţin luminile, cu cei care au deţinut sunetul. Nu s-a lucrat cu nici un intermediar, nu s-a lucrat prin nici o societate. (...) Cel mai important lucru este că am avut o cheltuială efectivă, din partea bugetului Primăriei municipiului Brăila, de 356.248 lei TVA inclus, pentru un număr mare de zile, din data de 10 pana în data de 15. Faceţi comparaţie cu toate cheltuielile organizate de oraşele învecinate nouă pentru o singură zi şi o să vedeţi cât de eficienţi am fost noi la Brăila", a declarat, în vară, primarul municipiului Galaţi, Marian Dragomir.

Urmează contractul pentru ”Poveste de iarnă”, adică toate evenimentele ce vor avea loc în luna decembrie, fără a fi inclus vreun program artistic pentru Revelion, care se ridică la 199.401 lei fără TVA (cu TVA şi transformată în euro, suma ajunge la peste 50.000 de euro). De banii aceştia primim recitalurile următorilor artişti: Nicole Cherry, Xonia şi Dorian Popa, dar şi întâlniri cu Moş Crăciun, şi o zonă de agrement amenajată pentru copii la Casa Sindicatelor, precum şi un modest târg de Crăciun care deja şi-a deschis porţile. Internauţii nu au ezitat să compare târgul nostru de Crăciun cu cel de la Sibiu (foto 2). Trebuie spus că la Sibiu, Primăria alocă pentru acest târg circa 100.000 de lei, dar Asociaţia care organizează evenimentul plăteste circa 110.000 lei o taxă la Primarie pentru ocuparea domeniului public. Restul banilor necesari organizării sunt suportaţi de Asociaţia Events For Tourism, cea care organizează târgul, iar costul total al târgului de la Sibiu se ridică la aproximativ 100.000 de euro. Trebuie remarcat şi faptul că la Galaţi, anul trecut, ”Poveste de Iarnă 2016” a costat 263.898 lei fără TVA (cu TVA şi transformat în euro aproape 70.000 de euro), iar artiştii care au concertat au fost  Fuego, Ştefan Hruşcă şi Paula Seling. În rest, evenimentul pare tras la indigo. Nimic nou, nimic în plus sau în minus cu excepţia artiştilor. 

Adunând toate sumele, cu reiterarea faptului că Revelionul nu este cuprins în această analiză, ajungem la un total de peste 660.000 de euro. Într-un oraş gri şi trist tot timpul anului, gălăţenii merită ca măcar o lună pe an să se bucure de concerte şi iluminat festiv, să trăiască feeria sărbătorilor şi speranţa că poate anul ce vine va fi mai bine, dar nu cu orice preţ. Sunt zeci de mii de gălăţeni care nu îşi permit să plece în vacanţă de sărbători, iar toţi aceşti oameni ar merita ca măcar când merg pe străzile oraşului în care îşi duc traiul zi de zi şi plătesc taxe, să simtă magia Crăciunului la ei acasă, iar an de an să simtă că edilii cărora le-au dat votul se preocupă să aducă un plus de valoare acestui oraş. 

  PozaSITE1       PozaSITE2

Echipele Calorgal, cu sprijinul SC Electrocentrale Galaţi SA, au pus în funcţiune încă 24 de puncte termice în ultimele 24 de ore, potrivit unui comunicat al societăţii de termie. "În următoarele ore lucrăm pentru deschiderea celorlalte 18 puncte termice aflate în manevrele de pornire, pe măsură parametrii agentului termic furnizat de SC Electrocentrale Galaţi SA (82 grade Celsius/ 1.300 mc debit) se vor propaga pe ultimii aprox. 6 kilometri din magistrala de termoficare", se arată în comunicatul Calorgal.

Unul dintre principalii furnizori de sisteme de propulsie pentru tractoare şi locomotive la nivel mondial, producătorul german de motoare Deutz, a preluat compania italiană IML Motori, inclusiv subsidiara din România, IMLmotoare Galaţi. Societatea gălăţeană a fost înfiinţată în anul 2007 prin asocierea IML Motori s.r.l.- Italia şi o parte română. După cum se arată pe site-ul firmei gălăţene, societatea dispune de o suprafaţă de hală acoperită de aproximativ 350 m2 şi spaţiu operativ – birouri – de circa 150 m2. Cu o echipă de 12 persoane, departamente dedicate şi suport profesional pentru clienţi, IMLmotoare asigură în mod direct suport tehnic şi comercial pentru o gamă largă de aplicaţii şi produse DEUTZ. În portofoliul IMLmotoare intră societăţi din diferite sectoare de activitate precum construcţii căi ferate, construcţii drumuri şi poduri, navigaţie şi transporturi maritime şi fluviale, operare aeroportuară, ateliere de reparatii diverse.

Vineri, 29 Septembrie 2017 00:05

Avortul - marea încercare a unei femei

Aproape jumătate dintre întreruperile de sarcină înregistrate în fiecare an în lume, adică 25,5 milioane dintr-un total de 55,7, nu se desfăşoară în condiţiile de siguranţă necesare, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), într-un studiu dat publicităţii recent potrivit AFP. Publicat în revista ''The Lancet'', studiul ''subliniază nevoia garantării accesului la avort potrivit legii, în special în ţările cu venituri mici, şi necesitatea înlocuirii metodelor mai puţin sigure cu metode sigure'', potrivit autorilor. Studiul a fost realizat de OMS în colaborare cu institutul american Guttmacher, o organizaţie nonprofit specializată în drepturile reproductive. Autorii raportului au folosit o scară cu trei niveluri pentru a evalua cu acurateţe practicile avortului: ''sigure'', ''mai puţin sigure'', ''cel mai puţin sigure''. Un procent de 55% (30,6 milioane) de avorturi practicate între 2010 şi 2014 în lume sunt considerate ca fiind sigure, adică realizate de către personal calificat şi conform unei metode recomandate de OMS (prin administrate de medicamente, aspirare). 30,7% (17,1 milioane) dintre avorturi sunt considerate ca fiind ''mai puţin sigure''. Este cazul celor realizate de personal specializat, dar printr-o metodă învechită (cum ar fi chiuretajul), sau realizate cu mijloace sigure (prin folosirea misoprostol, un medicament utilizat pe scară largă), dar în lipsa personalului competent. Avorturile ''cel mai puţin sigure'' (14,4%, reprezentând 8 milioane) sunt realizate de persoane care nu au pregătirea necesară şi folosesc metode periculoase sau invazive (ingerarea de substanţe caustice, introducerea de corpuri străine, folosirea unor băuturi tradiţionale). Proporţia avorturilor considerate ''sigure'' este de 25%, cel puţin în regiuni precum Africa şi America Latină. În America Latină, cea mai mare parte a avorturilor considerate ca insuficient de sigure intră în categoria ''mai puţin sigure'' şi nu în cea ''cel mai puţin sigure'' cum se întâmplă în Africa. În ţările dezvoltate, 87,5% dintre avorturi sunt considerate ''sigure''. Excepţia o face Europa de Est, unde proporţia de avorturi considerate ca insuficient de sigure este mai mare decât în Europa de Vest (14,2% faţă de 6,5%), ''fără îndoială din cauza folosirii practicilor medicale învechite precum chiuretajul''. ''Cea mai mare proporţie de avorturi considerate sigure se înregistrează în ţările unde legile sunt mai puţin restrictive, care au un nivel de dezvolare economică mai ridicat şi unde infrastructura sistemului de sănătate este mai dezvoltată'', precizează autorul principal al studiului, medicul Bela Ganatra de la OMS.
George Stângă a ieşit public, pe data de 12 septembrie 2017, cu un comunicat important pentru gălăţeni cu titlul ”Preşedinte PNL Galaţi, George Stângă: PNL Galaţi dă startul audienţelor cu gălăţenii!”. Preşedintele penelist anunţă cu surle şi trâmbiţe că cetăţenii care doresc să îşi expună ideile, proiectele pentru îmbunătăţirea nivelului de trai în municipiul Galaţi, dar să îşi exprime şi nemulţumirile, doleanţele faţă de modul în care funcţionează lucrurile în municipiu, sunt aşteptaţi la sediul PNL din str. Universităţii, nr. 6, luni şi joi între orele 17:00-19:00. ”Cetăţenii vor fi întâmpinaţi de consilierii locali şi judeţeni ai PNL, cei care vor depune toate eforturile pentru soluţionarea problemelor identificate”, se arată în comunicatul PNL. „Dialogul cu cetăţenii trebuie să fie unul constant, concentrat pe problemele de actualitate şi nu doar o dată la patru ani, în campania electorală, aşa cum au fost din păcate obişnuiţi gălăţenii”, consideră preşedintele PNL Galaţi, George Stângă, cel care a propus demararea audienţelor la sediul partidului.  Intenţia ar părea lăudabilă dacă nu ar fi doar o încercare comunicaţională de a arunca praf în ochii gălăţenilor deoarece potrivit art.51 alin (3) din Legea nr. 215/ 2001 a administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, „consilierii locali sunt obligaţi ca, în îndeplinirea mandatului, să organizeze periodic întâlniri cu cetăţenii şi să acorde audienţe”. Având în vedere comunicatul lui Stângă, se înţelege că aleşii locali penelişti încep audienţele cu cetăţenii cu un an şi ceva întârziere, iar preşedintele lor face din asta un titlu de glorie.  Ba mai mult de atât, este de aşteptat ca Stângă să propună, tot printr-un comunicat de presă, ca cei 7 consilieri PNL să întocmească şi un raport anual al activităţii lor în condiţiile în care tot în legea 215/ 2001 art. 51 alin (4) este prevăzută obligaţia fiecarui consilier local de a prezenta un raport anual de activitate, care va fi făcut public prin grija secretarului primăriei. Ei bine, în acest moment, consilierii penelişti nu stau bine nici la această categorie pentru că doar câţiva dintre ei şi-au publicat raportul. Cei care nu au catadicist să respecte prevederiile legale privind publicarea raportului sunt Alexandru Gabriel Şerban, Laurenţiu Ichim şi Paul Ioan Găvănescu.  Demn de menţionat este şi faptul că în ilustraţia care însoţeşte comunicatul preşedintelui PNL, până şi literele sunt bulversate de mesajul amăgitor, iar literii ”ă” i s-a răsucit căciuliţa, astfel încât adresa unde se ţin audienţele este str. Universitâţii (vezi foto).    STRADA UNIVERSITATII NR. 6 SEDIUL PNL GALATI 2

În noaptea de 10/11 septembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la 112 despre faptul că la o societate comercială de pe raza municipiului Galaţi, s-a activat sistemul de alarmare antiefracţie. Deplasându-se la faţa locului, însoţiţi de administratorul societăţii, poliţiştii au pătruns în incinta acesteia, unde au depistat, într-o magazie, un bărbat de 53 de ani.  Acesta intrase în incinta societăţii comerciale prin spargerea vitrinei inferioare a uşii de acces. Prejudiciul este de 100 de lei, contravaloarea vitrinei sparte, alte bunuri nefiind sustrase. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, împreună cu primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu şi inspectorul şcolar general Mioara Enache, precum şi alte oficialităţi gălăţene, au participat la deschiderea noului an şcolar la CN ”Vasile Alecsandri”. În Galaţi există şi alte şcoli de elită însă, ca în fiecare an, toate oficialităţile se înghesuie tot la CNVA. Pentru a acoperi cât mai bine întreaga suflare ”şcolărească”, primarul Ionuţ Pucheanu a transmis şi un mesaj  pe un site de socializare: ”După ani de zile, astăzi mă încearcă din nou emoţia începutului de an şcolar. O emoţie care mereu mi-a dat curaj să lupt pentru ceea ce îmi doresc şi rezultatele nu au întârziat să apară. Doresc tuturor elevilor un an plin de rezultate bune, răbdare şi înţelepciune să facă cele mai bune alegeri pentru viitorul lor! Noi ne angajăm ca alături de părinţi şi cadre didactice să formăm o echipă în care dialogul deschis şi onest să ducă la dezvoltarea unui mediu potrivit pentru devenirea voastră”. Mediul potrivit va fi creat în această iarnă şi dacă Primăria municipiului Galaţi va reuşi să asigure căldură în toate unităţile de învăţământ, cunoscute fiind probleme cu furnizarea agentului termic în municipiu. 

Un alt mesaj adresat elevilor a venit şi din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea: “Început de an şcolar, cu emoţii pentru copii şi pentru profesori, dar şi pentru părinţi. Şcoala trebuie să fie locul care în care găsiţi răspunsuri la întrebările voastre, locul în care învăţaţi, cunoaşteţi şi creaţi. Şcoala vă ajută să aflaţi cine sunteţi, ce vă doriţi şi cum puteţi să ajungeţi acolo unde vreţi. Nu uitaţi  să vă bucuraţi de această perioadă, de inocenţa şi zâmbetul acestei vârste. Nu uitaţi să respectaţi şcoala şi pe dascălii ei. Iar respectul înseamnă să studiaţi, să descoperiţi lucruri noi, să puneţi întrebări şi să folosiţi cunoştinţele pe care le dobândiţi aici pentru voi, pentru destinul vostru. Vă urez mult succes, multă putere de muncă, să fiţi curioşi şi să nu renunţaţi niciodată la dorinţele voastre. Să fiţi sănătoşi, pasionaţi şi deştepţi. Iar dascălilor şi părinţilor le urez multă sănătate, răbdare şi  putere de muncă. Să aveţi un an şcolar plin de rezultate bune!”

Consiliul Judeţean Galaţi a comunicat şi faptul că s-au finalizat procedurile pentru derularea Programului “Lapte -corn”. Furnizarea de lapte şi corn va începe în prima săptămână de şcoala, pe 13 septembrie. “Am ales varianta acordurilor-cadru pe doi ani, astfel încât să nu repetăm procedurile de licitaţie în fiecare an. Am depus toate eforturile pentru a putea livra produsele în prima săptămână de şcoală. Am cerut firmelor care au câştigat licitaţia două lucruri: seriozitate şi să livreze produse de calitate”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. Programul “Lapte-corn” se împarte în patru loturi, în funcţie de zona în care se va face livrarea produselor, Galaţi, Tecuci, Pechea şi Târgu Bujor. Pe componenta lapte va livra SC Agropan Star SRL (toate cele patru loturi). Pe componenta corn, pe zona Galaţi, licitaţia a fost câştigată de SC Alpiline SRL, iar  SC Logistic Media Pop Art SRL a câştigat licitaţia pe zonele Tecuci, Târgu Bujor şi Pechea. Valoarea acordurilor-cadru (pe doi ani) este urmatoarea: componenta lapte în Galaţi – 4.943.106 lei fără TVA, Tecuci – 3.000.564 lei fără TVA, Pechea – 2.364.163 lei fără TVA, Tîrgu Bujor – 2.045.962 lei fără TVA. Componenta corn  - Galaţi -1.680.000 fără TVA, Tecuci – 1.071.630 fără TVA, Pechea - 844.344 fără TVA, Tîrgu Bujor – 730.701 fără TVA. Vor beneficia de acest program 21.795 de elevi din zona Galaţi, 13.230 de elevi din zona Tecuci, 10.424 de elevi din zona Pechea şi 9.021 de elevi din zona Târgu Bujor.

Plaja Dunărea, concesionată de firma KARAN - Business & Finance SRL, îşi va deschide porţile pentru gălăţeni începând din data de 1 iunie 2017, ora 10.00. Investitorul, care a promis că zona va fi transformată într-un Aqua Park în adevăratul sens al cuvântului, a anunţat că în perioada 01 - 05 iunie intrarea va fi gratuită la plajă, urmând ca pe data de 15 iunie să fie deschis şi piscina. Până la această dată, bazinul nu poate fi dat în folosinţă deoarece a necesitat lucrări tehnice complexe, care au necesitat consolidarea acestuia.
Până pe data de 15 iunie, gălăţenii pot veni la plajă, care va fi complet funcţională, amenajată cu Beach Bar-uri, iar atmosfera va fi animată cu evenimente şi concursuri cu premii specifice sezonului estival. Până când bazinul va fi dat în folosinţă, bălăceala va putea fi făcută la duşuri. După data de 05 iunie 2017, investitorul a hotărât că în afară de oferta de abonamente despre care cotidianul nostru a scris deja, biletele de intrare vor avea următoarele preţuri: bilet intrare la plajă (nisip şi duşuri) - 15 lei pentru copii de peste 14 ani şi adulţi; pentru copii între 5 şi 14 ani biletul va costa 5 lei, iar pentru copii între 0 şi 5 ani, însoţiţi de un adult, fireşte, intrarea va fi gratuită, cu specificaţia că un adult nu poate intra cu mai mult de 2-3 copii de această vârstă. Pentru cei care doresc să se răcorească în apele bazinului, după 15 iunie, biletul va fi de 35 de lei. De altfel, tarifele complete vor fi afişate la intrarea în complexul de agrement.
Pentru data de 01 iunie şi 02 iunie sunt pregătite spectacole pe plajă - de altfel zilele acestea se lucrează la ridicarea scenei - în ambele zile urmând a concerta o serie de artişti gălăţeni. Începînd cu orele 18.00, pe data de 01 iunie, va concerta trupa Bambi, iar pe 02 iunie, începând cu aceeaşi oră, vor concerta Proconsul şi Cici de la trupa Sistem. Reprezentanţii firmei KARAN - Business & Finance SRL au precizat că toată vara vor fi evenimente şi concursuri şi spectaocle pe plajă, iar în paralel, investiţiile şi dezvoltarea complexului de agrement vor continua conform planului asumat, astfel încât după doi ani la Galaţi să fie un funcţional un Aqua Park la cele mai înalte standarde.

Reaşezarea structurilor locale ale Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) este în plină desfăşurare după ce Eugen Durbacă a fost exclus din partid şi a fost numit ca preşedinte interimar Cristian Dima. Odată cu plecarea ”tătucului” Durbacă, lumea politică gălăţeană aşteaptă cu nerăbdare să vadă ce se va alege şi de apropiaţii acesuia, fiind vorba în special de Genica Totolici (director Transurb SA), despre care se ştie că va migra la PSD, dar şi despre Vali Viorel Sandu (director SPJADPP), care este şi consilier local ALDE. De asemenea, este interesant şi ce soartă vor avea consilierii judeţeni şi locali care nu au respectat strategiile partidului, ci au urmat indicaţiile lui Durbacă. Conform declaraţiilor actualului preşedinte ALDE Galaţi, curăţenia de primăvară în partid a început.
”Există câteva cazuri pe care le analizăm. Colegii din Biroul teritorial au propus sancţionarea lor, a celor care nu s-au prezentat la nicio întâlnire, nu au avut nicio poziţie în ceea ce priveşte relaţia noastră cu autoritatea publică locală. Este vorba despre două cazuri pentru care colegii din biroul teritorial au propus excluderea din partid şi alte două cazuri cu propunerea pentru retragerea sprijinului politic. Este vorba despre Gheorghe Dima şi Vali Viorel Sandu, asupra căruia biroul a propus excluderea, urmând ca delegaţia permanentă să valideze aceste două propuneri. Asupra doamnei Genica Totolici s-a propus ridicarea sprijinului politic. S-a luat în calcul poziţia lor anti-ALDE pe care au manifestat-o în perioada de la alegerile locale până la alegerile parlamentare şi până în prezent. În cazul doamnei Genica Totolici s-a propus ridicarea sprijinului politic ca o primă măsură. La fel s-a propus şi în privinţa domnului Garofă Ion”, a declarat Cristian Dima vineri, într-o conferinţă de presă.

Pagina 1 din 9