M.R.

M.R.

Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au destructurat o grupare infracţională intrafamilială, ai cărei membrii ar fi recrutat sau răpit persoane minore şi majore, în scopul practicării prostituţiei pe teritoriul Italiei.

"La data de 23 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor DI.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, au desfăşurat 5 percheziţii, pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane. În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate două autoturisme, ce ar fi fost achiziţionate din banii obţinuţi ca urmare a exploatării victimelor traficului de persoane, precum şi bijuterii şi 4.500 de euro. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2007, patru dintre persoanele în cauză ar fi constituit un grup infracţional organizat, intrafamilial, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, la care, începând cu anul 2013 ar fi aderat şi cea de-a cincea persoană. În perioada 2007-2018, membrii grupului ar fi recrutat, prin inducerea în eroare, răpire sau constrângere, trei victime minore şi cinci victime majore, pe care ulterior le-ar fi transportat şi adăpostit, în scopul exploatării sexuale. Acestea, prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, erau obligate să practice prostituţia, pe teritoriul Italiei, în diferite locaţii", se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

Banii obţinuţi în acest fel ar fi fost însuşiţi de membrii grupului, fiind stabilit până la acest moment, un folos infracţional de peste 300.000 de euro. Procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 41 de ani, şi a două femei de 33 şi 67 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane în formă continuată.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat, pe raza localităţii Ţepu, un bărbat de 42 ani, din comuna Ghidigeni, aflat la volanul autoturismului sub influenţa alcoolului.

La testarea conducătorului auto cu etilotestul, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, verificând documentele acestuia, poliţiştii au constatat că are suspendat dreptul de a conduce. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conducere.

Un bărbat în vârstă de 29 ani a condus autoturismul pe raza comunei Ţepu şi, pierzând controlul direcţiei, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de un tânăr de 28 ani, din localitate.
"În urma impactului, cei doi conducători auto, precum şi un pasager din primul autoturism, au suferit vătămări corporale, poliţiştii întocmind dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. La controlul documentelor, şoferul celui de-al doilea autoturism, înmatriculat în Suedia, a prezentat un permis de conducere eliberat de statul ungar. În urma verificărilor efectuate, la data de 16 aprilie 2018, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu figurează în evidenţa posesorilor de permise auto eliberate de autorităţile ungare. Mai mult, s-a constatat că vehiculul condus de acesta are înmatricularea suspendată de autorităţile suedeze", a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.
Ca urmare, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul neînmatriculat, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Poliţiştii gălăţeni au depistat două persoane care erau date în urmărire naţională pentru tâlhărie sau înşelăciune.

"Poliţiştii Postului de Poliţie Vânători au depistat pe o stradă din comuna Vânători, un tânăr de 21 ani, din localitate, urmărit naţional din data de 15.03.2018. Bărbatul, pe numele căruia Judecătoria Galaţi emisese un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, a fost condus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, în vederea încarcerării. În ziua următoare, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - Biroul Urmăriri au depistat o femeie de 44 ani, din municipiul Galaţi, urmărită naţional din data de 15.06.2016 şi pe numele căreia exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani şi 6 luni, emis de Judecătoria Galaţi", se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Persoana în cauză, condamnată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, a fost condusă la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, în vederea executării pedepsei.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi – Biroul Investigaţii Criminale au identificat, depistat şi condus la sediul poliţiei, un bărbat de 26 ani, din localitate, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt. Din cercetări a reieşit că, în data de 02 ianuarie 2018, acesta ar fi sustras bunuri în valoare de 815 lei, din interiorul a două autoturisme aflate în parcarea unui supermarket din Galaţi, profitând de faptul că acestea erau lăsate cu portierele neasigurate. De asemenea, în data de 11 martie 2018, folosind acelaşi mod de operare, bărbatul ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-un autoturism parcat pe strada Saturn din Galaţi. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 30%, persoana în cauză fiind reţinută de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Trei accidente de circulaţie au avut loc, în numai 24 de ore, în judeţul Galaţi, în urma cărora şase persoane, printre care şi doi copii, au fost rănite. În primul caz, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe D.N. 25, din care a rezultat rănirea a trei persoane.Din primele verificări a reieşit că un bărbat de 25 ani, din judeţul Buzău conducând o autoutilitară cu semiremorcă, pe raza comunei Iveşti, s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule, trecând peste marcajul longitudinal continuu. Ajungând la intersecţia cu o stradă din localitate, autoutilitara a intrat în coliziune laterală cu un autoturism condus de o tânără de 22 ani din Iveşti, care circula pe D.N. 25, conducătorul auto schimbând direcţia de mers fără să se asigure. În urma impactului a rezultat rănirea tinerei aflate la volanul autoturismului şi a două minore de 8 şi 10 ani, pasagere în acesta. Ambii conducători auto au fost testaţi etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
În cel de-al doilea caz, poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment în trafic, pe D.N. 24D. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că un bărbat de 55 ani, din comuna Rediu, a condus autoturismul pe raza comunei Cuca şi, efectuând o manevră de depăşire necorespunzătoare, a pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto din cel de-al doilea autoturism, un bărbat de 38 ani, din comuna Bereşti şi a unei femei de 38 ani, pasageră în acesta. Poliţiştii efectuează, şi în acest caz, cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Ultimul accident al seriei a avut loc când, un bărbat de 49 ani, din Galaţi, a condus autoturismul pe strada Basarabiei din municipiu. Ajuns la intersecţia cu strada Poşta Veche, a surprins şi accidentat un biciclist în vârstă de 58 ani care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma impactului, biciclistul a suferit vătămări corporale care nu au necesitat internare. Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infraţiunii de vătămare corporală din culpă.

Un tânăr de 25 ani, din localitatea gălăţeană Independenţa a intrat în atenţia poliţiştilor după ce ar fi lovit un consătean cu o bâtă, după care s-ar fi urcat la volanul autoturismului, sub influenţa alcoolului, la data de 01 aprilie a.c., ora 19:50.
Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că acesta a condus autoturismul cu spatele, lovind o altă maşină care a ricoşat în gardul unui imobil. Tânărul a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

 

Poliţiştii tecuceni au oprit în trafic, la data de 01 aprilie a.c., pe strada Matei Basarab, un autoturism condus de un bărbat de 39 ani, din localitate. Întrucât la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultatul a fost 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În aceeaşi zi, în jurul orei 01:50, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan au oprit în trafic, pe D.J. 251, în comuna Cuza Vodă, un autoturism condus de un tânăr de 28 ani, din localitate. Cu ocazia controlului, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere şi se află sub influenţa alcoolului. Testarea alcoolscop a relevat o concentraţie etilică de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Duminică, (n.r. - 01 aprilie 2018) , în jurul orei 19:00, un bărbat de 51 ani, din comuna Schela, a condus autoturismul pe strada Prelungirea Brăilei, dinspre strada Barboşi şi întrucât nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul care circula în faţa sa, a intrat în coliziune cu acesta. Din impact au rezultat doar avarii la ambele maşini, dar conducătorul auto a prezentat la testarea alcoolscop o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi stabilirea alcoolemiei, poliţiştii întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
În aceeaşi zi, un bărbat de 68 ani din comuna Iveşti, a condus autoturismul pe D.N. 25, în localitate şi fiind oprit în trafic de poliţişti şi testat alcoolscop a prezentat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţişti gălăţeni au prins în flagrant, la data de 31 martie a.c., în jurul orei 14:20, pe strada Furnaliştilor, un tânăr de 19 ani, din localitate, imediat după ce persoana vătămată, o femeie în vârstă de 70 ani, i-a înmânat suma de 1.000 lei, fiind indusă în eroare de acesta, prin folosirea metodei ”Accidentul”.
Tânărul a fost condus la sediul poliţiei pentru audiere, fiind reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore. Ulterior, a fost prezentat magistraţilor care au dispus faţă de acesta măsura arestării preventive pentru o durată de 30 de zile.
În cauză poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea tuturor participanţilor la săvârşirea infracţiunii şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Un cetăţean turc şi unul din Republica Moldova au fost prinşi în timp ce încercau să mituiască poliţişti de frontieră. În primul caz, ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au prins, în mai puţin de o oră, în flagrant, o persoană de cetăţenie moldovenească, în timp ce oferea suma de 125 euro către doi agenţi de poliţie de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iaşi – S.P.F. Galaţi. Banii au fost oferiţi cu scopul ca poliţiştii să nu ia măsurile legale ca urmare a săvârşirii unei contravenţii.
"În fapt, în jurul orei 15.45, un ofiţer din cadrul I.T.P.F. Iaşi – P.T.F. Oancea a sesizat la Call center anticorupţie al D.G.A. – 0800.806.806, faptul că un cetăţean străin a fost depistat în trafic, având asupra sa 24 de cartoane de ţigarete netimbrate pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Pentru a nu i se întocmi proces-verbal de contravenţie, acesta a oferit suma de bani menţionată. O oră mai târziu, ofiţerii S.J.A. Galaţi au constatat infracţiunea flagrantă, banii fiind introduşi în portiera autospecialei conduse de cei doi lucrători de poliţie. Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de lângă Tribunalul Galaţi pentru continuarea cercetărilor ca urmare a săvârşirii infracţiunii de dare de mită. Mai apoi un ofiţer de poliţie de frontieră din Galaţi a sesizat oferta de mituire de la un cetăţean turc. La scurt timp de la primirea apelului telefonic care a condus la acţiunea de flagrant menţionată, un alt poliţist de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi (I.T.P.F.) - Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Galaţi a formulat denunţ la D.G.A. – S.J.A. Galaţi, înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, prin care sesiza faptul că un cetăţean turc i-a oferit o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale, după ce a fost depistat conducând un autoturism pentru care a prezentat o asigurare RCA falsă. În baza ordonanţei de delegare emisă de unitatea de parchet competentă, miercuri, 28 martie a.c., ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au prins în flagrant pe cetăţeanul turc în timp ce a remis cu titlu de mită suma de 200 euro ofiţerului de poliţie, cu scopul ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi să nu ia măsurile legale faţă de acesta. În fapt, cetăţeanul turc l-a rugat insistent, telefonic, pe poliţistul de frontieră să nu ia măsurile legale, menţionând că este în drum spre Galaţi, deplasându-se de la Bucureşti şi că va rezolva această problemă, lăsând să se înţeleagă că va oferi o sumă de bani sau alte foloase cu scopul ca acesta să nu întocmească dosar penal pentru faptele constatate. Poliţistul a refuzat categoric oferta acestuia, menţionând că va lua măsurile legale ce se impun şi a formulat denunţ la D.G.A. – S.J.A. Galaţi", se arată în comunicatul I.T.P.F. Iaşi.
Ca urmare a activităţii de prindere în flagrant, cetăţeanul turc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Pagina 1 din 176