Când trebuie depusă şi ce trebuie să conţină cererea pentru închirierea unui loc de parcare

Marți, 31 Ianuarie 2017 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imediat ce gălăţenii au aflat că în sfârşit vor avea posibilitatea să închirieze un loc de parcare în jurul blocului, au şi năvălit să-şi depună cererile pentru obţinerea locului de parcare mult dorit. Mulţi dintre ei au crezut că locurile se vor acorda în ordinea primirii cererilor, pe principiul ”primul venit, primul servit”, însă lucruruile nu vor sta deloc aşa, pentru că în cazul în care vor fi mai mulţi solicitanţi pe acelaşi loc, va fi organizată licitaţie.
Mai mult de atât, gălăţenii au depus, pe lângă cerere, şi documentele prevăzute în regulament, printre care şi certificatul de atestare fiscală. Acest document are o perioadă de valabilitate limitată, drept pentru care există şanse mari ca, până se va ajunge la închirierea efectivă a locurilor de parcare, certificatul fiscal să-şi piardă valabilitatea, iar solicitantul să fie nevoit să-şi refacă dosarul.
Pentru a potoli avântul cetăţenilor, Primăria municipiului Galaşi precizează că următorul pas spre punerea în aplicare a regulamentul privind închirierea locurilor de parcare va fi stabilirea zonelor de la nivelul municipiului Galaţi şi demararea acţiunii de partajare, marcare şi numerotare a locurilor de parcare aferente reşedinţelor, iar la nivelul Primăriei municipiului Galaţi urmează să fie stabilită comisia, conform datelor înscrise în regulament, care se va ocupa de această procedură.
”Cererea care va fi înregistrată va conţine inclusiv numărul locului de parcare solicitat, motiv pentru care îi rugăm pe cetăţeni să aştepte finalizarea marcajului în zona în care locuiesc. Aşadar, pe măsură ce vom face în teren partajarea şi numerotarea locurilor vom transmite în timp util informaţia către cetăţeni, pentru a putea veni să depună cererile şi actele necesare închirierii”, a precizat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
În primă fază vor fi acordate locuri de parcare în zonele în care există deja parcări amenajate şi partajate.
Conform acestor informaţii, la întrebarea ”Când?” răspunsul ne va fi comunicat în timp util de municipalitate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu