Programul PSD: Refacerea sistemului de irigaţii şi realizarea de unităţi de depozitare şi procesare

 
Joi, 24 Noiembrie 2016 00:00
Publicat în Politica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform programului PSD, reabilitarea sistemului de irigaţii se va desfăşura în trei etape, urmând a fi reabilitate în total 86 de amenajări de irigaţii. Refacerea şi extinderea sistemului de irigaţii au un beneficiu direct şi vizibil în economia românească. În primul rând, va creşte randamentul staţiilor de pompare de la 40% la 79% la finalizarea lucrărilor. De asemenea, se vor reduce pierderile de apă de la 60% la 20% (doar pierderi prin evaporare). Investiţiile se ridică la 1,5 miliarde de euro.
Programul PSD pe agricultură prevede construcţia a cel puţin 5 unităţi de procesare legume-fructe de nivel regional, cu o capacitate de 490.000 tone, care să preia producţia din mai multe judeţe. De asemenea, este prevăzută construcţia mai multor centre de colectare şi depozite frigorifice, în special în zonele defavorizate, unde se vor crea mai multe locuri de muncă. Investiţiile se ridică la 200 milioane euro.
În acest moment, 70% din lâna de la oile crescute în România fie se aruncă, fie se arde, din cauza lipsei unor unităţi de procesare, la fel ca în cazul pieilor de ovine şi caprine. Programul PSD prevede o investiţie de 200 milioane euro pentru construcţia unor astfel de unităţi, care vor procesa anual 36.000 tone de lână şi 8 milioane piei de ovine şi caprine.
„Infrastructura agricolă a judeţului Galaţi reclamă o intervenţie urgentă şi consistentă iar guvernul PSD se angajează să realizeze obiective de investiţii care să contribuie la obţinerea de valoare adăugată la producţia agricolă realizată de fermierii gălăţeni. Aceştia vor beneficia în următorii 4 ani de o creştere a suprafeţelor amenajate pentru irigat de la 22.000 ha la 136.900 ha. De asemenea, judeţul Galaţi va beneficia de 7 milioane de euro, din care se vor realiza: un centru de colectare-depozitare-sortare-calibrare-ambalare legume proaspete, cu o capacitate de 3.500 tone, amplasat în comuna Matca, şi un centru de colectare şi procesare primară a lânii, cu o capacitate de 1.000 tone/an, respectiv a pieilor de animale, cu o capacitate de 24.000 bucăţi/an, în zona Tg. Bujor-Bereşti”, spune Magearu Dragoş, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu