M.A.S.

M.A.S.

Sâmbătă, 25 Februarie 2017 00:00 In Comunitate Tags

Consiliul Judeţean Galaţi organizează sâmbătă, 4 martie 2017, la Balta Zătun, între orele 09.00 şi 12.00, CUPA MĂRŢIŞORULUI – Concurs de pescuit rezervat doamnelor.
„În acest mod înţelegem să răspundem apelului doamnelor pasionate de pescuit, care îşi doresc reluarea tradiţiei unui concurs care să le fie dedicat în exclusivitate. Pentru că primăvara vine cu fir roşu împletit cu fir alb, iar respectul şi afecţiunea noastră pentru toate femeile – mame, bunici, soţii, fiice, colege – sunt mereu aceleaşi, vă invităm să vă alăturaţi instituţiei noastre în demersul de a petrece o zi în natură, alături de cei dragi”, spune Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.
Juriul va premia primele trei locuri, precum şi cea mai mare captură. Premiile constau în echipament şi scule de pescuit. După festivitatea de premiere urmează tradiţionala ciorbă de peşte gătită pe malul bălţii, ciorbă la care sunt invitaţi toţi participanţii la eveniment, precum şi organizatorii. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0741 135 902 (Ştefan Voinea, coordonator).

Sâmbătă, 25 Februarie 2017 00:00 In Comunitate Tags

Premierul Sorin Grindeanu a semnat joi mai multe decizii de numire pe funcţii de secretari de stat în ministere. Unul dintre noii secretari de stat este Lucian Puiu Georgescu, care a fost numit la Ministerul Cercetării. Acesta a fost candidat PSD pentru Senat din partea PSD Galaţi şi este prorector al universităţii "Dunărea de Jos". De asemenea, la Ministerul Agriculturii a fost numit secretar de stat Maricel Floricel Dima, care ocupa postul de director al Direcţiei Agricole Galaţi.

Vineri, 24 Februarie 2017 00:00 In Mapamond Tags

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a publicat noile directive privind controlul imigraţiei, printre acestea numărându-se accelerarea procesului de repatriere a imigranţilor ilegali şi angajarea a încă 15.000 de noi agenţi, relatează agenţiile AFP, Reuters şi EFE.
"Creşterea imigraţiei ilegale la graniţa de sud a depăşit posibilităţile agenţiilor şi resursele federale şi a creat o vulnerabilitate semnificativă pentru securitatea naţională a SUA", se arată într-un comunicat emis de către Departamentul pentru Securitate Naţională, care subliniază că aproape toţi cei aproximativ 11 milioane de imigranţi aflaţi ilegal în SUA sunt în situaţia de a fi expulzaţi.
Noile directive, ce conţin normele de aplicare a ordinului executiv semnat de Donald Trump pe 25 ianuarie, presupun şi o schimbare de politică, întrucât au în vedere expulzarea nu doar a imigranţilor ilegali acuzaţi de infracţiuni comise cu violenţă, ci şi a acelora care au "abuzat" de asistenţa socială oferită de autorităţile americane ori care sunt sunt susceptibili să reprezinte "un risc pentru siguranţa publică şi securitatea naţională".
Autorităţile americane au stabilit astfel şapte nivele de prioritate pentru expulzarea imigranţilor ilegali, pe primul nivel fiind cei care au fost condamnaţi pentru diverse infracţiuni, urmând apoi cei puşi sub acuzare, chiar dacă împotriva lor justiţia încă nu a dat un verdict.
Departamentul pentru Securitate Naţională mai precizează că de la aplicarea legii — adică expulzarea — "nu va fi scutită nicio clasă ori categorie" de străini aflaţi în SUA fără acte în regulă.
Însă vor fi menţinute măsurile de protecţie a minorilor intraţi ilegal în SUA, aşa-numiţii "dreamers". De asemenea, aplicarea unora dintre măsurile din noile norme este condiţionată de aprobarea lor de către Congres sau de încheierea unor acorduri cu alte state, cum ar fi un acord cu Mexicul pentru returnarea imigranţilor ilegali care nu sunt cetăţeni mexicani.
Pentru aplicarea noilor măsuri, vor fi angajaţi încă aproximativ 10.000 de agenţi în cadrul organismelor federale însărcinate cu controlul imigraţiei şi alţi circa 5.000 în cadrul vămilor.

Vineri, 24 Februarie 2017 00:00 In Mapamond Tags


Poliţia de frontieră din Polonia va construi încă 13 turnuri de observaţie, pe lângă cele 25 existente, la graniţele de est ale ţării cu Rusia, Belarus şi Ucraina, informează Xinhua.
Comandantul poliţiei de frontieră, Marek Lapinski, a declarat pentru agenţia de presă poloneză PAP, preluată de Xinhua, că turnurile vor fi echipate cu aparatură imagistică termică de înaltă performanţă şi cu sisteme optice şi de monitorizare care vor permite supravegherea permanentă a frontierei. Imaginile vor fi transmise posturilor de poliţie locale, iar când se detectează mişcări vor fi trimise la faţa locului patrule, drone sau avioane.
Forţele poloneze de specialitate intenţionează să folosească centre de monitorizare mobile în zonele unde nu se pot construi turnuri de observaţie şi au în vedere achiziţionarea unui elicopter uşor cu sisteme moderne de supraveghere. Două avioane ar urma să patruleze frontiera maritimă. Costurile vor fi suportate în proporţie de 90% de Fondul pentru Securitate Internă al Uniunii Europene.

Vineri, 24 Februarie 2017 00:00 In Mapamond Tags

Regiunea capitalei franceze a pierdut 1,5 milioane de turişti în 2016 ca urmare a atentatelor, cele mai mari scăderi înregistrându-se la numărul turiştilor chinezi şi japonezi, a anunţat Comitetul regional pentru turism (CRT), citat de France Presse.
Pierderile financiare cauzate de reducerea numărului de turişti în regiunea Paris anul trecut sunt estimate la 1,3 miliarde euro, conform bilanţului anual al CRT.
Numărul turiştilor din regiunea Ile-de-France a fost de aproape 31 de milioane anul trecut, cu 4,7% mai mic decât în 2015. Numărul turiştilor străini s-a redus cu 8,8%, iar cel al turiştilor francezi cu 0,8%. În ceea ce priveşte numărul total de nopţi hoteliere în regiunea Paris, scăderea a fost de 7,2%.
Potrivit CRT, cel mai mare recul s-a înregistrat în rândul turiştilor chinezi (o scădere de 268.000 de vizitatori faţă de 2015), urmaţi de cei japonezi (mai puţini cu 225.000 faţă de 2015) şi italieni (scădere de 215.000).
CRT estimează că asupra americanilor — cel mai mare contingent de vizitatori din Franţa — 'impactul a fost mic', numărul turiştilor veniţi din SUA scăzând cu 100.000 anul trecut faţă de cel anterior.
Impactul atentatelor din Paris a fost resimţit şi de principalele obiective turistice — Arcul de Triumf a înregistrat o scădere a numărului de vizitatori de 24%, Muzeul Luvru de 13,3%, Palatul Versailles 9,8% şi Disneyland de 9,5%.

Vineri, 24 Februarie 2017 00:00 In Mapamond Tags

ONU şi-a exprimat luni neliniştea faţă de intensificarea luptelor în regiunea Damasc, în contradicţie cu pregătirea unor noi convorbiri de pace în Siria, informează AFP.
Responsabili ai ONU au primit recent informaţii despre civili ucişi şi răniţi în cursul bombardamentelor efectuate în apropierea Damascului, a indicat purtătorul de cuvânt al ONU, Farhan Haq.
Peste 100.000 de civili defavorizaţi locuiesc în împrejurimile capitalei siriene, a adăugat el.
Trimisul special al ONU, Staffan de Mistura, se află la Geneva, unde aşteaptă sosirea delegaţiilor înainte de a participa la noi convorbiri pentru pace în Siria, începând de joi.
Unele semne de întrebare asupra componenţei delegaţiilor persistă, a recunoscut Haq. 'Sperăm să primim precizări despre cine urmează să vină cu exactitate', a spus el.
Forţele regimului şi-au redublat luni bombardamentele asupra periferiei capitalei siriene, potrivit Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDH) şi militanţilor din teren.
„Raidurile au ucis şapte persoane, între care o femeie şi un copil, şi au rănit alte 12 la Barze”, cartier controlat de rebeli în nordul Damascului, a afirmat OSDH.
Obuze au atins de asemenea Qaboun, alt cartier aflat sub controlul rebelilor în nord-estul Capitalei.

Vineri, 24 Februarie 2017 00:00 In National Tags

România are nevoie de o politică naţională de incoming pentru că o ţară puternică turistic este cea care ştie să atragă turişti străini, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Alin Burcea, într-o conferinţă de specialitate.
„Avem un minister al Turismului, dar care nu este încă prea funcţional, se organizează practic de la zero. Avem însă o sumă dublă prevăzută în bugetul ministerului pentru promovarea turistică a ţării. Pe noi ne interesează creşterea incoming-ului. Să aducem mai mulţi turişti în România. Este bine că românii călătoresc mult în România, dar vrem şi bani proaspeţi de afară. Noi, cu 2,5 milioane de turişti străini în 2016, suntem, la nivel mondial, o glumă. Iar dintre aceştia, un milion şi ceva vin pe corporate, pe business. Sunt buni şi ei, consumă hotel, mese, dar pe partea de leisure avem sub un milion de vizitatori. Nu putem să ne comparăm cu ţările care au 60-80 milioane de vizitatori anual”, a spus Alin Burcea.
Acesta a apreciat că trebuie găsită o formulă pentru creşterea incoming-ului, dincolo de participarea agenţiilor la târgurile internaţionale de turism.
„Ne trebuie ceva mai mult. Din 2.400 de agenţii câte sunt licenţiate, doar 40 de agenţii fac incoming. De ce? Pentru că nu există nici un avantaj pentru cei care fac incoming. Ne trebuie o politică naţională de incoming. Am discutat cu ministrul Turismului să facem o astfel de politică, să atragem agenţiile inclusiv cu metode fiscale, să facă incoming. De exemplu, la fiecare turist străin adus să se scadă nişte bani din impozitul pe profit. O ţară puternică turistic este cea care ştie să aducă străini”, a adăugat Alin Burcea.
Preşedintele ANAT a precizat că la nivelul asociaţiei se discută despre înfiinţarea unei şcoli de incoming sub forma unui seminar de trei luni, pentru că în facultăţi nu se studiază modul în care poţi atrage turiştii străini în ţară. O altă problemă este modul în care România se prezintă la târgurile internaţionale, Burcea considerând că realizarea standurilor pentru manifestările cu public şi cele B2B este neprofesionistă.

Vineri, 24 Februarie 2017 00:00 In Economie Tags

Contribuabilii neînregistraţi sau înregistraţi în scopuri de TVA şi a căror cifră de afaceri este inferioară sumei de 220.000 lei nu mai au obligaţia de a depune Formularele 392A şi 392B, conform unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) remis AGERPRES.
"Contribuabilii neînregistraţi sau înregistraţi în scopuri de TVA şi a căror cifră de afaceri este inferioară sumei de 220.000 lei la data de 31 decembrie 2016 nu mai au obligaţia completării şi depunerii formularului 392A — 'Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2016'-, respectiv a formularului 392B—'Declaraţie informativă privind livrările de bunuri, prestările de servicii şi achiziţiile efectuate în anul 2016'-, al căror termen de depunere ar fi fost până la data de 27 februarie 2017", se arată în document.

Vineri, 24 Februarie 2017 00:00 In Economie Tags

România a exportat, în primele zece luni din 2016, îmbrăcăminte şi accesorii în sumă de 2,41 miliarde euro, o valoare cu 1,2% mai mare faţă de cea din 2015, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Importurile de îmbrăcăminte şi accesorii s-au cifrat la 1,13 miliarde euro, fiind cu 25,7% mai mari comparativ cu cele din perioada ianuarie — octombrie 2015, înregistrându-se astfel un excedent de 1,27 miliarde euro pe acest segment.
Conform datelor Ministerului Economiei, valoarea totală a comerţului internaţional al României, în primele 10 luni ale anului 2016, a depăşit 103,43 miliarde euro, în creştere cu 5,3% faţă de primele zece luni din 2015, exportul înregistrând o creştere la 47,767 miliarde euro (+4,1%), iar importul o creştere la 55,67 miliarde euro (+6,4%).
În aceste condiţii, deficitul balanţei comerciale a României a crescut cu 23,2%, de la nivelul de—6,414 miliarde euro (la 31 octombrie 2015), la—7,904 miliarde euro (la 31 octombrie 2016).

Vineri, 24 Februarie 2017 00:00 In Comunitate Tags

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a anunţat că au început lucrările de proiectare şi execuţie pentru înlăturarea efectelor „accidentului de teren” din zona Elice de pe Faleza Superioară. E vorba de celebra groapă de pe Faleză, a cărei rezolvare trenează de ani de zile şi din cauza căreia s-a deviat traficul în zonă şi nici nu se mai pot desfăşura manifestări cultural-artistice în locaţia respectivă.
„În cursul acestei săptămâni vom primi o expertiză tehnică a situaţiei reale din teren, după care vor fi demarate restul lucrărilor. 90 de zile sunt prevăzute în contract pentru partea de proiectare şi 120 de zile pentru executarea propriu-zisă a lucrărilor. Este pentru prima dată când pentru această surpare de teren se fac lucrări ample de consolidare”, spune primarul. Asta înseamnă că de Sărbătorile Galaţiului din acest an vom avea Faleza intactă. Sperăm doar să nu apară probleme neprevăzute în timpul lucrărilor, pentru că nu ar fi pentru prima dată când calculele de pe hârtie nu bat cu situaţia din teren. Deocamdată perimetrul în care se vor desfăşura lucrările a fost împrejmuit, astfel încât activitatea celor care execută această lucrare să nu fie perturbată.

Pagina 1 din 1084