GALERIE FOTO: Peste 10.000 de oameni au venit la Brăila, la Izvorul Tămăduirii

Vineri, 13 Aprilie 2018 15:34
Publicat în Regional

 

Peste 10.000 de pelerini din toată ţara, cei mai mulţi din Brăila, Galaţi şi localităţile limitrofe, au venit la Brăila, la Biserica Buna Vestire. Aceştia au venit în vinerea de după Paşte, când creştinii ordotocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, pentru apa care izvorăşte din fântâna aflată sub altarul bisericii.
Izvorul de sub altarul bisericii a fost descoperit la construcţia bisericii. Apa izvorului, binecuvatată de preoţi, aduna mii de pelerini, deoarece oamenii spun că are puteri vindecătoare. Oamenii se aşează la coadă de joi noaptea, de când, după prima slujbă, apă începe să curgă. Vineri dimineaţa arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, în fruntea unui sobor de preoţi, a binecuvântat apa izvorului. 230 de jandarmi au asigurat liniştea şi ordinea şi au ajutat bătrânii. Unuia chiar i s-a făcut rău, dar cu ajutorul jandarmilor a fost ajutat să ia apa tămăduitoare din izvor şi să ajungă apoi acasă.

Apa care îi vindecă pe cei bolnavi

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, prăznuită astăzi de toţi creştinii ordodocşi, adună la Brăila, la Biserică Bună Vestire zeci de mii de oameni. Sub altarul bisericii se afla o fântână în care este captată apă dintr-un izvor care curge doar o zi. De joi noaptea oamenii se adună la biserici şi stau la cozi să se roage şi să ia apa care îi vindecă pe cei bolnavi. Dacă obosesc, oamenii se aşează pe bănci sau pe bordura de lângă biserica, deşi au la dispoziţie şi un cort unde se pot odihni. Dar cum vremea era frumoasă preferau să stea sub cerul liber. Vineri dimineaţa numărul pelerinilor este şi mai mare, iar cozile se întind până în afara bisericii şi pe strada alăturată.

Lacrimile Maicii Domnului, izvoare tămăduitoare

Arhispiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, în fruntea unui sobor de preoţi a binecuvântat apa izvorului. Tradiţia spune că în vinerea de după Înviere, lacrimile vărsate de Maica Domnului la crucificarea lui Iisus Hristos se transforma în izvoare tămăduitoare. Izvorul de sub biserica brăileană are povestea lui. Şi după slujba de vineri pelerinii mai au ore în şir de aşteptat, dar nu disperă. Spun că apa miraculoasa îi vindecă. "Are mare putere de vindecare agheasma de aici. Eu sunt din Galaţi, dar de câţiva ani vin mereu aici la Izvorul Tămăduirii. Acum doi ani am fost bolnavă de pancreatită, mi-a spus cineva de apa vindecătoare de aici şi am venit şi am luat. De atunci vin mereu pentru că mă simt mai bine. Aştept, nu contează. M-a luat frigul, dar am împrumutat un şal", spunea Maria Darie.
Pentru unii pelerini oboseala e prea mare. Un bătrânel epuizat de aşteptare nu mai putea sta la coada, se simţea rău. L-au ajutat jandarmii să coboare pentru a lua apa sfântă şi tot ei l-au dus acasă. Primii pelerini care au luat din apa tămăduitoare vineri au stat, unii, de joi noaptea sau de la orele 1, 2, vineri dimineaţa. "Am stat de joi de la 10 noaptea. Tare greu a fost, dar acum mă odihnesc. Bine că am luat şi anul acesta ", spunea o femeie.
Peste 10.000 de pelerini au luat numai în acest an apă de la izvorul de sub biserica brăileană.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu