Istoria Oţelului, în expoziţie, la Galaţi

Vineri, 17 Februarie 2017 00:00
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până duminică, inclusiv, la Hotel Galaţi poate fi vizitată o expoziţie inedită, cuprinzând o parte din simbolurile gloriei de altădată a echipei de fotbal Oţelul, piese pe care Casa de Licitaţii Artmark le scoate la o licitaţie publică, o premieră naţională şi chiar europeană. Licitaţia va avea loc pe 23 februarie, la 19.30, la sediul Artmark (Palatul Cesianu-Racoviţă, Bucureşti). Reamintim, conform unei decizii a Adunării creditorilor F.C. Oţelul, Casa de Licitaţii Artmark pune în vânzare obiectele ce au definit istoria sportivă a clubului gălăţean. “În total, licitaţia are 87 de piese scoase la vânzare, unele piese cumulează, la rândul lor, mai multe, iar majoritatea lor are ca preţ de pornire sub 100 euro. Vedetele licitaţiei, Palmaresul şi Marca, pleacă de la 9.000 de euro împreună. Noi am fost solicitaţi de lichidatorul Clubului Oţelul, aflat în faliment, să ajutăm la punerea în valoare a unor obiecte care nu se supun regulilor inslovenţei obişnuite şi nu pot fi evaluate şi, nevânzându-se până acum, nu există o practică a evaluării şi valorificării acestor obiecte. Noi, fiind o casă de licitaţii dezvoltată pe piaţa de artă şi atingând şi sectorul obiectelor cu valoare memorialistică, am fost contactaţi, încercând să facem ce ştim mai bine, să punem în valoare piese pe care un club de fotbal sau colecţionar ar trebuie să le aibă, astfel încât istoria de peste 50 de ani a unui club de fotbal să nu moară”, a spus Cristian Gavrilă, şef Divizie Evaluare Artmark.
“Este o licitaţie în premieră naţională şi, din câte ştim noi, şi o premieră europeană. Este un eveniment care are o încărcătură emoţională, căci am remarcat din partea celor interesaţi de acest eveniment emoţii amestecate, nostalgie, amintiri şi din păcate multă nemulţumire. Noi înşine avem regretul că se întâmplă aşa ceva cu o echipă de top care a ajuns în această situaţie. Ce putem face este să oferim un sprijin... E adevărat, nu este foarte simplu să digeri un astfel de eveniment, dar, dacă licitaţia va avea succes şi dacă echipa locală Suporter Club poate prelua marca echipei, iată şansa de a se renaşte un simbol”, a spus şi Valeriu Sângeorzan, director de Marketing, Comunicare şi PR al Artmark.
Printre obiectele scoase la licitaţie, cel mai scump pachet este palmaresul FC Oţelul, cuprinzând nu mai puţin de 80 de trofee, inclusiv Supercupa României 2011 şi Cupa Campion naţional Liga I 2010-2011 – preţ de pornire 9.000 de euro. Sunt însă şi alte obiecte scoase la licitaţie: tricouri purtate de jucători (Daniel Popescu, Liviu Băjenaru, Sergiu Costin sau Cornel Râpă) în meciurile din Champions League – preţuri de pornire min 50 de euro, 200 de piese de echipament sportiv, gen geantă sport conţinând 8 echipamente formate din şort şi tricou de joc, purtate în Liga I 2010 de Gabriel Giurgiu, Cornel Râpă, Cristian Sirghi, Skubic, Gabriel Paraschiv, Silviu Ilie, Adrian Sălăgean şi Cătălin Iorga – preţ 175 euro, Istoria F.C. Oţelul Galaţi în imagini, colecţia oficială de fotografii şi afişe a clubului, 106 piese (loturile componente detaliate pe www.artmark.ro) - preţ 3.500 de euro şi chiar şi caricaturile a zece personalităţi sportive – preţ 1.000 de euro, ori fulare pentru suporteri, fanioane etc.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu