Luni, 09 Octombrie 2017 11:07

30 de burse pentru studenţii români şi cei din Turkmenista

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul de cooperare româno-turkmen în domeniul educaţiei pentru perioada 2017-2022 va prevede acordarea de 30 de burse în reciprocitate, promovarea cooperării în domeniul învăţământului superior şi al învăţământului profesional şi tehnic, precum şi posibilitatea deschiderii unor lectorate de limbă şi literatură română în Turkmenistan, respectiv limbă turkmenă în România, informează recent un comunicat de presă al MEN.
Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu-Marian Pop, s-a întâlnit de curând , cu omologul său din Turkmenistan, Purli Agamyradov, în contextul aniversării a 25 de ani de relaţii bilaterale între România şi Turkmenistan.
Cei doi miniştri au subliniat calitatea dialogului bilateral în domeniul educaţiei, exprimându-şi speranţa că această vizită va contribui la îmbunătăţirea cooperării în beneficiul celor două sisteme de învăţământ. În cadrul întâlnirii a avut loc şi un schimb de informaţii cu privire la cele mai recente măsuri adoptate în cadrul reformelor din domeniul educaţiei din cele două ţări şi au fost discutate obiectivele şi oportunităţile cooperării în perioada următoare.
"Doresc să vă asigur de întregul nostru sprijin pentru continuarea bunei colaborări, atât prin extinderea proiectelor existente, cât şi prin valorificarea unor noi oportunităţi de cooperare în domeniul educaţiei", a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, citat în comunicat.
În vizita întreprinsă în România în intervalul 1-3 octombrie, ministrul turkmen al Educaţiei a fost însoţit de rectorul Universităţii Internaţionale pentru ştiinţe Umaniste şi Dezvoltare, Esen Aydogdyev, şi de rectorul Universităţii Turkmene de Agricultură 'S. A. Nyyazov', Dovletgeldi Myradov. Delegaţia s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, ai Universităţii Politehnica din Bucureşti şi ai Universităţii de ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Lasă un comentariu