Marți, 22 Martie 2022 14:51

500.000 de refugiaţi din Ucraina sunt afectaţi de tulburări de sănătate mintală Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul ucrainenilor care s-au refugiat în străinătate a ajuns la aproape 3.557.000, a transmis marţi Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), potrivit Reuters.
'Acesta este un alt prag tragic pentru poporul Ucrainei şi a fost atins în ceva mai puţin de o lună', a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Matthew Saltmarsh, într-un briefing de presă.
Din totalul de 3.556.924 de refugiaţi, mai mult de 2 milioane au trecut graniţa în Polonia.
De asemenea, 6,5 milioane de persoane şi-au părăsit locuinţele şi au găsit refugiu în interiorul Ucrainei.
'Aceasta înseamnă aproape un sfert din întreaga populaţie. Viteza şi amploarea acestui exod sunt fără precedent în vremurile recente', a subliniat purtătorul de cuvânt.
La rândul său, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat marţi că în jur de 500.000 de refugiaţi din Ucraina sunt afectaţi de tulburări de sănătate mintală şi au nevoie de sprijin, iar 30.000 au probleme severe.
Refugiaţii care sosesc în Polonia suferă de o serie de probleme de sănătate, precum diaree şi deshidratare, dar în principal au nevoie de asistenţă din cauza traumelor psihice, a afirmat Paloma Cuchi, reprezentanta OMS în Polonia, într-un briefing de presă la Geneva. (sursa Agerpres)

Lasă un comentariu