Joi, 16 Iulie 2020 10:07

AJFP Galaţi: Fişa pe plătitor simplificată - disponibilă în Spaţiul Privat Virtual Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi informează că, începând cu data de 01 iulie 2020, a fost implementată, pentru contribuabilii persoane juridice şi persoane fizice identificate prin CUI/CIF, posibilitatea de a solicita, prin intermediul platformei Spaţiul Privat Virtual (S.P.V.), fişa pe plătitor simplificată.
Simplificarea fişei pe plătitor a avut drept scop istorizarea (separarea) datelor care nu mai prezintă interes, în sensul că nu vor mai fi vizualizate informaţii cu privire la creanţele fiscale care au fost stinse.
De asemenea, în cazul contribuabililor care nu înregistrează obligaţii fiscale restante sau sume plătite în plus, ori acestea sunt înregistrate doar pe parcursul anului curent, fişa pe plătitor simplificată va cuprinde informaţii de la data de 01 ianuarie a anului în care este pusă la dispoziţie fişa.
Totodată, în cazul contribuabililor care înregistrează obligaţii fiscale restante ori sume plătite în plus, fişa pe plătitor simplificată va cuprinde informaţiile aferente acestora, începând cu data de la care acestea au luat naştere.
Începând cu data de 15 mai 2020, a fost implementată o funcţie de transmitere în acest format excel a fişei pe plătitor, astfel că, la solicitarea contribuabililor, începând cu această dată, fişa în acest format poate fi descărcată din Spaţiul Privat Virtual.
Prin urmare, începând cu data de 01 iulie 2020, contribuabilii au la dispoziţie două variante de fişă pe plătitor ce pot fi descărcate, la cerere, din Spaţiul Privat Virtual, respectiv una simplificată, în care sunt istorizate datele care nu mai prezintă interes şi o altă fişă în format excel, care cuprinde istoricul datelor, pentru a putea avea o imagine prelucrabilă a situaţiei fiscale.
Vă reamintim faptul că pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual se completează online un formular într-o pagină web securizată, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secţiunea Înregistrare în Spaţiul Privat Virtual sau accesând link-ul: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/.
„În speranţa că simplificarea evidenţei fiscale, care reprezintă unul dintre obiectivele ANAF în domeniul colectării, face să fie mai facilă urmărirea creanţelor fiscale de către dumneavoastră contribuabilii, vă asigurăm de tot sprijinul şi toată consideraţia noastră“, se arată într-un comunicat de presă al AJFP Galaţi.

Lasă un comentariu