Joi, 19 Mai 2016 00:00

Ajutoarele alimentare de la UE se vor distribui începând de luna viitoare

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria municipiului Galaţi aduce la cunoştinţa celor interesaţi că ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană se vor distribui începând de luna viitoare. Informaţia ne-a fost furnizată de Instituţia Prefectului, coordonatoarea programului guvernamental la nivelul întregului judeţ.
Persoanele care îndeplinesc condiţiile impuse de comunitatea europeană pentru a beneficia de ajutoare vor primi pachete cu alimente şi pentru anul 2015, şi pentru anul 2016. Vă reamintim că, în 2015, din cauza schimbărilor produse la nivel guvernamental, nu au putut fi demarate procedurile de achiziţie pentru alimente, Ministerul Fondurilor Europene derulând aceste proceduri în anul 2016.
Potrivit estimărilor, peste 20.000 de persoane din municipiul Galaţi vor beneficia de cotă dublă de alimente, în cadrul programului european de asistenţă pentru persoane defavorizate. Conform recomandărilor Uniunii Europene, beneficiază de ajutoare alimentare:
- pensionarii cu venituri lunare sub 400 de lei;
- şomerii indemnizaţi cu sume până la 400 de lei pe lună şi şomerii fără indemnizaţie;
- familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
- persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizaţi, adulţi şi copii;
- veteranii, văduvele şi prizonierii de război;
- foştii deţinuţi politic;
- persoanele deportate în străinătate în perioada regimului comunist;
- revoluţionarii din Decembrie 1989 şi urmaşii eroilor martiri ai Revoluţiei.
Primăria municipiului Galaţi va comunica, din timp, data exactă la care va începe distribuţia ajutoarelor alimentare, centrele în care se va face distribuţia şi programul de lucru al acestora.

Lasă un comentariu