Miercuri, 01 Aprilie 2015 00:00

Anticipate? De ce şi pentru cine?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De ceva vreme tot văd pe unii că fac apologia alegerilor anticipate. Pe liberali îi înţeleg, că nu mai au răbdare, după ce s-au trezit peste noapte cu o semi-victorie după ce Iohannis a ajuns la Cotroceni. Îi înţeleg mai ales pe cei proaspăt unşi liberali, adică pe foştii pedelişti, care au fost înlăturaţi de la ciolan de mai multă vreme şi la ei foamea-i mare. Plus că acum e mare vânătoare de funcţii şi în interiorul partidului cel nou, că niciodată n-a fost linişte cu o conducere bicefală. Unii se gândesc, pe bună dreptate, că în PNL poate izbucni oricând o epidemie de canibalism, care să macine partidul din interior şi să-l facă pierzător în 2016. De ce să nu bată fierul cât e cald, adică să pună mâna la putere acum, cât încă mai stau bine în sondaje? 

Cum ziceam, pe liberalii vechi şi noi îi înţeleg, dar prostia asta cu alegerile anticipate vehiculată de alegătorul de rând chiar nu o înţeleg. Bun, nu mai vrem parlamentarii pe care îi aveam acum (nişte panarame de oameni, în mare parte) şi nişte unii (alte panarame, în mare parte) vor alegeri înainte de termen pentru că stau bine în sondaje şi prost la portofel. Să zicem că e o idee bună... dar sunt câteva impedimente de care nu vorbeşte nimeni. Unu: procedural nu se prea poate. Doi: costul este imens şi nu văd pentru ce s-ar cheltui bani atât de des, că şi la 4 ani e prea mult. Trei (şi cel mai important): ce mama naibii s-a schimbat în lege ca să fim siguri că alegem alţii mai buni? S-au schimbat legile electorale şi nu ştiu eu? Păi ce facem?! Alegem iar semi-uninominal, sau cum s-o numi, să ne trezim cu toţi dobitocii la Bucureşti, fără număr-fără număr? Mai gândiţi cu capul, oameni buni, nu cu şosetele! Că de aia am ajuns nişte pârliţi manipulaţi de postacii plătiţi de hoţi. 

Simt iar adiere de manipulare pe FB şi pe TV. Ne manipulează şi cei aflaţi la putere şi cei care vor puterea. Vreţi schimbare? Convingeţi actualii lideri politici să schimbe legile prin consens parlamentar, să le aducă la o formă care să nu mai permită accesul oricui la funcţii de demnitate publică şi protecţie în faţa justiţiei. Faceţi legi bune şi pentru justiţie, să nu mai fie legată de mâini, dar nici să fie stat în stat. Apoi faceţi alegeri libere (libere de manipulare şi de fraudă!) şi daţi ţării o mână de elite care să ne conducă 4 ani. Nu e greu. Ţine doar de voinţă. Şi de puţină cinste şi corectitudine... 

Am văzut zilele trecute un sondaj. Pe mine nu m-a întrebat nimeni cu cine aş vota dacă duminică ar fi alegeri, dar vă spun aşa: dacă ar fi să votez azi, n-aş mai trimite în Parlament decât doi dintre parlamentarii de Galaţi de azi şi chiar şi pe ăia cu ceva rezerve, pentru că îi apreciez ca oameni şi ca profesionişti dar ca parlamentari au fost nişte mămăligi, au votat cu turma. Uninominal pe naiba... amândoi n-ar fi fost în Parlament dacă era vot uninominal pur. Cât despre ceilalţi... nici să nu aud de ei! Şi totuşi, dacă mâine ar fi alegeri, ei ar fi primii înscrişi în cursă. Anticipate pentru ce? Mai bine zis... PENTRU CINE... Puneţi-i la muncă pe ăştia de acum, să-şi justifice banii, iar dacă nu fac ce trebuie, faceţi-i de râs! Apoi, la anul, nu-i mai votaţi. E simplu.

Lasă un comentariu