Sâmbătă, 23 Aprilie 2022 20:57

Atac la Odessa: Mai mulţi morţi, printre care şi un bebeluş de câteva luni, în urma atacurilor cu rachete ruseşti Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite în urma unor atacuri cu rachete ruseşti sâmbătă, 23 aprilie, asupra oraşului-port Odesa, în sudul Ucrainei, oraş situat la doar 320 km de municipiul Galaţi.   

”Odesa: cinci ucraineni ucişi şi 18 răniţi. Iar aceştia nu sunt decât cei care au fost găsiţi în acest stadiu. Potrivit tuturor aparenţelor, bilanţul va fi mai mare", a indicat pe Telegram Andrii Ermak, precizând că printre cei ucişi figurează şi un „bebeluş de trei luni", informează Agerpres.

Atacul cu două rachete de croazieră a lovit o instalaţie militară şi două clădiri rezidenţiale, iar alte două rachete au fost distruse de sistemul de apărare antiaerian, potrivit forţelor armate ucrainene. 

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a spus că „singurul obiectiv al loviturilor cu rachete ruseşti asupra Odesei este de a semăna teroare" pe Twitter, cerând să fie pus „un zid între civilizaţie şi barbarii care atacă oraşe paşnice cu rachete". 

Armata rusă a afirmat sâmbătă că a ţintit cu "rachete de înaltă precizie" un important depozit de arme livrate forţelor ucrainene de SUA şi de ţări europene în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, potrivit France Presse.

"Forţele armate ruse au eliminat astăzi, cu rachete de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune, un terminal logistic de pe aerodromul militar de lângă Odesa unde era stocat un important lot de arme străine livrate de SUA şi de ţări europene", a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

În total, rachetele ruseşti de înaltă precizie au vizat sâmbătă 22 de ţinte militare ucrainene, în special trei depozite de arme şi de muniţii în apropiere de Iliciovka şi Kramatorsk, care au fost distruse, potrivit ministerului.

La rândul său, aviaţia rusă a efectuat sâmbătă lovituri aeriene a 72 de situri militare ucrainene, vizând 16 depozite de armament de artilerie şi de carburanţi, conform aceleiaşi surse citată de Agerpres.

Sursa foto: captură video Twitter/ OSINTtechnical

Lasă un comentariu