Luni, 22 Ianuarie 2018 11:25

Atenţionare de călătorie: Coduri portocaliu şi galben de ninsoare în Bulgaria

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, în perioada 22-23 ianuarie 2018, întreg teritoriul R. Bulgaria va fi afectat de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ninsoare şi ploaie, însoţite de vânt puternic. În acest sens, au fost emise următoarele coduri de atenţionare meteorologică:
• Cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic în regiunile: Vidin, Montana, Vraţa, Pleven, Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra şi Şumen. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare. Valorile atinse vor fi de 20-30 l/m2, fapt care va duce la formarea stratului de zăpadă. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec., cu rafale de până la 24m/sec. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării troienelor de zăpadă;
• Cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ploaie şi vânt puternic în următoarele regiuni: Dobrici, Varna, Burgas, Sliven, Yambol, Haskovo şi Kârdjali. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, care, spre orele târzii ale după-amiezii, se va transforma în ninsoare. Valorile atinse vor fi de 20-40 l/m2. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec, cu rafale de până la 24m/sec;
• Cod galben pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic în regiunile: Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian, Plovdiv şi Stara Zagora. În aceste regiuni vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare în cantităţi cuprinse între 15-25 l/m2 , fapt care va duce la formarea stratului de zăpadă. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec, cu rafale de până la 24m/sec. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării troienelor de zăpadă.
Se recomandă să se urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului. Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulaţiei rutiere.

Lasă un comentariu