Miercuri, 03 Ianuarie 2018 11:21

Atenţionare de călătorie pentru cei care călătoresc în Olanda

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Olanda cu privire la emiterea de către Institutul olandez de Meteorologie a unui cod galben de vânt puternic pentru miercuri, 3 ianuarie 2018. Cea mai afectată zonă va fi coasta de vest a Olandei, unde sunt aşteptate ca rafalele de vânt să atingă viteze de până la 115 km/oră. Aeroportul Schiphol din Amsterdam avertizează că din cauza vântului puternic există posibilitatea ca zborurile să fie operate cu întârzieri sau chiar să fie anulate. De asemenea, pentru informaţii actualizate, se recomandă călătorilor să verifice site-ul ori aplicaţia acestuia, sau să contacteze compania care le asigură zborul.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31703541580, +31703228612 şi +31703319980, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31651596107.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://haga.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”) care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un comentariu