Marți, 20 Septembrie 2022 09:47

Avantajele Web 3.0, viitorul internetului Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trăim vremuri de tranziție în internetul mondial. Migrăm spre Web 3.0, următoarea iterație a internetului. Se bazează în mare măsură pe tehnologia blockchain, învățarea automată și inteligența artificială (AI). Noile tehnologii Web 3.0 își propune să creeze un internet descentralizat cu site-uri web și aplicații web deschise, conectate, inteligente.

Termenul Web 3.0 a fost introdus de către fondatorul Polkadot și co-fondatorul Ethereum, Gavin Wood, în 2014. Ideea despre Web 3.0 se referă la un „ecosistem online descentralizat bazat pe blockchain”.

În timp ce Web 2.0 se concentrează pe site-uri web interactive și pe conținut creat de utilizatori, pe site-uri web centralizate, Web 3.0 va oferi utilizatorilor mai mult control asupra datelor lor online. Am centralizat pentru voi câteva dintre beneficiile noului Web 3.0.

Web 3.0 va duce la descentralizarea datelor. În Web 2.0, giganții tehnologiei controlează și exploatează datele generate de utilizatori. În Web 3.0, bazat pe blockchain, utilizatorii finali își vor avea drepturi deplină asupra datelor. Veți putea alege ce informații doriți să împărtășiți cu business-urile și companiile de publicitate și să câștigați bani din acestea. Aplicațiile descentralizate (dApps) nu vor fi cenzurate și nici accesul lor nu va fi restricționat.

În Web 3.0 vor exista mai puțini intermediari. Internetul Web 3.0, bazat pe blockchain, va conecta companiile direct cu clienții. Vor fi foarte puține sau deloc autorități centrale care vor primi o parte din câștigurile din tranzacțiile electronice intermediare. Deși nevoia de reguli și reglementări adecvate pentru a monitoriza corectitudinea va exista în continuare, vom observa o schimbare către rețelele descentralizate în locul instituțiilor centralizate.

De exemplu, dacă accesați casinouri online și doriți să vă relaxați la un joc sau să profitați de oferta păcănele gratis 77777, în Web 3.0 veți putea face plățile mult mai rapid cu ajutorul criptomonedelor, fără intermediari. Totodată se păstrează anonimatul, sistemele comunicând pe baza unor key-uri digitale.

Web 3.0 înseamnă mai multă transparență. Web-ul descentralizat va permite utilizatorilor să își urmărească datele și să caute codul sursă al platformelor pe care decid să le utilizeze. Toate părțile interesate vor fi întotdeauna conștiente de valoarea și comerțul cu care sunt asociate. Nu va trebui să vă bazați pe un intermediar pentru accesul la aceste date.

Web 3.0 va permite un mod de navigare personalizat. Va oferi o experiență de navigare pe internet mai personalizată, deoarece site-urile web vor putea să vă recunoască mai bine preferințele. Aplicațiile web analizează utilizarea și obiceiurile pe internet pentru vă oferi conținutul potrivit în funcție și de locație sau dispozitivul folosit.

În Web 3.0, campaniile de marketing ar putea fi mult mai productive. Folosind Web 3.0 bazat pe inteligență artificială, marketarii ar putea înțelege mai bine nevoile de cumpărare. Ei vor arăta acele produse și servicii cumpărătorilor pe care sunt interesați să le cumpere. Cumpărătorii vor vedea reclame mai utile și identificabile, personalizate.

Utilizatorii de internet vor putea căuta informații într-un mod mai eficient. Motoarele de căutare vor returna rezultate mai relevante pentru voi, nu cele mai populare pagini, Acest lucru va schimba fundamental modul în care se va face SEO și cum vor fi optimizate paginile Web. Se va ține cont de comportamentul utilizatorilor, de interese și de dorințe. Prin colectarea informațiilor prin AI, motoarele de căutare pot anticipa nevoile fiecăruia și să returneze acele informații cu adevărat relevante.

Acestea sunt principalele avantaje ale Web 3.0, un nou internet la care vom lua parte în viitorul apropiat.

Lasă un comentariu