Sâmbătă, 24 Februarie 2018 00:00

Britanicii primesc într-un an 33.800 de mesaje pe smartphone

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Un britanic primeşte în medie 33.800 de mesaje telefonice şi alerte pe an, indică un sondaj citat de Press Association. Utilizatorii de telefoane mobile primesc cu 427% mai multe mesaje şi notificări decât în urmă cu zece ani şi trimit cu 278% mai multe mesaje decât în 2008, potrivit studiului realizat pentru Virgin Mobile.
Britanicii petrec acum echivalentul a peste 26 de minute pe zi pentru a-şi verifica mesajele.

Boom de mesaje pe WhatsApp şi Facebook

Sondajul a stabilit că un adult britanic primeşte în medie 93 de mesaje sau notificări de la aplicaţiile de social media zilnic, respectiv 33.802 pe an.
Cei cu vârsta între 18 şi 24 de ani au aproape de trei ori mai multe mesaje de gestionat, primind în medie 239 de mesaje şi alerte pe zi sau 87.300 pe an.
Studiul a stabilit că un factor care a contribuit substanţial în creşterea numărului de mesaje este boom-ul chat-urilor de grup pe platforme precum WhatsApp şi Facebook.
În medie, britanicii sunt membri a şase grupuri de discuţii, deşi o mică minoritate (2%) sunt membri a 50 de grupuri sau mai mult, proporţie care se ridică în acest caz la 7% în segmentul de vârstă 18-24 de ani.
Unul din patru adulţi susţine că verifică un mesaj de pe WhatsApp imediat, în timp ce în rândul celor de 18-24 de ani proporţia este de unul din trei.
Dr. Dimitrios Tsivrikos, psiholog în domeniul afacerilor la Colegiul universitar Londra, susţine că boom-ul în utilizarea smartphone-urilor este un trend pozitiv care le permite consumatorilor să aibă mai mult control asupra propriei vieţi.
"Într-o vreme în care suntem în permanenţă înconjuraţi de sarcini nesfârşite, mereu inundaţi cu mari cantităţi de date, smartphone-urilor ne permit să ne administrăm vieţile cum ni se potriveşte. De la calendare la alerte, până la e-mailuri şi acces instant la enciclopedia cunoaşterii umane, ele ne oferă lesne control total", a spus el.
Opinium Research a realizat sondajul pe un eşantion de 2.004 adulţi deţinători de smartphone în perioada 12 şi 18 februarie, cărora li s-au adăugat 200 de respondenţi cu vârste între 10 şi 17 ani.

Lasă un comentariu