Luni, 28 Martie 2011 06:27

Bulina şi felicitarea – sau cum să îi enervezi pe români

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Astăzi ne oprim la două găselniţe portocalii, care, în capetele lor, ar fi una de protecţie privind sănătatea românilor, iar cealaltă tehnică electorală de seducţie a electorilor români. Efectul amândurora este contrar, căci se dovedeşte că îi irită pe români. Faptul că acele creiere strategice portocalii nu le-au intuit efectele dovedeşte două lucruri – că politrucii oranj trăiesc într-o cu totul altă lume faţă de cea a românilor şi că pur şi simplu nu utilizează logica în procesele de gândire. Cred totuşi că m-am exprimat niţeluş cam pretenţios, aşa că o voi spune direct – nu îi duce capul!
Haideţi să le analizăm pe rând. Cea cu bulina priveşte o propunere legislativă marca PDL prin care alimentele româneşti ar urma să fie purtătoare de buline prin care să se arate cât de mulţi aditivi (E-uri) conţine un aliment. Bulina cu pricina va aduce unui număr mic de români, cei bogaţi, posibilitatea de a identifica alimentele pe care nu trebuie să le cumpere, căci îşi vor permite să le aleagă pe cele scumpe şi, vezi dragă Doamne, Eco! Amârâţii vor fi nevoiţi să le cumpere pe cele mai ieftine, care, spre deosebire de prezent, vor purta şi avertismentul – prin bulină roşie – că sunt pline de aditivi, deci cel care le va consuma va fi mai bolnav şi va crăpa mai repede. Astfel, românul care va cumpăra alimentul înţesat cu E-uri va fi în plus mult mai frustrat ştiind că se condamnă sigur la scurtarea timpului alocat până la întâlnirea Doamnei cu Coasa. Deci va pleca din magazin mai nervos decât a venit, pentru că o minte luminată a decis să îl insulte, să îl irite, arătându-i în faţă cât este de sărac şi neputincios. Iar într-o atare stare i-ar mai putea veni cine ştie ce bâzdâci pe creier care l-ar putea determina să se arunce la jugulara celor care ar cumpăra alimente fără buline roşii. Deci decizia este stupidă.
Iar cea legată de „felicitare” este o găselniţă în mare vogă prin tabăra portocalie. Parlamentarii PDL trimit felicitări electorilor, cu ocazia aniversărilor acestora, chiar şi acum, pe fondul unei stări tot mai precare a veniturilor. Atunci când văd plicurile, reacţia oamenilor este o ploaie de înjurături ţintite spre parlamentarul respectiv, neamul acestuia şi partidul de care aparţine. Nu comentăm faptul că destinatarii acestora se mai întâmplă să fie morţi, şi nici faptul că sunt doar bărbaţi, căci femeile nu primesc asemenea epistole, ceea ce dovedeşte misoginismul taberei portocalii. Pe vremea când veniturile românilor nu erau atât de subţiri, felicitările îi lăsau indiferenţi. Însă pe asemea sărăcie e de-a dreptul de prost gust să îi mai zgândări pe bieţii români cu asemenea răvaşe.
Dar până la urmă ce avem noi cu strategiile portocalii?! Dacă aşa au ales să îşi dea singurei cu stângul în dreptul, atunci, n-au decât!

Lasă un comentariu