Miercuri, 31 Ianuarie 2018 00:00

Camera de Comerţ şi Industrie a României a organizat Gala Corpului Diplomatic

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a participat la Gala Corpului Diplomatic organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).
În discursul rostit în deschiderea Galei, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe a subliniat rolul important al sistemului cameral naţional în promovarea şi implementarea agendei de diplomaţie economică a MAE. În acest sens, a evocat strânsa colaborare dintre cele două instituţii, amintind, printre altele, Protocolul bilateral semnat în 2015 şi dezbaterile prilejuite de găzduirea de către CCIR, în ultimii ani, a sesiunilor dedicate diplomaţiei economice din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.
Oficialul MAE a adresat mulţumiri reprezentanţilor mediului de afaceri prezenţi la eveniment pentru susţinerea eforturilor României în procesul de promovare a candidaturii la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Totodată, a evidenţiat faptul că MAE încurajează o implicare tot mai consistentă a mediului antreprenorial român în organizarea de forumuri de afaceri, participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni economice externe şi dialogul cu delegaţii economice străine în România.

Lasă un comentariu