Marți, 21 Iunie 2022 12:12

Cauți să cumperi un nou laptop? Iată care este cel mai bun brand Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cumpărarea unui laptop este un pas important care necesită ca tu, ca utilizator, să te informezi corespunzător. Aceasta poate fi uneori o sarcină dificilă. Punem față în față două dintre cele mai importante mărci de pe piață, Asus vs Lenovo. Deși ambele mărci au o reputație foarte bună, la finalul ghidului veți ști care dintre ele este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

În ce aspecte este Asus mai bun decât Lenovo?

Un raport calitate-preț mai bun pentru Asus

Prima rundă este în mâinile celor de la Asus. Fiind o marcă mai puțin cunoscută decât Lenovo, nu își poate permite să crească prețurile la fel de mult ca rivalul său. Cu toate acestea, dacă ne concentrăm asupra specificațiilor produselor, putem observa că calitatea dintre cele două este foarte asemănătoare. Deși Asus își oferă produsele la un preț mai mic, componentele sunt adesea aceleași cu cele folosite de Lenovo. Motivul pentru care Lenovo oferă produsele sale la un preț mai mare este pur și simplu o chestiune de prestigiu al mărcii.

În ceea ce privește designul, Asus sau Lenovo, ambele sunt potrivite pentru toate gamele și profilurile. Asus, pe de altă parte, este o companie care, încă de la început, și-a axat activitatea pe fabricarea de componente. Aceasta din urmă face ca laptopurile sale să fie și mai fiabile decât cele ale rivalului său chinez, de exemplu Asus Vivobook.

Garanție și durabilitate mai bune la Asus

Deși s-ar putea spune că acest punct este o continuare a celui precedent, considerăm că este necesar să abordăm aceste două aspecte. Lenovo este un brand care a primit multe critici în ceea ce privește durabilitatea laptopurilor sale. În cazul Asus, puteți fi siguri că sunteți bine acoperiți, nici o altă marcă nu se îngrijește atât de mult de utilizatorii săi. Dacă doriți un produs care să dureze sau care să poată fi reparat fără să se adune costuri și sunteți în dubii, poate cel mai bine este să optați pentru Asus Vivobook sau orice altă linie a Asus.

Cum reușește Lenovo să bată Asus?

Lenovo are un design mai bun al laptopurilor

În general, Lenovo este un brand care se remarcă întotdeauna prin faptul că oferă un design bun și un caracter de avangardă când vine vorba de progrese tehnologice. Acesta din urmă poate fi văzut în modelele care permit rotirea ecranului la 360 de grade sau în sistemele sale avansate de răcire. Acestea din urmă sunt indispensabile, deoarece laptopurile tind să se încălzească rapid și silențios.

Asus Vivobook vezi oferta Emag

Un alt domeniu în care marca a preluat conducerea este cel al siguranței utilizatorilor. Lenovo a fost un pionier în încorporarea unei serii de tehnologii pentru creșterea securității prin implantarea de microcipuri în calculatoarele sale de ultimă generație. În ceea ce privește designul, brandul chinezesc se ridică la nivelul rivalilor săi. Cu toate acestea, trebuie precizat că modelele sale se adresează în principal studenților și întreprinderilor. De aceea, sunt atât de versatile în utilizarea lor, deoarece au un design ergonomic care le face cea mai bună opțiune pentru persoanele care sunt în permanență în mișcare.

Lenovo are cele mai bune tastaturi

Așa este, dacă ești un utilizator care acordă importanță confortului tastaturii și ești indecis dacă să cumperi Asus sau Lenovo, Lenovo are cele mai bune de pe piață. Nu numai că sunt renumite pentru aspectul și senzația lor plăcută, dar sunt și rezistente la apă. De asemenea, tastaturile de pe ultima generație de laptopuri au fost unul dintre cele mai celebre puncte. Acestea au o dispunere spațioasă și taste rotunjite care facilitează alunecarea degetelor pe tastatură.

Iată care sunt punctele forte pentru acești doi mari productători de laptopuri și în funcție de ce să alegi modelul potrivit pentru tine. Indiferent dacă optezi pentru Asus Vivobook sau Lenovo Ideapad, ambele vor fi o alegere excelentă din anumite puncte de vedere. Alege, deci, în funcție de nevoile tale.

Lasă un comentariu