Imprimă această pagină
Sâmbătă, 04 Decembrie 2021 00:00

Ce capsule de cafea să alegi? Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fiecare generație are dezbaterea ei fundamentală: Renault sau Peugeot, Canon sau Nikon, Mac sau PC, iPhone sau Android... și acum Nespresso sau Dolce Gusto? Apropo de capsule, vorbim de fapt de un aparat de cafea, din moment ce cele două mărci, ambele produse de Nestlé, nu sunt compatibile.

Iar sosirea – în sfârșit – a capsulelor compatibile Dolce Gusto pe piață a schimbat multe lucruri și a reaprins dezbaterea. Hai să te ajutăm să vezi lucrurile clar și să alegi sistemul de capsule cafea și aparatul de cafea care ți se potrivește cel mai bine. Dar, mai întâi, o primă întrebare esențială:

Să alegi sau nu capsule?

Eh da! În timp ce folosirea unui aparat de cafea tradițional sau a unui espressor poate părea la fel de preistorică pentru unii ca un walkman, espressorul cu capsule nu este singurul mod de a face o cafea bună. Pe de altă parte, este una dintre cele mai practice!

  • Avantaje espressor tradițional:

O varietate infinită de cafele disponibile, în cafea boabe sau deja măcinată, fără nicio problemă de compatibilitate

Posibilitatea de a doza fin puterea cafelei tale

Posibilitatea de a-ți face propriile amestecuri, pentru a adăuga condimente la cafeaua ta

Costul economic

Vei putea folosi zațul de cafea pentru compost, pentru plante

Tot ce ai nevoie este un aparat de cafea, care poate fi luat oriunde: terasă, camping...

  • Avantaje espressor cu capsule

Practic și rapid

Ai multe posibilități de cafele fără ca un pachet deschis să-și piardă aroma

Doza și rezultatul perfect calibrat, de fiecare dată

Posibilitatea de a face cafea bună în orice cameră cu o amprentă mică

  • Dezavantaje espressor tradițional

Este dificil să bei mai multe feluri de cafea măcinată în același timp

Este o corvoadă când vrei doar o cafea rapidă

  • Dezavantaje espressor cu capsule

Costul ridicat al capsulelor

Impactul ecologic

Mașina este fixată într-un singur loc și depinde de electricitate

Dimensiuni diferite ale capsulelor

De altfel, cele mai importante două puncte menționate de cei „anticapsule” sunt aspectul ecologic și costul ridicat al capsulelor. Mobilitatea este mai puțin importantă: punem espressorul acolo unde se folosește cel mai mult, bucătărie, birou, sufragerie... Și majoritatea aparatelor sunt foarte estetice.

Capsule Dolce Gusto sau Nespresso?

Orice sistem ai alege acum, Nespresso sau Dolce Gusto, în acest moment există capsule compatibile mult mai economice și mai ecologice. Dar cele două sisteme sunt foarte diferite și nu doar sub forma capsulelor lor.

Capsulele Dolce Gusto sunt total diferite de micile capsule Nespresso, pentru a putea face față constrângerilor diferitelor băuturi oferite (ceai, ciocolată caldă etc.), iar cele două aparate funcționează diferit, cu un nivel de presiune mult mai scăzut pentru Dolce Gusto. Iată de ce iubitorii de cafea preferă Nespresso... și de ce Nespresso a încercat, în colaborare cu Lipton, să ofere capsule de ceai „Nespresso”. Cele mai multe capsule Dolce Gusto sunt de „cafea”, dar cu latte, machiatto, amestecuri de caramel sau vanilie. Nestlé oferă, de asemenea, diverse capsule de ceai și una sau două versiuni de băuturi de ciocolată (specialitățile). Există chiar și capsule de „băutură rece” pentru ceai sau cafea „cu gheață”.

De fapt, problema alegerii dintre cele două sisteme poate apărea chiar dacă se dorește să se limiteze la espresso. Între capsule Dolce Gusto și capsule Nespresso, este o chestiune de presiune și cantitate de cafea și o chestiune de buget.

Presiunea unui aparat Nespresso este mai mare decât cea a unui aparat Dolce Gusto. Cu 19 bari pentru Nespresso și doar 15 bari pentru capsule Dolce Gusto, ai crede că cafelele Nespresso sunt mai bune. Dar asta fără a ține cont de un factor mult mai important: cantitatea de cafea din capsulă. Da, chiar și o explozie de abur la 30 de bari nu poate extrage mai multă aromă decât cea prezentă în capsulă...

Și, cu cele 8 grame față de doar 5 grame pentru capsulele Nespresso, capsule Dolce Gusto sunt în mare măsură un câștigător. Mai ales că pentru băuturile „lapte” se folosesc două capsule: una pentru cafea, una pentru lapte. De fapt, „presiunea potrivită” pentru prepararea unui espresso este între 14 și 15 bari.

Advertorial

Articole recente - Advertorial