Sâmbătă, 27 Iulie 2019 00:00

Cea mai lungă călătorie efectuată cu un automobil electric, încheiată în Noua Zeelandă, după 101.000 km Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un olandez susţinător al sustenabilităţii a terminat, în Noua Zeelandă, cea mai lungă călătorie realizată vreodată cu un automobil electric, relatează Reuters, citat de Agerpres. Aventura a început în 2016, a străbătut peste 30 de ţări şi s-a încheiat trei ani mai târziu.
Wiebe Wakker a pornit din Olanda în luna martie 2016 cu ''Blue Bandit'', un Volkswagen Golf break convertit în automobil electric, pentru a demonstra potenţialul mijloacelor de transport sustenabile, fiind finanţat prin donaţii din partea celor care i-au urmărit călătoria prin intermediul reţelelor sociale.
''Am vrut să fac tot ce am putut pentru a promova această tehnologie şi să demonstrez că sustenabilitatea este o modalitate viabilă de transport'', a declarat Wakker în faţa jurnaliştilor.
''Am vrut să fac ceva care pune imaginaţia la încercare, adică să conduc o maşină electrică din Amsterdam până în cealaltă parte a lumii pentru a demonstra că acest lucru este realizabil'', a spus olandezul.
Călătoria de 101.000 de kilometri l-a purtat pe Wakker prin Europa de Est, Iran, India, Asia de Sud-Est, Australia şi în final Noua Zeelandă.
Wakker a prezentat regulat noutăţi din călătorie pe blogul său şi pe reţelele sociale şi a oferit detalii despre locurile vizitate.
În aventura sa, el s-a bazat pe ajutorul primit de la străinii întâlniţi pe drum care i-au oferit mâncare, un loc în care putea dormi şi mijloacele esenţiale pentru încărcarea automobilului.
"Vreau să schimb opiniile oamenilor, să îi inspir pentru ca să adopte automobilele electrice, demonstrându-le avantajele mobilităţii durabile" a declarat Wiebe Wakker în luna aprilie lângă clădirea Operei din Sydney.

Lasă un comentariu