Duminică, 30 Iunie 2019 00:00

Cele mai puţin aglomerate plaje atractive din Europa Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit cele mai atrăgătoare plaje mai puţin cunoscute de turiştii care aleg să îşi petreacă vacanţă de vara în Europa. Fie că sunt mai greu accesibile sau doar nu sunt promovate suficient, locurile selectate obişnuiesc să promita spaţiu în jurul călătorilor, în apă şi pe malul ei.

Vacanţă de vara vine la pachet cu aglomeraţia, de cele mai multe ori, mai ales pentru că toţi îşi doresc să fugă din calea căldurii din oraşe şi să se refugieze în locuri mai răcoroase, montane sau în briza marii. Doar că bateriile nu se încarcă la fel de eficient dacă aglomeraţia urbană doar se relocheaza într-un alt peisaj.

Top 3 destinaţii mai uşor accesibile

1. Bolata Beach - Bulgaria
Aflată la aprox. 60 km de Vama Veche, plajă Bolata face parte din golful cu acelaşi nume şi statut de rezervaţie naturală. Cum nu există transport în comun, maşînă personală (sau închiriată) este necesară, iar drumul ajunge până foarte aproape de plajă (chiar dacă ultimii 2-3 km nu mai sunt asfaltati). În timpul weekendurilor de vara acest loc poate deveni aglomerat, dar în timpul săptămânii este o opţiune bună pentru cei care caută un loc liniştit, retras, aproape de casă. Există chiar o scurtă potecă ce duce către vârful dealului care mărgineşte golful, loc de pe care pozele de la răsărit vor fi invidiate de mulţi urmăritori. Nu sunt facilităţi, deci este important să aduceţi tot ce este necesar (şi să le luaţi înapoi la final, nefiind nici personal pentru curăţenie).
Preţul mediu pentru o noapte într-o camera dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Varna: 64 EUR.

2. Gardenos - Corfu, Grecia
Chiar dacă există drum circulabil până aproape de plajă, faptul că această zona nu este inclusă în multe dintre ofertele agenţiilor de turism face că aglomeraţia să se mute în alte zone ale insulei. Plajă cu nisip auriu şi apă cristalină a marii Ionice îi atrag pe cei care îşi doresc puţînă linişte, dar fără să se rupă total de civilizaţie. Restaurantele şi hotelurile din apropiere fac că această locaţie să fie potrivită şi familiilor cu copii, întrucât vor putea găşi tot ce au nevoie într-un timp relativ scurt.
Preţul mediu pentru o noapte într-o camera dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Corfu: 109 EUR.

3. Cala Pregonda - Menorca, Spania
Plajele din această insula spaniolă au devenit foarte căutate în ultimii ani, dar încă există zone mai puţîn aglomerate, mai ales acolo unde exploatarea comercială lipseşte. Pentru a ajunge la această plajă este necesară parcurgerea unui drum de aproximativ 30 min pe jos, dar dificultatea traseului este scăzută, motiv pentru care ne-am încumetat să o includem în această secţiune a listei noastre. Nu există restaurante sau alte facilităţi, deci rucsacul cu toate cele necesare este din nou obligatoriu.
Preţul mediu pentru o noapte într-o camera dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Menorca: 175 EUR.

Top 3 locaţii mai greu accesibile

1. Şeitan Limania Beach - Cretă, Grecia
Insula Cretă se bucură de multe plaje incredibile, dar o parte dintre ele sunt în locuri mai greu accesibile, fără transport public. Închirierea unei maşini şi explorarea întregii insule este cel mai bun sfat de aplicat în vacanţă în Cretă, chiar şi pentru a ajunge aproape de plajă Şeitan. Spunem „aproape”, pentru că există o porţiune de aproximativ 15 minute de parcurs pe jos, cu încălţări de încredere (deci nu şlapi), coborând către micul golf cu apă cristalină. Nu există restaurante sau hoteluri, dar peisajul compensează.
Preţul mediu pentru o noapte într-o camera dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Cretă: 118 EUR.

2. Praia da Ponta Ruiva - Algarve, Portugalia
Regiunea Algarve din sudul Portugaliei este departe de a fi considerată ascunsă, dar încă există plaje mai greu accesibile care permit suficient de mult spaţiu în jurul turiştilor care se încumetă să ajungă la ele. Praia da Ponta Ruiva se află la aproximativ 7 km distanţă de Vila do Bispo, iar drumul poate fi parcurs doar cu maşini de teren, pentru că are porţiuni neasfaltate. Turiştii cărora le place să meargă pe jos vor parcurge drumul în aproximativ 90 min, dacă nu găsesc şoferi amabili care să le scurteze din distanţă.
Preţul mediu pentru o noapte într-o camera dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Sagres: 140 EUR.

3. Nugal Beach - Makarska, Croaţia
Plajele din Croaţia au devenit din ce în ce mai cunoscute în ultimii ani, fapt care îngreunează procesul de a găşi locuri mai puţîn aglomerate. Plajă Nugal se află în parcul natural Osejava, în apropiere de Makarska şi este accesibilă doar celor care se încumetă să traverseze pădurea timp de aproximativ 40 min, dar traseul oferă imagini superbe, pe lângă umbră copacilor. Nici aici nu veţi găşi restaurante sau alte facilităţi, deci rucsacul şi încălţările adecvate sunt foarte importante.
Preţul mediu pentru o noapte într-o camera dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele, în timpul sezonului estival în Makarska: 162 EUR.

Lasă un comentariu