Joi, 02 Noiembrie 2017 00:00

Cetăţenii UE, care nu au mijloace de a se întreţine, să părăsească ţara

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul britanic de Interne a avertizat cetăţenii europeni aflaţi în centrele de detenţie şi care nu au resurse să se întreţină singuri că ar fi mai bine pentru ei să părăsească de bunăvoie Marea Britanie pentru a nu deveni cerşetori în această ţară, relatează publicaţiile The Guardian şi El Mundo.
Într-o scrisoare a Ministerului britanic de Interne, datată din 18 octombrie şi trimisă unui cetăţean român aflat într-un centru de detenţie, acesta este informat că i-a fost respinsă cererea de a primi o locuinţă în regim de urgenţă care i-ar fi permis să beneficieze de eliberarea condiţionată.
''Poţi evita să devii un cerşetor dacă te întorci în România sau într-un alt stat membru al UE unde poţi beneficia deplin de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului'', i se precizează românului în scrisoarea la care a avut acces publicaţia The Observer, fiind posibil ca documente similare să fi fost trimise şi altor cetăţeni europeni aflaţi în aceeaşi situaţie.
Românului care a primit această scrisoare i se mai aminteşte că are ''dreptul să călătorească liber, să trăiască şi să studieze în orice alt stat membru al UE'', o remarcă ce pare a fi o referire la Brexit.
Arestările persoanelor aflate în Marea Britanie fără acte în regulă şi expulzările s-au intensificat după referendumul din iunie anul trecut la care britanicii au votat majoritar pentru ieşirea din UE, fapt care a stârnit unele critici că executivul condus de Theresa May ar fi pornit o campanie împotriva imigranţilor ilegali în contextul 'mediului ostil' creat după acel referendum.
Conform datelor oficiale, de atunci şi până în iulie 2017 au fost expulzaţi 5.301 cetăţeni comunitari.

Lasă un comentariu