Joi, 13 August 2015 00:00

China propune săptămâna de lucru de doar patru zile şi jumătate

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul de la Beijing a propus o reducere a programului de lucru pe perioada verii, astfel încât angajaţii să fie liberi vineri după-amiaza şi să poată călători, impulsionând în acest fel industria turistică din această ţară, transmite EFE, reluând o informaţie din ziarul „China Daily”.

Conform documentului, publicat de cotidianul menţionat, executivul solicită firmelor să fie „mai flexibile” şi să diminueze programul de lucru atunci când condiţiile permit acest lucru.

Recomandarea ca săptămâna de lucru să devină de patru zile şi jumătate a fost imediat salutată de internauţii din China, în numai câteva ore de la difuzarea ştirii, peste 25 de milioane de persoane folosind pe reţeaua Weibo (echivalentul local al Twitterului) hashtag-urile create pe tema prelungirii weekendului.

Documentul conţine şi alte iniţative având ca scop dezvoltarea turismului, precum construirea până în 2020 a zece porturi pentru vase de croazieră, a 57.000 de toalete publice şi o creştere a numărului de ghizi în principalele zone turistice.

În China, concurenţa pentru ocuparea unui loc de muncă şi pentru obţinerea unei promovări profesionale este foarte mare, mai ales pentru persoanele calificate şi, de aceea, doar jumătate dintre cei care beneficiază de concedii plătite fac uz de acest drept, potrivit datelor de la Ministerul Asigurărilor Sociale şi pentru Resurse Umane de la Beijing.

Lasă un comentariu