Joi, 13 August 2015 00:00

Cine nu bea şi nu mănâncă?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vi se pare stupidă întrebarea? Mie mi s-a părut logică în momentul în care mi-am pus-o. Contextul? Ai, asta e altă poveste. Şi povestea mea începe aşa: m-am uitat ieri la televizor. Puţin, nu mult, şi pe sărite, din cauză de lipsă de timp. Cât m-am uitat, însă, mi-a ajuns. Eu înţeleg că e vară, e vacanţă şi în studiourile TV cam bate vântul, că se lucrează în sistem de avarie... Cam aşa e peste tot, de ce să nu recunoaştem? Toată lumea îşi ia vara câteva zile libere şi pleacă într-un concediu. Fiecare, pe unde şi cât poate. Unii pleacă la Miami, alţii se cazează în vilele de protocol de pe litoral, alţii în vârf de munte, la mănăstiri sau la mama la ţară. Cum ziceam, fiecare după cum poate. Şi acum să revin la ce spuneam: subţire de vară la muncă şi potop în concediu. Dar, indiferent unde ai fi vara în concediu, e clar că mănânci, bei... poate faci şi plajă, joci un joc, butonezi un telefon... Lucruri normale, fraţilor! De unde şi până unde a mânca, a bea, a face plajă la mare, a juca un joc împreună cu prietenii şi a te uita înspre femeia care e cu tine au devenit subiect de ştire? Şi nu o ştire oarecare, ci una pe care o repeţi obsesiv de zeci de ori pe zi! 

Dragi colegi din televiziune, voi aţi înnebunit?! Şefii voştri au luat-o razna? Patronii voştri sunt duşi cu capul (scuzaţi cacofonia, dar altfel nu pot zice)? Am înţeles să faci ştiri cu nemiluita cu Ponta care bea o cafea în aeroport, cu fiul său la masă. Mi-am zis: e o ştire faptul că e la Miami, e bine că am aflat, deşi nu ştiu la ce-mi foloseşte. Apoi am văzut o altă poză cu el la o masă într-un restaurant. Îmbrăcat la costum, într-un cadru relativ simplu, adică pe masă era un pahar, mai era şi o farfurie... care era ştirea? Faptul că premierul mai şi mănâncă pe unde se duce? Mă rog, e premier... colonul lui e mai cu moţ ca al nostru... deci propun să-i facem şi o colonoscopie, eventual să-l filmăm şi când face treabă mare, pentru că, nu-i aşa, e ceva spectaculos faptul că un om - un premier, nu orice om! - face căcuţă o dată pe zi! E premier, ce vrei?! 

Dar nebunia din ştirile de televiziune dintr-o zi caniculară de vară a continuat. Însuşi Blaga era la mare şi juca ceva cu nişte prieteni. Isterie naţională! 

Dar cea mai mişto ştire a fost cea cu Teodorovici. Mămicuţa lui, când l-a făcut, n-a ştiut ce vedetă a băgat în scăldătoare. Ditamai ministrul, bărbat şarmant, tânăr şi neînsurat, a mers la mare! Era cu nişte prieteni! Uau! Şi s-a uitat lung la tânăra care era cu el! Şoc! Unde mai pui că a fost şi într-un club, iar acolo erau o mulţime de tinere! Tinerele nu stau în cluburi, de felul lor. Ele intră acolo numai dacă vine Teodorovici, care e „un Casanova”. Ce mai, omul ăsta s-a ţinut numai de matrapazlâcuri de când a plecat în concediu: „s-a răcorit cu un spriţ de vara”! Ştirea a fost foarte bine documentată, s-a observat că Teodorovici „a părut că se simte foarte bine în compania prietenilor lui”, „a râs cu poftă şi şi-a întreţinut prietenii cu glume care au întreţinut atmosfera” (repetiţia cu „întreţinut” e un deliciu de presă!”. 

Să nu uităm să pomenim de nefericita care a îndrăznit să-l însoţească pe ministru la mare şi care „a ţopăit fericită în jurul partenerului ei”. Sincer, imaginile repetate obsesiv de ştirişti nu m-au convins. Eu n-am văzut nici-o ţopăială. Dar Teodorovici... ce mai... (eu iar n-am văzut asta pe imagini, dar vă zic ce spun colegii din TV, care au ochi mai buni!): „şi-a «scanat» iubita. “Ministrul Casanova”, „craiul grizonat”... oooo, ce ştire! Sunt în extaz! Abia aştept să văd ştirile de azi! Cine ştie, poate l-au filmat când făcea sex... ce, miniştrii nu fac sex în concediu? Nici nu beau? Nici nu mănâncă? Ce oameni, domnule! Ce oameni! Să nu facă ei ceva normal, să ne iasă şi nouă de-o ştire...

Lasă un comentariu