Joi, 02 August 2018 00:00

Coca-Cola creşte preţurile din cauza tarifelor impuse de americani Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Coca-Cola a anunţat că va creşte preţurile băuturilor acidulate deoarece costurile de producţie al dozelor au crescut pe fondul conflictului comercial iniţiat de Donald Trump, potrivit Newsy, citat de Mediafax.
James Quincey, CEO-ul gigantului, a anunţat săptămâna trecută că această creştere este deranjantă însă inevitabilă în contextul majorării costurilor de producţie.
„A trebuit să discutăm cu partenerii noştri de îmbuteliere şi să suportăm o creştere a preţurilor în industria de băuturi acidulate, în mijlocul anului, ceea ce este ieşit din comun. Aici se văd costurile pentru oţel şi aluminiu în creştere. Aici se vede costul forţei de muncă în creştere”, spune Quincey.
Un purtător de cuvânt al Coca-Cola a declarat pentru CNN Money că aceste majorări vor varia în funcţie de retailer. Compania a anunţat că va fi alegerea magazinelor dacă vor creşte sau nu preţurile finale.
Nu este clar încă la ce nivel ar putea ajunge preţurile Coca-Cola şi cum vor varia aceste majorări în funcţie de regiune.

Lasă un comentariu