Vineri, 28 Ianuarie 2022 00:00

Consiliul UE începe negocierile privind un încărcător comun pentru dispozitivele electronice Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Uniunea Europeană lucrează la un proiect legislativ care propune un port standard comun pentru toate telefoanele inteligente, tabletele, camerele digitale, căştile, difuzoarele portabile şi consolele de jocuri video.
Miercuri, 26 ianuarie 2022, statele membre au convenit asupra unui mandat de negociere pentru propunerea privind un încărcător comun. Propunerea urmăreşte să garanteze că nu mai este necesar să se cumpere un încărcător nou de fiecare dată când se cumpără un telefon mobil nou sau un produs similar şi că toate dispozitivele pot fi reîncărcate utilizând acelaşi încărcător.
Prin acest nou act legislativ, vânzarea încărcătoarelor va fi separată de vânzarea de dispozitive electronice, astfel încât un nou încărcător nu va fi neapărat inclus atunci când se cumpără un nou dispozitiv. Acest lucru va reduce deşeurile electronice asociate cu producţia, transportul şi eliminarea încărcătoarelor.
Pentru a îmbunătăţi informarea consumatorilor, Consiliul UE a adăugat la propunere o anexă cu o pictogramă care indică dacă un dispozitiv de încărcare este oferit împreună cu dispozitivul, precum şi o etichetă care indică specificaţiile de încărcare.
Mandatul de negociere a fost aprobat de ambasadori în cadrul Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (Coreper) al Consiliului UE, ceea ce permite preşedinţiei Consiliului să înceapă negocierile cu Parlamentul European de îndată ce Parlamentul European va conveni asupra poziţiei sale.

Lasă un comentariu