Marți, 08 Noiembrie 2022 14:44

Conturi de Twitter, suspendate după ce şi-au schimbat numele în ''Elon Musk'' Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Utilizatorii de Twitter cu conturi certificate care şi-au schimbat numele de utilizator în "Elon Musk" pentru a glumi pe seama noului proprietar al reţelei de socializare au fost suspendaţi de platformă, informează AFP.
Actriţa de comedie Kathy Griffin, cu două milioane de urmăritori, este unul dintre aceşti utilizatori. Ea îşi înlocuise şi poza de profil cu o imagine a miliardarului.
Patronul Tesla, care s-a descris în trecut drept un "apărător absolut al libertăţii de exprimare", a scris duminică pe Twitter că acele "conturi de Twitter care folosesc identitatea altcuiva, fără a specifica în mod clar că este vorba de o parodie, vor fi suspendate permanent".
Contul de Twitter h3h3Productions, aparţinând youtuber-ului Ethan Klein, a fost, de asemenea, suspendat, deşi se prezintă drept o parodie.
Acuzat că a fost implicat personal în deciziile de suspendare a conturilor care îl vizau, Elon Musk a răspuns printr tweet în care semnala suspendarea contului actriţei de comedie Kathy Griffin.
"De fapt, a fost suspendată pentru că s-a dat drept o actriţă de comedie", a ironizat el. Griffin, al cărui cont nu a fost încă reactivat, a ţinut însă să-i răspundă prin intermediul contului regretatei sale mame: "M-am întors din morţi ca să-ţi spun să o eliberezi pe Kathy", i-a transmis actriţa lui Musk.
Alţi utilizatori, inclusiv actorul Mark Hamill, cunoscut din seria "Star Wars", s-au alăturat disputei cu hashtag-ul #FreeKathy.
Primele decizii ale lui Elon Musk după ce a finalizat preluarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, au fost să concedieze jumătate din angajaţi şi să anunţe că certificarea autenticităţii conturilor, înainte gratuită, necesită acum o taxă lunară de 8 dolari.
Utilizatorii certificaţi, a căror autenticitate a fost verificată în prealabil de către platformă, sunt semnalaţi printr-o bifă albastră. (sursa Agerpres)

Lasă un comentariu