Miercuri, 20 Ianuarie 2021 12:34

Coronavirus: Reprezentanţi ai spitalelor din Paris avertizează că răspândirea bolii s-ar putea accelera în următoarele luni Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Răspândirea noului coronavirus în Franţa ar putea să se accelereze rapid în lunile următoare din cauza apariţiei unei variante mai contagioase, au avertizat miercuri doi reprezentanţi ai spitalelor din Paris, sporind temerile impunerii unei al treilea lockdown în această ţară, transmite Reuters.
Şeful secţiei de boli infecţioase a spitalului parizian Saint Antoine, Karine Lacombe, şi directorul general al sistemului spitalicesc din Paris, Martin Hirsch, au atras atenţia asupra presiunii suplimentare la care ar putea fi supusă infrastructura medicală.
Precedentele două lockdown-uri puse în practică de guvernul francez anul trecut au avut drept scop prevenirea situaţiilor în care spitalele să fie copleşite de pacienţii cu COVID-19.
''Ştim că această variantă a virusului se răspândeşte mult mai rapid şi, mai presus de orice, este mai infecţioasă. Aşadar, da, credem că ea va schimba dinamica pandemiei în săptămânile următoare'', a declarat Laborde pentru postul BFM TV.
Răspândirea acestei variante, detectată prima dată în Anglia, a determinat Regatul Unit, Germania şi Irlanda să reintroducă lockdown-uri stricte.
Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă în Franţa a crescut consecutiv în ultimele zece zile, până la 2.839 marţi, o evoluţie fără precedent după începutul lui noiembrie, când ţara a intrat în al doilea lockdown. (Sursa Agerpres)

Lasă un comentariu