Miercuri, 11 Mai 2016 00:00

Cum să devii poliţist de frontieră

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţia de Frontieră Română informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat care vor să devină poliţişti de frontieră că se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii poliţişti de frontieră sunt puse la dispoziţie un număr de 203 locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept: la Academia de Poliţie „A.I. Cuza" Bucureşti – Facultatea de Poliţie, arma Poliţie de Frontieră (curs de zi – 60 locuri: din care 2 locuri pentru etnicii rromi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi); curs frecvenţă redusă – 8 locuri); la Academia de Poliţie „A.I. Cuza" Bucureşti - Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept (20 locuri); la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" - Oradea (curs de zi - 115 locuri).
La nivelul Ministerului Apărării Naţionale sunt puse la dispoziţie 13 de locuri pentru Poliţia de Frontieră: la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, învăţământ de zi, 10 locuri; la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, învăţământ postliceal, cu durata de 2 ani, învăţământ de zi, 3 locuri.
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră recrutează, de asemenea, candidaţi pentru admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne, pentru următoarele instituţii: Academia Tehnică Militară – 44 locuri; Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” – 33 locuri; Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” – 2 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti – 86 locuri.
Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, în raport de domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului, de către structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, respectiv la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Relaţii suplimentare se pot obţine zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00, de la Compartimentul Pregătire al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi (situat în Galaţi, Bd. Dunărea nr. 63 (lângă Turnul de Televiziune).

Lasă un comentariu