Marți, 23 Iunie 2015 00:00

D-ale verii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toată lumea stă de vreo câteva zile cu ochii pe premierul Victor Ponta, acuzat că se sustrage cercetărilor DNA. De parcă dacă ajungi în fruntea guvernului României nu ai voie să ai şi tu un accident, ca orice om normal. Că s-a operat în Turcia şi nu în România este însă altă chestie, asta denotă câtă încredere are Victor Ponta în medicina românească, în doctorii români de altfel renumiţi în toată lumea, doctori în care uite că soţia ambasadorului Olandei a avut încredere. Dar şi aici, e dreptul omului să se opereze unde vrea şi cu cine vrea. Şi dacă o fi vinovat cu ceva, până la urmă tot o să dea socoteală, aşa că dacă cei de la DNA nu mai au răbdare, să se ducă după el şi să-l ancheteze la pat. 

Acum, că au luat vacanţă şi copiii, că s-a mai dus un an de şcoală, au început petrecerile pe la restaurante, petreceri ocazionate de închiderea anului şcolar, că aşa e mai modern acum, să duci copiii la cârciumă pentru că au învăţat bine sau aproape bine, Abia de acum încolo încep oamenii să se gândească la concediu, asta dacă au fost harnici de la începutul anului şi dacă au reuşit să adune ceva bănuţi după atâtea şi atâtea sărbători. Culmea este că la mare preţurile au crescut deja ameţitor - uite chestia asta nu o înţeleg eu, de ce atunci când ai copiii la şcoală şi nu poţi pleca în concediu aplică ăştia tot felul de programe precum „Litoralul pentru toţi”, cu preţuri mici şi tot felul de oferte de genul „all inclusive”, şi când poţi şi tu ca omul să pleci în concediu cu copii cu tot, trebuie să plăteşti uneori de trei patru ori mai mult ca atunci când tu mergeai la muncă?! Dar asta e pe la noi de când lumea şi pământul. Profitori peste tot, toată lumea alergând să facă averi pe spinarea omului de rând. 

Ca să nu mai vorbim de conducătorii noştri, care fiindu-le frică de zilele când nu vor mai dormi prin fotoliile Parlamentului, când ciolanul le va scăpa din mână, s-au gândit ei şi s-au asigurat că vor primi nişte pensii grase să le ajungă până la adânci bătrâneţi. Că doar nu voiaţi să voteze ceva în favoarea alegătorilor, vreo mărire de pensii sau de salarii pentru truditorii de rând. Uite-aşa te fac omuleţii ăştia să ţi se facă lehamite de atâtea măgării şi să nu mai alegi pe nimeni. Chestia e că şi dacă nu îi alegi tu, îi vor alege alţii, sau se vor alege între ei şi tot acolo vor ajunge - aceiaşi oameni, aceleaşi hiene. 

Între timp, uite că a mai căzut un bandit, Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al capitalei, despre care până şi Băsescu spune că a rămas surprins pentru că nu avea nevoie să fure la câtă avere a moştenit de la familia lui. Numai pe la noi, pe la malul Dunării, nu prea se vede activitatea DNA, oare să nu avem chiar nici un corupt, nici un furăcios mai mare?

Lasă un comentariu