Vineri, 04 Septembrie 2020 12:46

De ce este recomandat să cumpărați numele de domeniu și gazduire web de la aceeași companie Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe vremea când industria de gazduire a website-urilor (web hosting) era încă la început, multe companii şi proprietari de websituri personale erau sfătuiţi să evite gazduirea websitului şi inregistrarea numelui de domeniu la acelaşi furnizor. Iar unul dintre motivele principale îl constituia reducerea monopolului furnizorului de servicii asupra unei companii sau a prezenţei online a cuiva - adresa şi conţinutul site-ului web.

În situatia în care utilizatorii ar plasa atât websitul cât şi serviciile de domeniu la acelaşi furnizor, însă ar uita să îşi achite taxele de gazduire, cea mai probabilă consecinţă ar fi nefuncţionarea websitului până la achitarea facturilor. Situaţia se poate agrava în cazul unei dispute legate de facturare prelungite deoarece utilizatorii nu pot, în general, să transfere domeniile către un nou registrar până la rezolvarea problemei.

Cu toate acestea, în cazul în care utilizatorii au un registrator de domenii diferit de furnizorul de găzduire a websiturilor, chiar dacă facturile lor nu au fost plătite, ar putea să transfera cu uşurinţă domeniul către un nou serviciu de gazduire web.

Expirarea unui nume de domeniu va provoca aproape întotdeauna panică, dacă ne gândim la serviciile de email sau la orice serviciu a carui intrerupere afecteaza  utilizatorii. Totuşi, dacă privim înapoi la primele zile ale Internetului putem totuşi să acceptăm scuza neglijenţei umane, mai ales că multe persoane nu ştiau cum să aleagă furnizorul de nume de domeniu şi serviciul de gazduire web. În plus, mulţi registratori de domenii aplicau reguli foarte stricte la expirarea numelui de domeniu. Erori pot aparea şi în zilele noastre, când există numeroase websituri cu mii de utilizatori.

Nume de domeniu vs gazduire web. De unde confuzia?

De multe ori, confuzia provine din faptul că inregistrarea domeniului și serviciile de gazduire web sunt privite ca un singur serviciu.

Majoritatea companiilor de gazduire web ofera posibilitatea de a inregistra un nume de domeniu pentru utilizatorii lor. De fapt, în prezent, unii furnizori de servicii de gazduire oferă un nume de domeniu gratuit (sau cu pret redus) pentru a câștiga noi clienți.

Motive pentru care este recomandat să cumpărați nume de domenii și gazduire web de la aceeași companie

În prezent, există numeroase motive pentru care utilizatorii ar trebui să îşi achiziţioneze domeniul şi serviciul de găzduire web de la aceeaşi companie, şi nu doar pentru a evita greşelile predecesorilor. Printre cele mai comune motive pentru care clienţii care transferă domenii îşi doresc să păstreze găzduirea web şi înregistrarea domeniului sub un singur acoperiş, se numără şi următoarele trei motive principale:

1. Deţinerea unui singur cont de administrare

Unul dintre cele mai bune motive pentru a avea domeniul şi serviciul de gazduire web la aceeaşi companie este capacitatea de a gestiona mai multe websituri şi nume de domenii sub un singur cont de client. În prezent, cele mai bune planuri de gazduire web sunt oferite de furnizori care reunesc înregistrarea unui nume de domeniu cu serviciul de gazduire web.

2. Două servicii la un singur preţ

Ştim cu toţii că preţul are o importanţă hotărâtoare. Achiziţionarea unui nume de domeniu si a serviciului de gazduire web în acelaşi pachet vă pot aduce economii de bani, deoarece mulţi furnizori oferă inregistrari de nume de domenii gratuite sau cu preturi reduse pentru clienţii care le folosesc serviciile de gazduire web. Dacă utilizatorii gestionează mai multe web site-uri, reunirea celor două servicii poate constitui economisirea unei sume semnificative per an.

3. Posibilitatea unui upgrade simplu al planului de hosting

Mulţi dintre cei care intenţionează să îşi extindă prezenţa pe web vor gândi strategic să îşi păstreze domeniile împreună cu planurile de gazduire web de calitate.

Concluzie

Așa cum am menționat mai sus, uneori un registrator de domeniu poate strica o reputație de afaceri impecabilă din cauza unui nume de domeniu web expirat. Cea mai bună soluție poate fi păstrarea numelor de domenii și a serviciilor de gazduire site-uri web într-un singur cont, la aceeași companie.

Lasă un comentariu