Luni, 25 Aprilie 2022 14:29

De ce nu ar trebui să îţi încarci telefonul în maşină Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Bateria telefoanelor mobile se descarcă în cele mai nepotrivite momente, aşa că utilizatorii caută tot felul de soluţii pentru a preveni închiderea aparatelor. Mulţi preferă să încarce telefonul în portul USB al autoturismului, dar această modalitate de încărcare prezintă o serie de dezavantaje.

Pentru a înţelege motivul, este necesar să ne gândim la faptul că în prezent există mai multe tipuri de încărcătoare, iar principalele diferenţe constau în capacitatea de încărcare a acestora. Majoritatea porturilor USB din maşini oferă doar 0,5 amperi, o forţă de alimentare foarte mică, care poate începe să afecteze performanţa dispozitivelor, scrie impact.ro.

”Mulţi oameni pot observa că, pe drumul de acasă de la serviciu, telefonul lor s-a încărcat foarte puţin (dacă nu chiar deloc) în timpul celor 30-60 de minute de deplasare. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că telefonul foloseşte mai multă energie decât îi furnizează încărcătorul auto”, a declarat Brad Nichols, tehnician la Staymobile, pentru Reader’s Digest.

Încărcarea telefonului mobil în maşină, un pericol pentru componentele vehiculului

Potrivit specialiştilor, smartphone-ul nu ar trebui încărcat nici de la brichetă. Cu toate că acel adaptor oferă 12 volţi de putere, iar telefoanele folosesc de obicei 5 volţi, dacă adaptorul nu funcţionează corect sau nu aparţine producătorului smartphone-ului, ar putea trimite prea multă putere către device, ceea ce nu e bine pentru el, potrivit sursei citate. 

În plus, această practică nu ar putea să-ţi deterioreze doar telefonul mobil, ci şi maşina. Sunt şanse mari ca încărcarea telefonului mobil în maşină să deterioreze bateria autoturismului, mai ales dacă avem de-a face cu un model mai vechi de maşină.

Lasă un comentariu