Miercuri, 01 August 2018 15:20

DGRFP Galaţi anunţă: Modificări aduse schemei de ajutor de stat pentru investiţii Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi anunţă că Hotărârea de Guvern privind instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie a fost modificată şi completată.

"În vederea eficientizării aplicării prevederilor H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările şi completările ulterioare, de către Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Generală Ajutor de Stat şi prin Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice – compartimentele specializate de ajutor de stat, practici neloiale şi preţuri reglementate, a fost adoptat HG.nr 476/2018 de modificare şi completare a H.G. nr.807/2014, publicat în Monitorul Oficial, Partea I , nr.580/2018", se arată într-un comunicat al DGRFP Galaţi.

Schema de ajutor de stat are ca obiectiv dezvoltarea regională, prin realizarea de investiţii iniţiale în active fixe de înaltă tehnologie pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare, indiferent de dimensiunea beneficiarilor, iar valoarea totală a unui proiect de investiţii trebuie să fie de minimum 13,5 milioane lei, adică aproximativ 3 milioane euro. Aplicarea acestei scheme urmăreşte stimularea creşterii economice prin realizarea de investiţii şi are un efect multiplicator în ceea ce priveşte dezvoltarea furnizorilor de materii prime, materiale, instalaţii şi utilaje , a prestatorilor de servicii. Depunerea cererilor de acord pentru finanţare se face continuu în limita bugetului alocat schemei pentru anul în curs.

"Pentru consultarea completă a proiectului Ghidului solicitantului şi proiectului Ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările şi completările ulterioare, puteţi accesa site-ul Ministerul Finanţelor Publice, rubrica Ajutor de stat", se mai arată în comunicatul citat.

Lasă un comentariu