Miercuri, 18 Noiembrie 2020 11:56

Donald Trump îl concediază pe directorul unei agenţii care a contestat acuzaţiile de fraudare a scrutinului prezidenţial Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi pe Twitter concedierea lui Chris Krebs, şeful Agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, care a contestat acuzaţiile de fraudare a scrutinului prezidenţial aduse de liderul de la Casa Albă, transmite AFP.
"Declaraţia recentă a lui Chris Krebs privind securitatea alegerilor din 2020 a fost extrem de inexactă, deoarece au existat nereguli şi fraude masive", a scris preşedintele Trump."Prin urmare, Chris Krebs a fost demis din funcţia de director al agenţiei pentru securitatea infrastructurii şi securitate informatică, cu efect imediat".
Săptămâna trecută, această agenţie a declarat că alegerile din 2020 au fost "cele mai sigure din istoria americană", potrivit dpa.
La rândul său, Krebs a apelat, de asemenea, la Twitter pentru a respinge afirmaţiile false de fraudă electorală, des promovate de Donald Trump.
În calitate de director al agenţiei, Krebs a fost unul din înalţii oficiali americani care a contribuit la asigurarea securizării infrastructurii de votare faţă de riscul unor imixtiunii externe sau a unor fraudelor interne. (Sursa Agerpres)

Lasă un comentariu