Joi, 13 Septembrie 2018 00:00

Donald Trump: Uraganul din Puerto Rico a fost un real succes Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele american Donald Trump a fost criticat dur, după ce a catalogat răspunsul autorităţilor din Statele Unite la uraganul care a devastat Puerto Rico anul trecut un real succes, deşi aproximativ 3.000 de persoane au murit, relatează BBC, citat de Mediafax.
„Dacă el crede că moartea a 3.000 de persoane este un succes, Dumnezeu să ne ajute pe toţi”, a declarat Carmen Yulin Cruz, primarul oraşului San Juan, capitala statului Puerto Rico.
Autorităţile din Puerto Rico au reuşit abia luna trecută să redea alimentarea cu electricitate, la 11 luni după uraganul devastator.
Conform unui raport, doar 8% dintre cetăţeni au plecat de pe insulă în urma uraganului, iar majoritatea au murit din cauza condiţiilor medicale proaste.
„A fost cel mai mare dezastru natural din istoria modernă. Infrastructura noastră a fost devastată, mii de persoane şi-au pierdut viaţa, iar mulţi alţii încă se chinuie în urma catastrofei”, a declarat Ricardo Rosello, guvernatorul insulei.
Preşedintele a fost întrebat ce lecţie au învăţat autorităţile din reacţia la uraganul Maria având în vedere apropierea uraganului Florence de coasta estică a Statelor Unite.
„Maria a fost cel mai important uragan cu care am avut de-a face, în special din cauza naturii insulei. Cred că a fost unul dintre cele mai bune răspunsuri oferite de către autorităţi într-o asemenea situaţie”, a declarat Trump.
„Munca făcută de autorităţi, împreună cu cele locale, cred că a fost minunată. Cred că Puerto Rico a fost un real succes”, a adăugat acesta.
„Am investit miliarde şi miliarde de dolari în Puerto Rico, a fost o situaţie foarte dificilă. Cred că majoritatea cetăţenilor ne sunt foarte recunoscători”, a menţionat Trump.
Conform primarului din San Juan, situaţia din Puerto Rico este o pată pe mandatul preşedintelui Trump. Aceasta a catalogat reacţia acestuia ca fiind jignitoare.
Reacţia preşedintelui a fost criticată şi de către senatorul Bernie Sanders, care şi-a arătat nemulţumirea printr-un mesaj pe Twitter.
„Aproximativ 3.000 de persoane au murit. Acesta nu este un succes. Este o tragedie”, a scris acesta.

Lasă un comentariu