Luni, 20 Iunie 2022 12:44

Două submarine nucleare ale Flotei Rusiei au lansat rachete de croazieră în Marea Barents Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a informat, pe 20.06.2022, că submarinele nucleare Severodvinsk (Proiect 885, clasa Yasen) şi Smolensk (Proiect 949A, clasa Antey) au executat un atac cu rachete de croazieră Kalibr şi Granit asupra unei grupări navale a adversarului convenţional în Marea Barents, informează defenseromania.ro.

,,Submarinele nucleare ale Flotei de Nord au executat un atac cu rachete de croazieră asupra unei grupări navale a adversarului convenţional în Marea Barents. Lansările de rachete Kalibr şi Granit au fost efectuate asupra unei poziţii-ţintă complexe, care a imitat o grupare navală de desant a adversarului, aflată la o distanţă de aproximativ 200 de kilometri”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenţia Tass.

Tragerile au fost executate de submarinele nucleare Severodvinsk (Proiect 885, clasa Yasen) şi Smolensk (Proiect 949A, clasa Antey). Echipajele submarinelor cu propulsie nucleară au executat trageri comune, a căror caracteristică principală a constat în lovirea simultană a unei ţinte cu diverse tipuri de rachete de croazieră, care au viteze şi caracteristici de zbor diferite.

,,Conform datelor de control obiectiv, lansările de rachete au fost efectuate cu succes. Rachetele şi-au confirmat caracteristicile, demonstrând o fiabilitate ridicată”, au menţionat reprezentanţii Flotei de Nord.

Raionul în care au fost executate tragerile a fost închis pentru navigaţia civilă şi pentru zborurile aviaţiei. Închiderea acestuia a fost asigurată de nave de luptă şi auxiliare aparţinând Flotilei Kola a forţelor întrunite. Lansările de rachete s-au efectuat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei, în cadrul activităţilor de control la începerea perioadei de instrucţie de vară.

Lasă un comentariu