Duminică, 04 Iulie 2010 21:52

Dumnezeu a dat!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Probabil că vă e cunoscut acel banc în care Creatorul înghesuise într-un spaţiu al unei ţări micuţe toate tipurile de relief şi a fost întrebat de ce pune atâtea acolo, iar altora le-a dat numai pietre. Răspunsul - stai să vezi ce oameni le-am dat - pare etern valabil pe plaiurile mioritice. Şi cu mioritismul nostru, acceptăm, că asta ne fu soarta!
Da. Ne fu într-adevăr soarta să nu avem determinarea să cerem legi, drepturi, şanse egale pentru toţi; responsabilizarea vremelnicilor politruci nărozi, aroganţi, agramaţi, troglodiţi şi cum i-a mai lăsat Dumnezeu pe faţa frumoasei Mame Pământ. Şi dacă noi nu vrem să „chemăm câinele” de pază, ci vrem să îi înfingem pixurile, reportofoanele şi camerele de luat vederi în anumite locuri greu accesibilie, poate ne-o plăcea măcar vreun jude’. Că doar nu or fi fost cu toţii vânduţi la piaţa de oameni?!
E mai presus de înţelegerea noastră limitată, cum Mama Pământ, sătulă de toate matrapazlâcurile pe care le cară a decis să revină, în cazul României la matcă. Aşa că se spală frumos de mizeriile noastre. Primenirea asta nu e de la Nistru şi pân’ la Tisa. E aşa, doar pe vreo jumătate de ţară. Iar autorităţile nu pot să sacrifice terenurile lui Triţă Făniţă.
Mai lătrai eu în pustiu... mai spusei că ne apropiem de cataclism, chiar nu contează. Hai să ne adunăm catrafusele, poate apucăm vreo plută... ca să ne ducem cu ea, şi la propriu.

Lasă un comentariu