×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296
Vineri, 06 Decembrie 2013 02:00

După sărbători, potopul?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Au trecut Serbările Galaţiului şi, din câte am observat, caloriferele încă sunt calde. Nu fierbinţi, doar calde. Aşa cum era de aşteptat, municipalitatea nu a găsit încă o soluţie prin care să-i separe pe bun-platnici de datornici. Am crezut şi eu, precum mulţi alţii, că vom avea caloriferele calde doar de mult aşteptatele Serbări, dar acum pot să extind perioada - după Anul Nou poate rămânem iar în frig. A fost acordat un ajutor de la Guvern şi avem căldură, deocamdată.
Nu ştiu şi nici nu vreau să găsesc soluţii şi modalităţi de colectare a banilor de la datornici care ar putea fi puse în practică. Şi nici nu o să merg la vecini să îi îndemn să plătească măcar puţin, din bunăvoinţă. Apartamentul în care locuiesc are datoriile la zi şi doar atât mă interesează. Am observat, la intrarea în scara blocului, că administratorul asociaţiei de locatari din care fac parte a afişat un anunţ prin care făcea apel la cei rău-platnici să îşi plătească datoriile, din respect pentru vecinii lor. Culmea este că în scara în care locuiesc, apartamentul care are cele mai mari datorii găzduieşte oameni care nu ştiu să citească. La modul cel mai serios. Bineînţeles, sunt convinsă că aceştia au fost abordaţi şi verbal dar nici nu au fost afectaţi de situaţia în care se află, pentru că nu au făcut nimic până acum. Ani de zile au văzut că lucrurile merg în continuare chiar şi fără o contribuţie, deci au considerat că mai bine să plătească vecinii şi ei să îşi vadă de ale lor. Mai ales că multe dintre preţuri vor creşte.
Ştiu că s-a ajuns în imposibilitatea de a ne mai furniza căldură în iarna aceasta, dar puteau fi făcute demersuri pentru a fi colectată o parte din datorie încă din primăvară sau din vară. Aşa cum porcul nu se îngraşă în Ajun, nici locatarii care ignoră datoria la întreţinere cu anii nu pot achita măcar o parte acum, înainte de Crăciun. Chiar dacă sunt constrânşi de frigul din case. E drept, unele familii poate nu au de unde. Dar sunt şi unele care chiar nu vor. Şi aici nu arunc vorbe în vânt degeaba! Nu vreau să mai comentez cum, de-alungul timpului, datoriile astronomice ale locatarilor au fost trecute cu vederea şi de către autorităţi şi celelalte instituţii îndrituite. Până acum a domnit un somn adânc în tot Galaţiul. Rămâne să vedem dacă ne-am trezit cu adevărat sau dacă ne-am deranjat doar puţin pentru a schimba poziţia. După Anul Nou. Ceva trebuie făcut şi repede, deoarece mai sunt câteva luni de iarnă.

Lasă un comentariu