Joi, 18 Octombrie 2018 00:00

Economia Rusiei a crescut major ca urmare a găzduirii Campionatului Mondial Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Economia Rusiei a fost injectată cu 12.5 miliarde de euro, în perioada 2013-2018, ca urmare a găzduirii Cupei Mondiale, informează Mediafax. Această sumă reprezintă 1.1% din PIB-ul ţării, potrivit Comitetului de Organizare a Campionatului Mondial, citat de Telekom Sport. Aceasta a fost prima Cupă Mondială găzduită de Rusia.
În cei cinci ani în care ruşii au pregătit şi au găzduit competiţia, peste 300.000 de locuri de muncă au fost create. Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a lăudat modul în care ruşii au pus la punct toate detaliile, spunând după victoria Franţei din ultimul act, 4-2 în faţa Croaţiei, că acest turneu final a fost cel mai bun din istoria fotbalului.
Ruşii au cu adevărat motive de bucurie, având în vedere că pentru organizarea Campionatului Mondial 2018, bugetul a fost de 9.5 miliarde de euro. Aproape jumătate din sumă a reprezentat necesarul pentru construcţia şi renovarea stadioanelor. FIFA a investit alte 1.9 miliarde de euro, însă din bugetul propriu. Acestea au cuprins, între altele, soluţii de ticketing - verificarea biletelor şi controlul accesului pe arenele sportive, cazări ale delegaţiilor sportive, asigurări, fonduri de premii sau costuri de producţie TV. La nicio altă Cupă Mondială nu au fost alocate sume atât de mari.

Lasă un comentariu