Vineri, 14 Ianuarie 2022 19:38

Electrica Furnizare se jură că va aplica retroactiv plafonările şi compensările Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Majorările preţurilor la energie electrică şi gaze au devenit coşmarul tuturor românilor. Acum, fiecare dintre noi se uită cu mare atenţie la facturile la utilităţi cu speranţa că legile care introduc măsuri de protecţie pentru consumatori le vor micşora sumele pe care trebuie să le plătească. Cu toate acestea, Electrica Furnizare nu a aplicat niciuna dintre măsurile impuse de lege, nici compensare, nici plafonare.

”Având în vedere atât prevederile OUG 118/2021 modificată şi completată cu Legea nr. 259/2021 şi OUG 130/2021, cât şi ale Legii nr. 226/2021 privind facilităţile acordate consumatorilor de energie electrică şi gaze naturale pentru plata facturilor aferente sezonului rece, Electrica Furnizare a demarat o serie de optimizări ale sistemului informatic de facturare care să permită evidenţierea în cadrul facturilor de energie a compensării, plafonării, exceptării de la plată şi a măsurilor de protecţie a consumatorilor vulnerabili. 

Astfel, deşi facturile de energie electrică şi gaze naturale emise de Electrica Furnizare aferente consumului realizat în intervalul noiembrie 2021-decembrie 2021 nu conţin momentan menţiuni cu privire la plafonare, compensare, exceptare de la plată şi măsurile de protecţie a consumatorilor vulnerabili, compania îşi asigură clienţii de faptul că vor beneficia de facilităţile prevăzute de lege pentru toată perioada de aplicare a acestora. Facilităţile neacordate de la începutul lunii noiembrie 2021 şi până în prezent vor fi oferite clienţilor noştri, retroactiv şi integral, după citirea echipamentelor de măsurare a energiei, odată cu regularizarea consumului pentru întreaga perioadă de aplicare a măsurilor de sprijin, respectiv noiembrie 2021-martie 2022”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lasă un comentariu