Miercuri, 03 Noiembrie 2021 10:21

Elisabeta a II-a a fost văzută conducând Jaguarul ei la doar câteva zile după spitalizare Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Elisabeta a II-a i-a şocat pe britanici. În urmă cu câteva zile, Regina Angliei a fost internată la Spitalul Edward VII. Potrivit unei declaraţii oficiale de la Palatul Buckingham, monarhul în vârstă de 95 de ani a fost acolo pentru examinări „preliminare” urmând sfatul doctorilor, întorcându-se apoi la Castelul Windsor. Cuvinte menite să fie liniştitoare, dar care nu au fost suficiente pentru a stinge vântul de îngrijorare care cuprinsese presa britanică şi mulţi experţi regali.

După această spitalizare, Elisabeta a II-a a fost forţată să se odihnească conform indicaţiilor medicale şi participarea ei la COP26 (Conferinţa de la Glasgow  privind schimbările climatic), a fost anulată. Ar fi trebuit să meargă acolo în ziua de luni, 1 noiembrie. Dar, în loc să stea în intimitatea apartamentelor ei, Elisabeta a II-a... a urcat la volan! Presa britanică a publicat mai multe fotografii cu suverana în vârstă de 95 de ani la volanul unui Jaguar verde, cu ochelari de soare pe nas şi o eşarfă pe păr. Suficient pentru a da optimism britanicilor, îngrijoraţi în mod special de sănătatea reginei lor.

Elisabeta a II-a încă poate sta la volan! Deşi aceste imagini cu Elisabeta a II-a  pot fi surprinzătoare pentru unii, ele nu sunt ceva neobişnuit. Regina Angliei îşi conduce frecvent maşinile ca şi regretatul ei soţ, Prinţul Philip. Deşi s-a stins din viaţă la vârsta de 99 de ani, Prinţul consort a continuat să conducă până în ultimii ani ai vieţii. Acest lucru a declanşat o controversă uriaşă în 2019, după ce a fost implicat într-un accident rutier în apropiere de Sandringham, unde stătea cu regina Elisabeta a II-a. La 97 de ani, capacitatea Prinţului Philip de a conduce a stârnit o dezbatere aprinsă  la nivel naţional. Elisabeta a II-a, la rândul ei, după o spitalizare la vârsta de aproape 100 de ani este încă pregătită să conducă maşina şi nimeni nu pare să se poată opune.

Lasă un comentariu