Miercuri, 24 Martie 2021 14:36

Elon Musk: Vehiculele Tesla pot fi achiziţionate folosind bitcoin Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful producătorului american de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a anunţat miercuri, 24 martie 2021, că un vehicul Tesla poate fi acum cumpărat folosind bitcoin, iar opţiunea va fi disponibilă în afara SUA ulterior, în acest an, transmite Reuters.
Miliardarul a scris pe Twitter: "Puteţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin. Moneda virtuală plătită către Tesla va fi păstrată ca bitcoin, nu va fi convertită în monedă fiduciară", potrivit agerpres.ro.
Cotaţia bitcoin a urcat luna trecută la un nivel record, după ce producătorul american de automobile electrice Tesla a anunţat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă.
Tesla, Inc. a informat că ar urma să înceapă să accepte plăţi pentru maşinile sale şi alte produse în viitorul apropiat. Decizia face parte din politica de investiţii a companiei şi este menită să diversifice şi să maximizeze câştigurile. Conform politicii sale de investiţii, Tesla a investit în bitcoin 1,5 miliarde de dolari şi ar putea "achiziţiona şi deţine active digitale ocazional sau pe termen lung", se arată în comunicatul Tesla.
Miliardarul Elon Musk, şeful Tesla, adăugase recent eticheta #bitcoin profilului său de pe Twitter, ceea ce a dus la creşterea cotaţiei bitcoin. Ulterior, Musk a renunţat la această etichetă, dar a continuat să vorbească despre criptomonede cu cei 46 de milioane de urmăritori pe Twitter.

Lasă un comentariu