Miercuri, 20 Martie 2019 11:00

Facebook, eforturi în creştere pentru combaterea dezinformării înainte de alegerile pentru PE Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facebook plănuieşte să intensifice eforturile privin combaterea dezinformării înainte de alegerile pentru Parlamentul European (PE), care vor avea loc în luna mai, au anunţat reprezentanţii companiei, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax. Compania se află sub presiune încă de la alegerile prezidenţiale americane din 2016.
Luna trecută, UE a acuzat Google, Facebook şi Twitter că nu au depus suficient efort pentru a combate ştirile false înainte de alegerile europene. La începutul săptămânii, Facebook a anunţat că va deschide un centru operaţional unde vor lucra ingineri, programatori, cercetători şi experţi în ceea ce priveşte politicile, acesta urmând să fie coordonat cu organizaţii externe. Facebook a mai informat că va începe un parteneriat cu agenţia DPA, pentru a ajuta la verificarea acurateţii postărilor.
Problema dezinformării a devenit proeminentă după ce agenţiile de informaţii din SUA au stabilit că Rusia a încercat să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump.

Lasă un comentariu