Miercuri, 01 Februarie 2023 23:05

FBI a făcut percheziţii la reşedinţa lui Joe Biden Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

FBI a percheziţionat, miercuri, reşedinţa balneară a preşedintelui american Joe Biden, de la Rehoboth, în Delaware. Bob Bauer, avocatul personal al preşedintelui Americii, a afirmat că anchetatorii au luat cu ei documente legate de activitatea vicepreşedintelui democrat (2006-2017), dar nu a fost găsit niciun document clasificat, relatează AFP. Această operaţiune - efectuată potrivit avocatului Bob Bauer ”în deplină cooperare” cu poliţia federală (FBI) - s-a desfăşurat timp de trei ore şi 30 de minute. 

”Din motive de securitate şi de procedură, (FBI) a vrut să procedeze la această acţiune fără să o comunice în realabil, în mod public, iar noi am decis să cooperăm”, a precizat avocatul.

FBI a percheziţionat recent altă casă a lui Joe Biden, în Delaware, în oraşul Wilmington, în căutare de documente clasificate din timpul vicepreşedinţiei şi mandatelor de senator ale democratului, în vârstă de 80 de ani.

Începând din noiembrie, o serie de documente condfidenţiale - al căror număr exact şi conţinut rămân necunoscute în prezent - au fost găsite fie în biroul pe care-l ocupa Joe Biden la un centru de reflecţie la Washington, fie în casa de la Wilmington. Aceste documente datează din perioada vicepreşedinţiei lui Joe Biden (2009-2017) şi celor 30 de ani din Senat, în cursul cărora s-a ocupat mult de politica externă.

Departamentul Justiţiei a numit un procuror special să ancheteze cu privire la aceste documente - stânjenitoare pentru preşedintele democrat, deoarece ele evocă, în pofida multor diferenţe, scandalul arhivelor oficiale luate în Florida de către predecesorul său Donald Trump.

Lasă un comentariu